Раунд проводили Change Ventures та Crosslight Partners. Крім того, стартап підтримав американський прискорювач Techstars.
Платформа від Gelatex дозволяє створювати нановолокнисті каркаси, що імітують структуру матриксу в м’ясі.
Їхній «матеріал» сумісний також з клітинами риби та ракоподібних, окрім яловичини, свинини та курки.
Компанія стверджує, що популярні на сьогодні способи текстуризації, які застосовуються на ринку, приблизно на 90% дорожчі за їхню технологію.
«Численні тести підтверджують, що наші дешеві нановолокнисті матеріали справді можуть замінити текстуру м’яса, вирощеного з клітин», — каже Март-Ерік Мартенс, генеральний директор Gelatex.
Він пророкує «золоту лихоманку» у секторі, а інвестиційний партнер Change Ventures зауважив, що каркаси з нановолокна слугуватимуть «киркою та лопатою».
Мартенс відмітив, що фінансування допомогло досягти значного прогресу у зниженні витрат на їхню платформу і сподівається, що менш ніж за десять років ціна волокна на кг м’яса знизиться до 1 євро.
Слід зауважити, що до цього часу, найдешевших лабораторних стейків очікували від корейців, по 90 грн за кілограм.
«Вже до 2023 року клітинні продукти стануть комерційно доступними не лише в ексклюзивних ресторанах», — заявив Мартенс.
Наразі Gelatex реалізує декілька пілотних проєктів із вісьмома з десяти провідних виробників культивованого м’яса.
Джерело: Food Ingredients First