Найбільший у світі переробник м’яса вирощуватиме лабораторну свинину в Іспанії

JBS, найбільший у світі м’ясопереробник, занурюється у сегмент клітинного м'яса.

Компанія оголосила про плани щодо придбання BioTech Foods, іспанського стартапу, що займається вирощуванням м’яса у біореакторах, а також створення нового науково-дослідного підрозділу у Бразилії з культивування білка.

Інвестиції в обидва проекти становлять $100 млн

З них $41 млн буде спрямовано на розширення майбутнього комерційного виробництва BioTech Foods в Сан-Себастьяні, яке запрацює до 2024 року.

Зазначимо, що BioTech є одним із найвідоміших гравців Іспанії в сфері клітинного м’яса. Стартап разом з іншими дослідницькими установами підтримується урядом країни.

Згідно з угодою про купівлю BioTech, JBS отримає контрольний пакет акцій компанії, а також використає технології стартапу та можливості виробництва культивованого протеїну.  

Натомість BioTech отримає вигоду від використання величезних виробничих потужностей і мережі дистрибуції JBS для швидкого виходу на ринок.

Жілберто Томазоні, генеральний директор JBS Global

«Поєднуючи технологічні ноу-хау з нашими виробничими потужностями, ми зможемо прискорити розвиток ринку культивованого білка», – сказав Жілберто Томазоні, генеральний директор JBS Global додавши, що компанія планує випустити широкий асортимент клітинного м’яса, призначеного для споживачів – від гамбургерів до стейків, ковбас і фрикадельок, а також долучиться до розробки нормативно-правових актів.

Далі у планах JBS – культивована курятина, свинина та риба

Нагадаємо, наразі очікується, що культивоване м’ясо в Європі можуть схвалити за три роки.

Джерело

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Французи створили порошковий йогурт та кефір. З них можна робити солодощі і пекти піцу

Компанія Epi Ingredients презентувала нову концепцію добавок для кондитерських виробів — So Candy.Виробник йогуртових порошків пропонує їх використовувати у...

Солодка карамель з маринованою рибою: виробник консервів створив унікальні протеїнові закуски

Снеки мають зручний формат, і солодкий та солоний смаки. Нові набори закусок від Bumble Bee Seafood поєднують маринований тунець для...

Італійські шеф-кухарі створили преміум-корм для людей. У кубиках.

«Наші кубики — на 100% справжня їжа. Смак і консистенція схожі на звичайну їжу», — пояснює Марія Лаура Вакафлорес,...

Рослинний пармезан та копчена гауда дістались Еміратів. Веганські сири там — рідкість

Компанія розпочала міжнародну експансію минулого року, стартувавши продажі в США, Іспанії, Франції, Італії, Мальті та Нідерландах.ОАЕ в компанії розглядають...

Стартап створив шкіру із відходів виробництва сидру. Із неї шитимуть брендові ранці

Beyond Leather Materials створює шкіру під назвою Leap, використовуючи яблучні відходи від європейського виробництва соку та сидру.  Альтернативна шкіра на...

У супермаркетах з’явилися низькокалорійні стейки, створені мікробами

Стейк, отриманий без участі тварин, продаватимуть у Швейцарії в мережі Coop та в Німеччині в REWE. Ферментований стейк має неповторний...

Може вас зацікавити

На Львівщині підприємці труть варення із троянд та акацієвого меду

Соломія Братах, яка заснувала бренд зі своїм чоловіком Ігорем...

Heinz виготовить справжній космічний кетчуп з марсіанських помідорів

Версія томатів Marz, вирощена умовах температури, води та грунту,...

Вибір редактора
В продовження теми