Виробник лабораторних морепродуктів відкрив перший у Сінгапурі міні-завод

Сінгапурський стартап Shiok Meats, що створив першого у світі клітинного краба, відкрив двері свого «міні-заводу».

Виробництво, що базується в Сінгапурі, є першим у своєму роді центром досліджень і розробок морепродуктів на основі клітин.

Право офіційного відкриття потужностей, розташованих у штаб-квартирі стартапу Innovate 360, надали Грейс Фу, міністру стійкості та навколишнього середовища Сінгапуру.

«Ми побудували сучасний завод, який стане початком нашого пілотного виробництва та сприятиме розширенню досліджень і розробок», — коментує Дургалакашмі Сатіакумар, головний виконавчий директор Shiok.

Технології вирощування морепродуктів включають стійкі та простежувані процеси з мінімальним екологічним впливом.

Відкриття заводу допоможе компанії спланувати життєздатні моделі масштабування, що у свою чергу сприятиме реалізації планів комерціалізації.

Наразі асортимент культивованого м’яса ракоподібних Shiok включає креветки, омари, краби та раки.

Оскільки Сінгапур залишається першою і єдиною країною в світі, котра схвалила комерційний продаж культивованого м’яса, у компанії сподіваються, що це спростить вихід їхньої продукції на полички магазинів.

Планується, що культивовані ракоподібні Shiok будуть доступними для покупки до 2023 року.

А тим часом швейцарський гігант роздрібної торгівлі Migros продає морепродукти, створені мікробами від чиказького стартапу Aqua Cultured Foods.

Джерело: Green Queen 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Розслабили м’язи. Культивоване м’ясо схвалять у Європі щонайменше за три роки

Оскільки, клітинне м'ясо та жир є новими продуктами харчування, Європейський орган з безпеки харчових продуктів (EFSA) вимагає, щоб вони...

Грандіозний рік для рослинної риби та стейків: що інноваційного їстимуть споживачі у 2022 році

набагато більше аналогів цільно нарізаного м’яса вийде на ринок уже в 2022 році Натяк на це з’явився ще на галузевій...

Які компанії є лідерами ринку альтернативного протеїну?

Beyond Meat — американська компанія, що була заснована у 2009 році в Лос-Анджелесі, штат Каліфорнія. Компанія займається виробництвом рослинних...

Інноваційний шоколад для веганів містить горіхи замість масла, цикорій та дуже багато фруктів

Зі слів виробника, «все потрібно було переробити до дрібниць», щоб відтворити знакові фруктові ганаші — «Сальвадор», «Андалузія», «Маракуйя», «Кіберта»...

У Франції почали шити люксові сумки зі шкіри, вирощеної із клітин

Шляхом нового фінансування компанія планує збільшити команду та розробити обладнання для масштабування виробництва.Faircraft базується в Парижі й вже працює...

Чорна піца та рожевий багет: як «Сільпо» додає кольору Чорній п’ятниці

Мережа супермаркетів «Сільпо» вирішила додати фарб Чорній п’ятниці та запропонувати альтернативу традиційному шопінг-хаосу. З 23 по 30 листопада «Сільпо»...

Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2024. Цього року на конкурсі...

Тренди у споживанні м’яса в Україні: виклики та перспективи

У сучасному світі м’ясна індустрія зазнає значних змін під впливом соціальних, економічних і технологічних факторів. Споживчі вподобання змінюються разом...

Може вас зацікавити

Льодяний борщ. Український сервіс iceFood заморожує готові страви за унікальною технологією

iceFood — це сервіс заморожених ready-to-eat корисних страв, на...

Фіналіст GeekWire навчив свого робота-піцайоло місить тісто та складати сотні піц за годину. Тепер його може купити кожен

Компанія створила модульну систему, що використовує комп’ютерний зір та...

Суші з риби трирічної витримки: в Японії відродили 400-річний рецепт

У невеликому автентичному магазинчику з власним виробництвом протягом 18...

ЄС профінансує створення та просування борошна з відходів артишоку та інноваційних продуктів із жолудів

Конкурс запрошував стартапи та масштабні компанії представити інновації, які...

Користь та шкода ферментованих продуктів: пробіотики, домашня ферментація та їх вплив на здоров’я

Ферментовані продукти завжди були важливою частиною харчування різних культур....

Вибір редактора
В продовження теми