Нідерландська селекційна компанія створила огірки, які можна смажити

Нідерландська селекційна компанія Rijk Zwaan створила гібридні огірки Wokcue, придатні для смаження.

Після приготування огірки лишаються твердим і хрустким

Розробник стверджує, що новий продукт дасть західним споживачам абсолютно нове відчуття смаку. Адже традиційно огірок сприймають як інгредієнт салатів чи закусок.

Овочева їжа, в тому числі, зелені салати, шпинат та капуста набувають все більшої популярності серед споживачів на тлі зростання попиту на веганське харчування.

Дослідження, проведені Rijk Zwaan, показують, що дуже рідко західні споживачі використовують традиційні огірки у стравах, що смажаться – головним чином через високий вміст вологи, недостатню твердість та втрату смаку під час приготування. Натомість частіше огірки проходять термічну обробку в Азії.

Деякі споживачі та азіатські кухарі в Європі намагалися вирішити проблему смажених огірків, видаливши серцевину традиційних сортів овоча, але результати в кращому випадку виявилися посередніми.

Новий же гібрид можна смажити без видалення серцевини.

Перед, тим як представити новий сорт Wokcue, голландці провели широкі споживчі дослідження, щоб перевірити продукт.

Під час одного зі смакових тестів приблизно 100 споживачів попросили оцінити смажені страви, що містять Wokcue, та такі ж страви з традиційними огірками.

Звісно, інноваційний гібрид отримав найвищі бали за твердість, соковитість і хрустість.

Нагадаємо, раніше у Парижі також створили рослинне сало, яке можна смажити.

Джерела: Rijk Zwaan, FoodIngredientsFirst

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Протеїн із грибів допоможе Unilever збільшити продажі до 1 млрд євро

У Univever підрахували, що за минулий рік третину продовольчого обсягу становили продукти на рослинній основі.Зважаючи на те, що тенденція...

І риба, і м’ясо: учені з Флориди «законсервували» лосось цибулинням

Група вчених на чолі з Сенемом Гюнером досліджували можливості подовження терміну зберігання лосося.На відміну від класичних способів збільшення терміну...

Створили «альтернативу» конопель із апельсинових кірок — для усунення стресу та спокою

Така добавка не містить тетрагідроканабінолу, психотропного компоненту та інших домішок чи побічних продуктів, які можуть з’являтися при виготовленні КБР...

Найпопулярнішим замовленням-2021 стали веганські ковбаски

Загалом замовлення на рослинні продукти харчування, такі як «курячі крильця» із цвітної капусти для барбекю, рамен із грибів і...

IDS Ukraine відновлює довоєнний рівень виторгу та демонструє зростання вартості активів у 2024 році

Згідно із прогнозами виторг компанії за рік становитиме 6,8 млрд грн, що відповідає довоєнному рівню. Це дозволить IDS Ukraine...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

Може вас зацікавити

Мільярдер та автор книги про нову аграрну революцію збирає $33 млн на клітинне м’ясо

Кошти підуть на фінансування власного портфеля компаній, що займаються...

Колишні керівники мережі, яка скоро зайде в Україну, випустять веганські яйця

Юрген Ахенбах, Мартін Гессе, Олександр Вільчек і Дітер Лампрехт...

Не заважають: ринок замінників яєць активно зростає, але гравців все ще мало

Розвитку сегменту сприяють активний попит на рослинні інгредієнти, а...

Одна з найбільших молочних компаній створила йогурти з «карпатською фішкою»

Лінійка включає йогурти зі смаками: «малиннич (малина)-гранат», «афини (чорниця)-чорна...

Відома броварня варить із африканського зерна пиво, що смакує як шампанське

Фоніо – це зерно, яке відоме завдяки своїм високим...

Вибір редактора
В продовження теми