Аргентинський стартап робить яскраві барвники з ниткоподібних грибів. Раніше для цього мололи комах

Компанія Michroma розробила власну платформу, яка дозволяє виробляти натуральні харчові барвники з грибів за допомогою синтетичної біології та ферментації.

Стартап використовує ниткоподібні гриби, які можуть виробляти специфічні кольори при подачі недорогої сировини у біореакторах.

Гриби виділяють пігмент в середовищі, де вони ростуть, який потім фільтрують, сушать і концентрують.

Першим продуктом компанії є яскравий червоний барвник, який може замінити сучасні аналоги, що виготовляються, як правило, з карміну — пігменту, отриманого з подрібнених комах кошеніль.

Новий барвник може стати дешевою альтернативою наявним на ринку червоним кольорам рослинного походження, як от лікопен з томатів, що не має бажаної яскравості чи буряк, що не є термостійким.

Інтенсивність червоного барвника Michroma у 58 разів більше, ніж бурякового

Виробники заявляють, що їхній пігмент є вегетаріанським, кошерним і хаяльним та більш універсальним за існуючі. До того ж він термостійкий і «може пережити сушку розпиленням, екструзію та пастеризацію».

Кінцевий продукт виробництва має «високий вміст білка з усіма незамінними амінокислотами і клітковиною, яка зберігає трохи кольору, що робить його цікавим побічним продуктом для альт-м’ясної промисловості», кажуть у Michroma.

Петицію щодо кольорових добавок до Управління з продовольства і медикаментів США (FDA) стартап планує подати протягом наступного року.

Нагадаємо, що Debut Biotech спільно з DIC створили безклітинну платформу для виробництва яскравих барвників.

Джерело: Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Мережа київських ресторанів годує личинками, ферментованими бобами та палючим том-ямом

Так, у «В’єтнамському Привіті» можна спробувати ферментовані боби. У «Китайському» — личинок.Співвласник бренду Міша Кацурін розповідає, що вони намагаються...

Стартап створив чіпси із броколі за технологією NASA

«Ультраоброблені закуски готуються з інгредієнтів, які зазвичай не зустрічаються на домашній кухні, або продуктів з дуже невеликим вмістом цілих...

Перша у світі кава з адаптогенними грибами підтримує здоров’я мозку

«Coffee With Benefits» – це лінійка адаптогенної кави преміум-класу, наповненої грибами.Преміум-кава запакована у банки, придатні для повторної переробки.За словами...

Виробник «Нашої Ряби» відкрив лабораторію для дослідів з їжею

В лабораторії експериментуватимуть студенти, науковці та викладачі. За допомогою сучасного обладнання вони шукатимуть нові способи приготування м’ясних виробів та...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

Технології харчування: як новітні розробки та інновації в їжі змінюють наш раціон

Технології проникають у всі сфери життя, не оминувши й...

Лише два виробники рослинних бургерів за рік врятували мільйон тварин

Некомерційна організація World Animal Protection (WAP) зібрала дані та...

Полтавський бренд пакує у прозорі бляшанки сало з медом — найдорожче в Україні

Засновники виробництва — подружжя Марина та Віталій Мостові, які...

Засновник ChatGPT інвестує у виробництво лабораторного бекону з молекули РНК

Серед інвесторів – представник четвірки найбільших венчурних компаній Великобританії...

Вибір редактора
В продовження теми