Понеділок, 2 Грудня, 2024
інше

    Нідерландська селекційна компанія створила огірки, які можна смажити

    Нідерландська селекційна компанія Rijk Zwaan створила гібридні огірки Wokcue, придатні для смаження.

    Після приготування огірки лишаються твердим і хрустким

    Розробник стверджує, що новий продукт дасть західним споживачам абсолютно нове відчуття смаку. Адже традиційно огірок сприймають як інгредієнт салатів чи закусок.

    Овочева їжа, в тому числі, зелені салати, шпинат та капуста набувають все більшої популярності серед споживачів на тлі зростання попиту на веганське харчування.

    Дослідження, проведені Rijk Zwaan, показують, що дуже рідко західні споживачі використовують традиційні огірки у стравах, що смажаться – головним чином через високий вміст вологи, недостатню твердість та втрату смаку під час приготування. Натомість частіше огірки проходять термічну обробку в Азії.

    Деякі споживачі та азіатські кухарі в Європі намагалися вирішити проблему смажених огірків, видаливши серцевину традиційних сортів овоча, але результати в кращому випадку виявилися посередніми.

    Новий же гібрид можна смажити без видалення серцевини.

    Перед, тим як представити новий сорт Wokcue, голландці провели широкі споживчі дослідження, щоб перевірити продукт.

    Під час одного зі смакових тестів приблизно 100 споживачів попросили оцінити смажені страви, що містять Wokcue, та такі ж страви з традиційними огірками.

    Звісно, інноваційний гібрид отримав найвищі бали за твердість, соковитість і хрустість.

    Нагадаємо, раніше у Парижі також створили рослинне сало, яке можна смажити.

    Джерела: Rijk Zwaan, FoodIngredientsFirst

    НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

    введіть свій коментар!
    введіть тут своє ім'я

    Схожі теми

    Виробництво цього горіха росте в геометричній прогресії. Ринок чекають нові суперпродукти

    Згідно галузевого прогнозу, попит на горіхи макадамії зросте з $1,45 млрд у 2023 році до $2,43 млрд у 2028...

    Упаковка з бамбуку та соломи розкладається за 84 дні і повністю замінює пластик

    В рамках співпраці ABB поставить роботизовані елементи, які дозволять Zume виробляти екологічно чисту упаковку в глобальному масштабі.Зокрема, протягом наступних...

    Китайці створили безкалорійний підсолоджувач, кращий за стевію

    Підсолоджувач є мінімально обробленим, рослинним і не містить калорій Ця інновація з'явилася на ринку у відповідь на зростаючий попит на...

    Гігант харчопрому створив алкогольний коктейль зі смаком маринованих огірків

    Це перший раз, коли Claussen виходить на ринок напоїв за свою 150-річну історію.У компанії говорять, що все почалося у...

    Чорна піца та рожевий багет: як «Сільпо» додає кольору Чорній п’ятниці

    Мережа супермаркетів «Сільпо» вирішила додати фарб Чорній п’ятниці та запропонувати альтернативу традиційному шопінг-хаосу. З 23 по 30 листопада «Сільпо»...

    Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

    5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2024. Цього року на конкурсі...

    Може вас зацікавити

    Вибір редактора
    В продовження теми