Німці створили із квасолі замінник яєць за допомогою лазерних технологій. Зараз він зібрав $3 млн інвестицій

Лідер німецького веганського ринку компанія Perfeggt зібрала фінансування на суму понад $2,8 млн для свого інноваційного продукту — альтернативних курячих яєць.

Веганські яйця Perfeggt — складний продукт на основі рослин, серед основних інгредієнтів якого — квасоля фава. Готуються у вигляді омлету.

«Ми очікуємо, що Perfeggt швидко займе значну частку на ринку та досягне високого, стійкого зростання завдяки безперервному впровадженню інновацій у найближчі роки», — заявили в компанії.

Співзасновники Perfeggt (зліва – направо): Бернд Беккер, Гері Лін і Таня Богуміл

Дебютний продукт запустять на початку наступного року в Німеччині, Швейцарії та Австрії, а потім і на інших європейських ринках. 

«Ми більш ніж впевнені, що настав час переосмислити яйця як частину нашого щоденного раціону», — прокоментувала Таня Богуміл, генеральний директор Perfeggt

Бернд Беккер, директор з продуктів Perfeggt, який 25 років очолював дослідження і розробки компанії Rügenwalder Mühl, лідера ринку вегетаріанських і веганських альтернатив м’ясу, додав, що ключовими у даному випадку є смак і текстура. 

«Тому ми зосереджені на лазерному підборі правильних білків і ліпідів рослинного походження, які дозволяють нам відтворити надзвичайно складні багатофункціональні та універсальні характеристики яйця та його непересічний смак», — сказав він.

Нагадаємо, раніше в Ізраїлі створили секретний інгредієнт, що значно покращить веганські яйця.

Джерела: Perfeggt, Vegconomist.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

В Ізраїлі створили курячий шніцель із водоростей

Версія панірованої курки на рослинній основі не тільки набуває зовнішнього вигляду, смаку та структури справжньої курячої грудки, але також...

Штучний інтелект зімітував нюх комах, щоб перевіряти безпечність їжі

Scentian Bio створила біосенсорну платформу, яка працює на штучному інтелекті. Платформа обробляє та інтерпретує сигнали на рівні нейронних мереж...

Українці придумали альтернативу шкідливим картопляним чіпсам — з моркви та буряку

Здорова їжа представлена безліччю смаків – від нейтрально овочевих до солодких.«Ми нічого не вигадуємо, тільки перетворюємо те, що створила...

Найсолодші ягоди на полиці супермаркетів відбиратимуть портативні сканери

Як пояснила Брі Райтер Сміт, директор з дизайну систем якості компанії, для продажу в Driscoll постачають ягоди близько 1000...

Один завод замінить 30 тис. корів: інвестори вкладають шалені гроші в їжу з мікробів

Компанія очікує отримати дозвіл на нову їжу від ЄС до 2026 року. Завод буде побудований у 2025-му.Останній раунд фінансування...

Новий кулінарний рекорд України встановили в «Музеї Їжі» від родини брендів МХП

Попередньо замариновані курячі гомілки смажили на 30 мангалах досвідчені кухарі. Процес підготовки та грилювання зайняв понад чотири години. Контролювали...

Може вас зацікавити

Вчені отримали із коноплі їстівне нанопокриття для їжі

Технологія базується на наноемульсії «олія-у-воді». Наразі очікується публікація результатів...

Міжнародна компанія виготовлятиме в Україні унікальне вино з власним генетичним кодом

Виготовляти крафтове вино в Одеській області буде українська Big...

Вибір редактора
В продовження теми