Найбільший у світі переробник м’яса вирощуватиме лабораторну свинину в Іспанії

JBS, найбільший у світі м’ясопереробник, занурюється у сегмент клітинного м'яса.

Компанія оголосила про плани щодо придбання BioTech Foods, іспанського стартапу, що займається вирощуванням м’яса у біореакторах, а також створення нового науково-дослідного підрозділу у Бразилії з культивування білка.

Інвестиції в обидва проекти становлять $100 млн

З них $41 млн буде спрямовано на розширення майбутнього комерційного виробництва BioTech Foods в Сан-Себастьяні, яке запрацює до 2024 року.

Зазначимо, що BioTech є одним із найвідоміших гравців Іспанії в сфері клітинного м’яса. Стартап разом з іншими дослідницькими установами підтримується урядом країни.

Згідно з угодою про купівлю BioTech, JBS отримає контрольний пакет акцій компанії, а також використає технології стартапу та можливості виробництва культивованого протеїну.  

Натомість BioTech отримає вигоду від використання величезних виробничих потужностей і мережі дистрибуції JBS для швидкого виходу на ринок.

Жілберто Томазоні, генеральний директор JBS Global

«Поєднуючи технологічні ноу-хау з нашими виробничими потужностями, ми зможемо прискорити розвиток ринку культивованого білка», – сказав Жілберто Томазоні, генеральний директор JBS Global додавши, що компанія планує випустити широкий асортимент клітинного м’яса, призначеного для споживачів – від гамбургерів до стейків, ковбас і фрикадельок, а також долучиться до розробки нормативно-правових актів.

Далі у планах JBS – культивована курятина, свинина та риба

Нагадаємо, наразі очікується, що культивоване м’ясо в Європі можуть схвалити за три роки.

Джерело

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Кількість відвідувачів McDonald’s Україна у 2024 році зросла на 16%

Компанія поступово повертається до довоєнного рівня відвідуваності: у 2021 році кількість клієнтів становила 125 млн. Завдяки чіткій стратегії розвитку та...

«Ми почали процес перетворення з ремісників на foodtech-компанію». Дмитро Борисов про тренди у ресторанному бізнесі.

Коронавірусна криза переформатувала ресторанний бізнес. Нові сервіси, формати, технологічні рішення дозволили вижити у час, коли довелося зачиняти двері для...

На енергомодернізацію підприємства можна отримати майже півмільйона гранту

Проєкт передбачає надання організаційної, технічної та фінансової підтримки 25 обраним підприємствам, які постраждали від військових дій.В рамках конкурсу фахівці...

Мережа київських ресторанів годує личинками, ферментованими бобами та палючим том-ямом

Так, у «В’єтнамському Привіті» можна спробувати ферментовані боби. У «Китайському» — личинок.Співвласник бренду Міша Кацурін розповідає, що вони намагаються...

Йогуртові соуси від Молокія у шорт-листі глобальної нагороди World Food Innovation Awards 2025

Йогуртові соуси від Молокія потрапили до шорт-листа в категорії «Найкращий молочний продукт». Молокія змагатиметься за першість із одними з...

IDS Ukraine за підсумками 2024 року встановила новий рекорд зі сплати податків

Компанія IDS Ukraine, провідний український виробник бутильованої води ТМ «Моршинська», «Миргородська» та інших відомих брендів напоїв, підбила підсумки 2024...

Кількість відвідувачів McDonald’s Україна у 2024 році зросла на 16%

Компанія поступово повертається до довоєнного рівня відвідуваності: у 2021 році кількість клієнтів становила 125 млн. Завдяки чіткій стратегії розвитку та...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Може вас зацікавити

Лабораторну свинину відтепер зможуть вирощувати у промислових об’ємах

Нова клітинна лінія демонструє найбільш сприятливу реакцію на запатентовану...

Не підсковзнись. В Нідерландах вироблятимуть підсолоджувачі з бананової шкірки

Компаній Fooditive і Frutco спільно будують завод з виробництва...

Херсонський маслозавод випустив «середземноморську бринзу», що містить більше кальцію

Фетакса належить до розсільних сирів, має м’яку кремову консистенцію На...

Євген Клопотенко: «Спогади дитинства — одна з найважливіших складових смачної їжі»

Євген Клопотенко — рок-стар української кулінарії. Саме він захистив...

Каліфорнійці створили перший у світі безлакогольний джин, текілу та бурбон з канабісу

Бренд покликаний створити інноваційні коктейльні напої, використовуючи низькі дози...

Вибір редактора
В продовження теми