Найбільший у світі переробник м’яса вирощуватиме лабораторну свинину в Іспанії

JBS, найбільший у світі м’ясопереробник, занурюється у сегмент клітинного м'яса.

Компанія оголосила про плани щодо придбання BioTech Foods, іспанського стартапу, що займається вирощуванням м’яса у біореакторах, а також створення нового науково-дослідного підрозділу у Бразилії з культивування білка.

Інвестиції в обидва проекти становлять $100 млн

З них $41 млн буде спрямовано на розширення майбутнього комерційного виробництва BioTech Foods в Сан-Себастьяні, яке запрацює до 2024 року.

Зазначимо, що BioTech є одним із найвідоміших гравців Іспанії в сфері клітинного м’яса. Стартап разом з іншими дослідницькими установами підтримується урядом країни.

Згідно з угодою про купівлю BioTech, JBS отримає контрольний пакет акцій компанії, а також використає технології стартапу та можливості виробництва культивованого протеїну.  

Натомість BioTech отримає вигоду від використання величезних виробничих потужностей і мережі дистрибуції JBS для швидкого виходу на ринок.

Жілберто Томазоні, генеральний директор JBS Global

«Поєднуючи технологічні ноу-хау з нашими виробничими потужностями, ми зможемо прискорити розвиток ринку культивованого білка», – сказав Жілберто Томазоні, генеральний директор JBS Global додавши, що компанія планує випустити широкий асортимент клітинного м’яса, призначеного для споживачів – від гамбургерів до стейків, ковбас і фрикадельок, а також долучиться до розробки нормативно-правових актів.

Далі у планах JBS – культивована курятина, свинина та риба

Нагадаємо, наразі очікується, що культивоване м’ясо в Європі можуть схвалити за три роки.

Джерело

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Nestlé створила із шовковиці добавку, що регулює рівень глюкози в крові — для боротьби з діабетом

Перша програма Nestlé по боротьбі з діабетом в Малайзії розпочинається з поставки добавки Nutren GlucoSmart, котра підтримує оптимальний рівень...

Алкоголь, протеїн та гриби, які паралізують комах — на ринку з’явився еволюційний сік майбутнього

Еволюційний алкогольний сік Build містить біоідентичний яєчний білок The Every Company EVERY ProteinTM, виготовлений за допомогою технології точного бродіння. EVERY...

Ринковий гігант створив смачний грецький йогурт, який нарощує м’язи

Таким чином компанія кидає виклик гігантам у сегменті грецьких йогуртів, зокрема Chobani, з якою води давно конкурують за ринок.Нова...

Сінгапурська компанія розробила автоматизовані біореактори для вирощування лабораторного м’яса

Сінгапурська SingCell, заснована у 2020 році, розробила повністю автоматизовані промислові біореактори для виробництва клітинного м’яса. Місія стартапу – знизити...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

Священник пече на Хмельниччині хліб з тризубами та ремонтує машини для ЗСУ

Тарас Хом'юк став священником у 2010 році, та займався...

Ринковий гігант створив першу холодну каву швидкого приготування. Це займає всього 60 хвилин

Новинка буде представлена ​​на виставці у Чикаго, яка проходитиме...

Тістечка з чайних відходів знижують ризик ожиріння. Дослідження

Чай та кава відомі як джерела антиоксидантів, нерозчинної клітковини,...

Стає прозоріше: ЄС більше не вважає безпечною добавку, що робить жуйки непрозорими

«E171 — це барвник без харчової цінності», — говорить...

Український шеф-кухар створює унікальні спеції за давніми рецептами Півдня

Ікорна сіль – авторська розробка, що виготовляється з засоленої...

Вибір редактора
В продовження теми