Лабораторному м’ясу пророкують «золоту лихоманку», а в стартапи інвестують мільйони

Стартап Gelatex Technologies, що розробив платформу виробництва нановолокнистого 3D-матеріалу для вирощування клітинного м’яса, зібрав 1,2 млн євро.

Раунд проводили Change Ventures та Crosslight Partners. Крім того, стартап підтримав американський прискорювач Techstars.

Платформа від Gelatex дозволяє створювати нановолокнисті каркаси, що імітують структуру матриксу в м’ясі.

Їхній «матеріал» сумісний також з клітинами риби та ракоподібних, окрім яловичини, свинини та курки.

Компанія стверджує, що популярні на сьогодні способи текстуризації, які застосовуються на ринку, приблизно на 90% дорожчі за їхню технологію.

«Численні тести підтверджують, що наші дешеві нановолокнисті матеріали справді можуть замінити текстуру м’яса, вирощеного з клітин», — каже Март-Ерік Мартенс, генеральний директор Gelatex.

Він пророкує «золоту лихоманку» у секторі, а інвестиційний партнер Change Ventures зауважив, що каркаси з нановолокна слугуватимуть «киркою та лопатою».

Мартенс відмітив, що фінансування допомогло досягти значного прогресу у зниженні витрат на їхню платформу і сподівається, що менш ніж за десять років ціна волокна на кг м’яса знизиться до 1 євро.

Слід зауважити, що до цього часу, найдешевших лабораторних стейків очікували від корейців, по 90 грн за кілограм.

«Вже до 2023 року клітинні продукти стануть комерційно доступними не лише в ексклюзивних ресторанах», — заявив Мартенс.

Наразі Gelatex реалізує декілька пілотних проєктів із вісьмома з десяти провідних виробників культивованого м’яса.

Джерело: Food Ingredients First

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Голландці зібрали 1,2 млн євро на виробництво риб’ячого жиру без риби

Вливання капіталу було здійснене через інвестиційну платформу DuurzaamInvesteren.Останній раунд краудфандингу успішно закрили протягом трьох тижнів за участі приватних інвесторів.На...

Дві третини м’яса та молока до 2050 року замінять альтернативні продукти — дослідження

Згідно з дослідженням британської екологічної благодійної організації та аналітичного центру Green Alliance, альтернативна білкова промисловість може стати ключем до...

Фінські вчені створили яєчний білок з грибів, якими залатують тріщини в бетоні

Фінський Центр технологічних досліджень VTT спільно з вченими Future Sustainable Food Systems, що базується в Університеті Гельсінкі, вихідним інгредієнтом...

IncrEdible Spoon – їстівні ложки замість пластика

Одноразові пластикові прилади - невід'ємна частина великої кількості бізнесів, пов'язаних з доставкою їжі. А ще - величезна проблема для...

Пиво та сидр займають понад 90% обсягу на ринку слабоалкогольних напоїв в Україні – дослідження

Моніторинг ринку слабоалкогольних напоїв в Україні свідчить про значні зміни у сфері, що зумовлені як глобальними тенденціями, так і...

Кондитерська мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи

Власна кондитерська» мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи у пакованні, дизайн якого створили українські ілюстраторки —...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Може вас зацікавити

Ланч із тирси. З відходів деревини створили високозасвоюваний білок

«Лігноцелюлозна біомаса є «недооціненим ресурсом» у плані досягнення продовольчої...

Виробники додають у рослинне м’ясо червоні водорості, щоб імітувати кров

Їхня спільна розробка — інгредієнт на основі червоних мікроводоростей...

Ковбаса, що знімає стрес — британці розробили інноваційну їжу за стандартами Michelin

У асортименті Veganly Deli — делікатеси з високим вмістом...

Речовина, яку добувають із ракоподібних, зберігає свіжість авокадо

Хітозан — це природна речовина, яка отримується зі шкарлупи...

Морський біолог виростить у лабораторії першу у світі устрицю та поєднає її з грибами

Стартап є одержувачем фінансування крупних профільних інвесторів Sustainable Food...

Вибір редактора
В продовження теми