Німці створили із квасолі замінник яєць за допомогою лазерних технологій. Зараз він зібрав $3 млн інвестицій

Лідер німецького веганського ринку компанія Perfeggt зібрала фінансування на суму понад $2,8 млн для свого інноваційного продукту — альтернативних курячих яєць.

Веганські яйця Perfeggt — складний продукт на основі рослин, серед основних інгредієнтів якого — квасоля фава. Готуються у вигляді омлету.

«Ми очікуємо, що Perfeggt швидко займе значну частку на ринку та досягне високого, стійкого зростання завдяки безперервному впровадженню інновацій у найближчі роки», — заявили в компанії.

Співзасновники Perfeggt (зліва – направо): Бернд Беккер, Гері Лін і Таня Богуміл

Дебютний продукт запустять на початку наступного року в Німеччині, Швейцарії та Австрії, а потім і на інших європейських ринках. 

«Ми більш ніж впевнені, що настав час переосмислити яйця як частину нашого щоденного раціону», — прокоментувала Таня Богуміл, генеральний директор Perfeggt

Бернд Беккер, директор з продуктів Perfeggt, який 25 років очолював дослідження і розробки компанії Rügenwalder Mühl, лідера ринку вегетаріанських і веганських альтернатив м’ясу, додав, що ключовими у даному випадку є смак і текстура. 

«Тому ми зосереджені на лазерному підборі правильних білків і ліпідів рослинного походження, які дозволяють нам відтворити надзвичайно складні багатофункціональні та універсальні характеристики яйця та його непересічний смак», — сказав він.

Нагадаємо, раніше в Ізраїлі створили секретний інгредієнт, що значно покращить веганські яйця.

Джерела: Perfeggt, Vegconomist.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Протеїн із грибів допоможе Unilever збільшити продажі до 1 млрд євро

У Univever підрахували, що за минулий рік третину продовольчого обсягу становили продукти на рослинній основі.Зважаючи на те, що тенденція...

Шоколад із грибами замість цукру ввійшов у десятку найкращих снеків

Для цього Macalat додав у шоколадні плитки особливий інгредієнт – ClearIQ, який виготовляється шляхом бродіння із міцелію грибів.Organic Sweet...

Візажист створила цукерки з колагеном, які покращують волосся, шкіру та нігті. Вже на Amazon.

«Beauty Bites — це не просто корисні продукти, це шоколад виготовлений вручну з додаванням колагену, біотину та гіалуронової кислоти...

Coca-Cola випустила лімітовану версію напою, створеного штучним інтелектом

Напій Y3000 було створено з використанням даних, зібраних від споживачів, які взаємодіяли з медіа-додатками компанії. У створенні візуального дизайну,...

У Франції почали шити люксові сумки зі шкіри, вирощеної із клітин

Шляхом нового фінансування компанія планує збільшити команду та розробити обладнання для масштабування виробництва.Faircraft базується в Парижі й вже працює...

Чорна піца та рожевий багет: як «Сільпо» додає кольору Чорній п’ятниці

Мережа супермаркетів «Сільпо» вирішила додати фарб Чорній п’ятниці та запропонувати альтернативу традиційному шопінг-хаосу. З 23 по 30 листопада «Сільпо»...

Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2024. Цього року на конкурсі...

Тренди у споживанні м’яса в Україні: виклики та перспективи

У сучасному світі м’ясна індустрія зазнає значних змін під впливом соціальних, економічних і технологічних факторів. Споживчі вподобання змінюються разом...

Може вас зацікавити

Американський стартап розробив «грибне м’ясо», яке можна буде купити уже в 2022 році

Компанія Meati розробила цільне м'ясо з ферментованого міцелію, структуроване...

Лідери ринку створили глазуровані пончики для нарощування м’язів

Популярна мережа Dunkin' Donuts у співпраці з Bellring Brands,...

Пивоварні заливають пиво електролітами та додають бджолиний пилок

Пивоварні, намагаючись угнатися за сучасними трендами, втілюють в життя...

Ноти до рота. Sound Nutrition створила ультразвукові снеки

Виробництво з використанням ультразвукових хвиль допомагає зберегти поживні речовини...

NEWFOOD.UA та експерти обрали найкращі інноваційні харчові компанії

Редколегією першого українського видання про фудтек — NEWFOOD.UA —...

Вибір редактора
В продовження теми