Нідерландська селекційна компанія створила огірки, які можна смажити

Нідерландська селекційна компанія Rijk Zwaan створила гібридні огірки Wokcue, придатні для смаження.

Після приготування огірки лишаються твердим і хрустким

Розробник стверджує, що новий продукт дасть західним споживачам абсолютно нове відчуття смаку. Адже традиційно огірок сприймають як інгредієнт салатів чи закусок.

Овочева їжа, в тому числі, зелені салати, шпинат та капуста набувають все більшої популярності серед споживачів на тлі зростання попиту на веганське харчування.

Дослідження, проведені Rijk Zwaan, показують, що дуже рідко західні споживачі використовують традиційні огірки у стравах, що смажаться – головним чином через високий вміст вологи, недостатню твердість та втрату смаку під час приготування. Натомість частіше огірки проходять термічну обробку в Азії.

Деякі споживачі та азіатські кухарі в Європі намагалися вирішити проблему смажених огірків, видаливши серцевину традиційних сортів овоча, але результати в кращому випадку виявилися посередніми.

Новий же гібрид можна смажити без видалення серцевини.

Перед, тим як представити новий сорт Wokcue, голландці провели широкі споживчі дослідження, щоб перевірити продукт.

Під час одного зі смакових тестів приблизно 100 споживачів попросили оцінити смажені страви, що містять Wokcue, та такі ж страви з традиційними огірками.

Звісно, інноваційний гібрид отримав найвищі бали за твердість, соковитість і хрустість.

Нагадаємо, раніше у Парижі також створили рослинне сало, яке можна смажити.

Джерела: Rijk Zwaan, FoodIngredientsFirst

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Виробник пребіотиків із цикорію інвестує 30 млн євро в розширення, щоб наздогнати попит

BENEO оголосив про багатомільйонну інвестиційну програму для розширення заводів з виробництва пребіотичних волокон кореня цикорію в Премуко (Чилі) та...

«Попри війну в Україні та інфляцію»: стартап зробив із грибів сир та шукає інвесторів

Сири виготовлені за допомогою новітньої технології MycoVeg, яка комбінує грибну біомасу з ферментованими овочами. Дегустатори високо оцінили кремовість продуктів, описуючи...

«Електронний ніс» визначатиме свіжість м’яса без відкриття упаковки

У якості рецептора «електронного носа» виступає спеціальний штрих-код, які з’являються під час зберігання м'ясних продуктів, у процесі їхнього розпаду....

Штучне морозиво опиниться поза законом: за порушення штрафуватимуть на 10000 євро

Морозиво, або як його там називають джелато, стало одним із гастрономічних символів Італії. Тому уряд серйозно налаштований проти крамничок,...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Найбільша торгівельна мережа в Канаді почала продавати українські продукти

У торонтському супермаркеті Loblaws з’явилася спеціальна полиця з українськими товарами. На ній представлені такі бренди, як «Наш сік», Yogoda,...

Може вас зацікавити

Німецький стартап отримав рекордні $58 млн на сосиски із коріння грибів

Це – найбільшая інвестиція в грибний міцелій у Європі Загальна...

Розробник їстівної упаковки з водоростей зібрав $13 млн, щоб вивести її на ринок

Стартап із Великобританії Notpla зібрав 10 млн фунтів стерлінгів...

Виробник веганського меду удосконалив технологію та готується до запуску в Європі

Рік тому компанія провела два стартові раунди залучення інвестицій...

Вибір редактора
В продовження теми