Виробник лабораторних морепродуктів відкрив перший у Сінгапурі міні-завод

Сінгапурський стартап Shiok Meats, що створив першого у світі клітинного краба, відкрив двері свого «міні-заводу».

Виробництво, що базується в Сінгапурі, є першим у своєму роді центром досліджень і розробок морепродуктів на основі клітин.

Право офіційного відкриття потужностей, розташованих у штаб-квартирі стартапу Innovate 360, надали Грейс Фу, міністру стійкості та навколишнього середовища Сінгапуру.

«Ми побудували сучасний завод, який стане початком нашого пілотного виробництва та сприятиме розширенню досліджень і розробок», — коментує Дургалакашмі Сатіакумар, головний виконавчий директор Shiok.

Технології вирощування морепродуктів включають стійкі та простежувані процеси з мінімальним екологічним впливом.

Відкриття заводу допоможе компанії спланувати життєздатні моделі масштабування, що у свою чергу сприятиме реалізації планів комерціалізації.

Наразі асортимент культивованого м’яса ракоподібних Shiok включає креветки, омари, краби та раки.

Оскільки Сінгапур залишається першою і єдиною країною в світі, котра схвалила комерційний продаж культивованого м’яса, у компанії сподіваються, що це спростить вихід їхньої продукції на полички магазинів.

Планується, що культивовані ракоподібні Shiok будуть доступними для покупки до 2023 року.

А тим часом швейцарський гігант роздрібної торгівлі Migros продає морепродукти, створені мікробами від чиказького стартапу Aqua Cultured Foods.

Джерело: Green Queen 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Українські суперфуди: які місцеві продукти стають світовим трендом?

Здорове харчування перестало бути лише трендом зі сторінок модних журналів – воно стало основою для підтримки міцного здоров'я. Одним...

Європейський Союз дозволив закусувати сараною. На черзі ще дев’ять комах

Сарану додали до списку дозволених продуктів харчування європейців в рамках розвитку стійкого сільського господарства та дієтичного харчування.У Брюсселі визнали,...

Ізраїльський стартап виготовлятиме спортивне харчування на основі білків грудного молока

Грудне молоко цінується за його імуностимулюючі властивості, протизапальну, зміцнюючу та лікувальну дію.Стартап встановив, що в грудному молоці міститься понад...

Білком для астронавтів стануть тютюнові шкідники

«Є багато цікавих джерел клітин для вирощування їжі, які, по суті, недостатньо використовуються, недостатньо вивчені та з великим потенціалом,...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Піцайолло на батарейці. Інноваційний робот складає 150 піц на годину

xPizza One — це автономний кіоск для складання піци Установка...

«Салат майбутнього», створений за аерокосмічними технологіями, зібрав мільйон інвестицій

Загальні інвестиції в проект оцінюються майже в $13 млн Флагманський...

Колекціонери 40 років збирали каміння у вигляді їжі. Його досі намагаються кусати відвідувачі

У американському місті Корпус-Крісті (штат Техас) майже 40 років...

Не заважають: ринок замінників яєць активно зростає, але гравців все ще мало

Розвитку сегменту сприяють активний попит на рослинні інгредієнти, а...

На Kickstarter збирають фінансування на черевики, з яких виростають яблуні

Концепт кросівок від північноамериканського бренду Houle зовні нічим не...

Вибір редактора
В продовження теми