Американці знайшли спосіб здешевити рослинне молоко і зробити його смачнішим

Американська компанія CP Kelco, що має виробничі потужності по всьому світу, зокрема, у США, Європі та Китаї, знайшла спосіб здешевити рослинне молоко, створивши розчин гелланової камеді під брендом KELCOGEL DFA Gellan Gum.

Як зазначають у компанії, частіше за все молочні альтернативні напої збагачують продукти додатковим білком, кальцієм та вітамінами, що вимагає балансування вмісту мікроелементів.

Крім того, напої включають камедь рожкового дерева як додатковий текстуруючий інгредієнт, щоб забезпечити в’язкість та інші органолептичні показники, яких споживачі очікують від молока.

KELCOGEL DFA Gellan Gum, остання інновація CP Kelco, допомагає і забезпечити бажану в’язкість суспензії, і отримати ті ж відчуття у ротовій порожнині, що і від вживання молока.

А заодно – допомогти виробникам нетваринного молока скоротити список інгредієнтів.

«Оскільки споживчий попит на альтернативні напої з рослинних молочних продуктів продовжує зростати, пропозиція та ціни на камедь рожкового дерева лишаються нестабільними в усьому світі. Наша нова геллановая камедь KELCOGEL DFA служить перевіреним альтернативним рішенням для заміни або зменшення обсягу камеді рожкового дерева в рецептурах таких напоїв», — сказав Шоу Гілмер, старший директор стратегічної платформи у CP Kelco.

З новим сортом гелланової камеді розробники альтернативного молока спростять його склад та знизять загальну вартість виробництва без шкоди для якості.

До слова, KELCOGEL Gellan Gum була вперше відкрита CP Kelco ще 40 років тому як бактеріальна культура у ставку з ліліями. Сьогодні гелланову камедь виробляють шляхом ферментації, і вона продовжує вдосконалюватися в технологічних інноваціях.

Раніше newfood.ua повідомляв що інноваційний стартап задля екології хоче замінити молоко від мільйонів корів на лабораторне.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Британці за допомогою точного бродіння розробили молоко наступного покоління для мільйонів

Швидкозростаючий британський бренд альтернативних молочних продуктів Mighty збирає $10 млн інвестицій для міжнародної експансії. Частину коштів Mighty спрямує на інноваційну...

Швейцарський харчовий гігант створив креветки зі зміїної пальми – через рік після запуску веганського тунця

Веганські яйця під брендом Garden Gourmet Veggie містять у складі містить соєвий білок та омега-3 жирні кислоти й уже...

Стартап вирощує у лабораторії чорну ікру на звичайному грибному корінні

Міцелій — це коренева структура грибів, яка складається з тонких ниток і слугує основою для росту грибних тіл. Він...

Великий завод перетворить відпрацьоване зерно на піцу, чіпси та замінники м’яса

Підприємство, розташоване в Аппенцелі (Швейцарія), здатне щорічно переробляти 25 тис. т відпрацьованого зерна, яке є побічним продуктом пивоварної індустрії. На...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Євген Черняк інвестує $1,3 млн у виробництво канадського віскі

Частину виготовленої продукції планують залишати на місцевому ринку, а решту — експортувати до кількох країн світу, зокрема в Україну.У...

«Яготинське» і «Яготинське для дітей» оновили паковання для дев’яти продуктів

Упаковка Tetra Gemina Aseptic поєднує в собі функціональність та екологічність. Нова форма зі скошеним дашком забезпечує легкість використання та...

Пиво та сидр займають понад 90% обсягу на ринку слабоалкогольних напоїв в Україні – дослідження

Моніторинг ринку слабоалкогольних напоїв в Україні свідчить про значні зміни у сфері, що зумовлені як глобальними тенденціями, так і...

Може вас зацікавити

Які компанії є лідерами ринку альтернативного протеїну?

Beyond Meat — американська компанія, що була заснована у...

Рибні міхури для освітлення пива пропонують замінити печерицями. Задля веганів

Освітлення пива є важливою частиною технологічного процесу. Для цього...

У Південній Кореї варять за спеціальною технологією пармезан із вівса

Використовуючи власну запатентовану технологію, яка імітує традиційний спосіб старіння...

Вибір редактора
В продовження теми