Сміливі аромати та безалкогольне вино: що питимуть у 2022 році

У сегменті напоїв запити споживачів змінилися на 180 градусів, особливо якщо йдеться про солодку та газовану воду. Якщо раніше всі шукали ніжні нотки та легкий смак, то тепер просять сміливих моноароматів.

Такими спостереженнями поділився Том Гібсон, головний спеціаліст по ароматизації в американській компанії Flavorman.

Flavorman детально дослідила ринок напоїв та сформувала ТОП-3 тенденції на 2022 рік

Перша — це потужні та сміливі смаки. Друга — повернення до простоти, і третя — поблажливе потурання запитам споживачів, які мають слабкість до того чи іншого смаку або аромату.

Поява на ринку більш яскравих смаків може пояснюватися тим, що ринок напоїв перенасичений, і виробники змушені шукати способи виділитися на фоні конкурентів.

Проте у Flavorman є й інше пояснення: оскільки COVID-19 відомий тим, що вражає відчуття смаку та нюху, напої з легкими ароматами можуть занепокоїти споживачів, які все ще оговталися від втрати чутливості, або тих, хто стурбований змінами своєї спроможності відчувати смаки і запахи загалом.

Не менше цінується проста етикетка — напій має містити щонайменше інгредієнтів.

У секторі алкогольних напоїв набуває обертів принцип помірності

«Вживання алкоголю з низьким вмістом спирту або його відсутністю — це вибір способу життя, який деякі споживачі бачать за можливість бути здоровими», — сказала Кеті Кларк, менеджер лабораторії Flavorman. 

Ця тенденція спричинила вибуховий ріст сегменту безалкогольних “міцних” напоїв і готових до вживання безалкогольних коктейлів, а також коктейлів на основі вина з нижчою міцністю.

Нагадаємо, нещодавно баночне безалкогольне вино отримало мільйони інвестицій

Окрім вина уже створили безалкогольні джин, віскі та ром, що піднімають настрій, але не дають сп’яніти. І навіть безалкогольний бурбон з каннабісу.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Супермаркети продаватимуть веганські яйця, які виглядають точно як справжні

Це не перше веганське яйце, але перше, яке виглядає дійсно як куряче – зі “справжнім” жовтком та білком. Його...

Ізраїльський стартап отримав мільйонну угоду на 3D-друк риби

Steakholder Foods – член Глобального договору ООН. Її технологія передбачає створення гібридних рибних продуктів, які є здоровішими та кращими...

Для любителів ресторанної їжі створили заморожені макарони швидкого приготування

Компанія Beroni запропонувала споживачам практично ресторанну їжу – заморожені макарони, які за 30 секунд можна приготувати в окропі чи...

Володарі премії Оскар дадуть мільйон євро амбасадору рослинного харчування

Премія Earthshot була заснована у 2020 році Королівським фондом принца Вільяма та Кейт Міддлтон.Вона присуджує по одному мільйону фунтів...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Український стартап створив додаток, який визначає шкідливі добавки в їжі

Щоб дізнатися склад продуктів харчування та оцінити сукупну користь...

Сінгапур навчатиме студентів технологіям виготовлення альтернативного м’яса

Пройти перший в історії Азії курс вивчення альтернативного білку...

Молочний гігант Fonterra запустив виробництво сироватки без корів

Стартап з’явився через три роки після того, як Fonterra...

Інвестори вклали $5 млн у виробництво котлет із плодів хлібного дерева

Компанія, яка спеціалізується на виробництві м'ясних альтернатив на основі...

Супермаркети вперше почнуть продавати рибу із 3D-принтера

Це буде цільне філе лосося на основі мікропротеїну, розроблене...

Вибір редактора
В продовження теми