Американці знайшли спосіб здешевити рослинне молоко і зробити його смачнішим

Американська компанія CP Kelco, що має виробничі потужності по всьому світу, зокрема, у США, Європі та Китаї, знайшла спосіб здешевити рослинне молоко, створивши розчин гелланової камеді під брендом KELCOGEL DFA Gellan Gum.

Як зазначають у компанії, частіше за все молочні альтернативні напої збагачують продукти додатковим білком, кальцієм та вітамінами, що вимагає балансування вмісту мікроелементів.

Крім того, напої включають камедь рожкового дерева як додатковий текстуруючий інгредієнт, щоб забезпечити в’язкість та інші органолептичні показники, яких споживачі очікують від молока.

KELCOGEL DFA Gellan Gum, остання інновація CP Kelco, допомагає і забезпечити бажану в’язкість суспензії, і отримати ті ж відчуття у ротовій порожнині, що і від вживання молока.

А заодно – допомогти виробникам нетваринного молока скоротити список інгредієнтів.

«Оскільки споживчий попит на альтернативні напої з рослинних молочних продуктів продовжує зростати, пропозиція та ціни на камедь рожкового дерева лишаються нестабільними в усьому світі. Наша нова геллановая камедь KELCOGEL DFA служить перевіреним альтернативним рішенням для заміни або зменшення обсягу камеді рожкового дерева в рецептурах таких напоїв», — сказав Шоу Гілмер, старший директор стратегічної платформи у CP Kelco.

З новим сортом гелланової камеді розробники альтернативного молока спростять його склад та знизять загальну вартість виробництва без шкоди для якості.

До слова, KELCOGEL Gellan Gum була вперше відкрита CP Kelco ще 40 років тому як бактеріальна культура у ставку з ліліями. Сьогодні гелланову камедь виробляють шляхом ферментації, і вона продовжує вдосконалюватися в технологічних інноваціях.

Раніше newfood.ua повідомляв що інноваційний стартап задля екології хоче замінити молоко від мільйонів корів на лабораторне.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

На Житомирщині варять авторський сир з бузиною, медом та аджикою

Крафтове виробництво у селі Великий Браталів Любарської громади заснував сировар Сергій Іванкевич. Займатися цією справою професійно він почав з...

Сінгапурський стартап перетворить відходи соєвого молока на рослинне м’ясо

Завдяки підтримці інвесторів та урядових агенцій, компанія наразі займається облаштуванням виробничих потужностей.За словами співзасновника Деріла Пека, Jiro-Meat має намір...

Французький виробник зібрав $10 млн на лабораторну фуа-гра

Фінансування очолили Point Nine спільно з Air Street Capital. В раунді взяти участь VC Heartcore та Partech. Окрім того,...

Угандійські жінки створили замінник м’яса із найвонючіших плодів у світі

Насправді за використання джекфрута у створенні альтернативи м’ясу взялося вже чимало компаній – Jack & Annie, Upton’s Naturals, Karana,...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Йогуртові соуси від Молокія у шорт-листі глобальної нагороди World Food Innovation Awards 2025

Йогуртові соуси від Молокія потрапили до шорт-листа в категорії «Найкращий молочний продукт». Молокія змагатиметься за першість із одними з...

Може вас зацікавити

Стартап розробив макарони для схуднення із рідкісної японської рослини

У продукті немає жиру, глютену чи цукру, лише –...

Листопак. З листя ананасів розробили упаковку, що проростає

Дизайнер Пат Мангулабнан знайшов альтернативу. Він розробив інноваційну упаковку...

Hyperbite Energy створила жувальний енергетик. У складі — 7 суперпродуктів

Компанія поставила на меті здійснити революцію на ринку енернетиків,...

Україна має всі можливості побудувати інноваційний та прибутковий foodtech — Борис Шестопалов, HD-group

Об’єднання та кластеризація для забезпечення масштабів виробництва, спільний вихід...

Зірка популярного серіалу з Netflix створив веганську заміну не менш популярній Nutella

Новий бренд, що отримав назву TBH, утворився після двох...

Вибір редактора
В продовження теми