Виробництво, що базується в Сінгапурі, є першим у своєму роді центром досліджень і розробок морепродуктів на основі клітин.
Право офіційного відкриття потужностей, розташованих у штаб-квартирі стартапу Innovate 360, надали Грейс Фу, міністру стійкості та навколишнього середовища Сінгапуру.
«Ми побудували сучасний завод, який стане початком нашого пілотного виробництва та сприятиме розширенню досліджень і розробок», — коментує Дургалакашмі Сатіакумар, головний виконавчий директор Shiok.
Технології вирощування морепродуктів включають стійкі та простежувані процеси з мінімальним екологічним впливом.
Відкриття заводу допоможе компанії спланувати життєздатні моделі масштабування, що у свою чергу сприятиме реалізації планів комерціалізації.
Наразі асортимент культивованого м’яса ракоподібних Shiok включає креветки, омари, краби та раки.
Оскільки Сінгапур залишається першою і єдиною країною в світі, котра схвалила комерційний продаж культивованого м’яса, у компанії сподіваються, що це спростить вихід їхньої продукції на полички магазинів.
Планується, що культивовані ракоподібні Shiok будуть доступними для покупки до 2023 року.
А тим часом швейцарський гігант роздрібної торгівлі Migros продає морепродукти, створені мікробами від чиказького стартапу Aqua Cultured Foods.
Джерело: Green Queen