Упаковка з бамбуку та соломи розкладається за 84 дні і повністю замінює пластик

Піонер в області роботехніки ABB Robotics підписав угоду про співпрацю з американським розробником інноваційної упаковки Zume. Разом вони налагодять виробництво абсолютно нового продукту, який дозволить знизити залежність виробників їжі від пластику.

В рамках співпраці ABB поставить роботизовані елементи, які дозволять Zume виробляти екологічно чисту упаковку в глобальному масштабі.

Зокрема, протягом наступних 5 років ABB інтегрує та встановить понад 1000 осередків для виробництва упаковки з формованих волокон, включаючи до 2000 роботів на об’єктах клієнтів Zume по всьому світу.

Обсяг виробництва екологічної упаковки складатиме мільйони одиниць щороку

Фінансові деталі не розголошуються.

Пакувальний матеріал Zume виготовляється з екологічно зібраного рослинного матеріалу, який залишився від сільськогосподарського виробництва, включаючи бамбук, пшеницю та солому.

Така сировина у процесі виробництва потребує значно менше води та енергії й зменшує викиди CO₂ порівняно з виробництвом та утилізацією пластикової упаковки. Інноваційна упаковка розкладається менш ніж за 84 дні при компостуванні

А застосування роботів у виробництві зробить упаковку економічно життєздатною порівняно з пластиком.

«Завдяки Zume ми можемо вилучити зі світового ринку трильйони шматків пластику, зберігаючи дефіцитні ресурси», — сказав Самі Атія, президент ABB Robotics & Discrete Automation.

Нагадаємо, упаковка з авокадо подовжує термін зберігання продуктів.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Протеїн з люпину, який їсть легендарна Бейонсе: створили начинку для пельменів, м’ясо та аналог риби

Lupreme – це протеїн із необробленого солодкого люпину, який дозволяє виробникам альтернативної їжі створювати нові замінники тваринних страв або...

Традиційні японські десерти разбавлять білком, який синтезують із повітря

У рамках співпраці з японським виробником харчових продуктів Ajinomoto Group, на ринок будуть представлені місячні торти та сендвічі з...

Американці створили порошкові натуральні соки, які поліпшують травлення

Американська MCB випустила на ринок FiberJuice — лінійку порошків фруктових соків, що містять чотири пребіотики: три харчових волокна (інулін,...

Сінгапурський стартап перетворить відходи соєвого молока на рослинне м’ясо

Завдяки підтримці інвесторів та урядових агенцій, компанія наразі займається облаштуванням виробничих потужностей.За словами співзасновника Деріла Пека, Jiro-Meat має намір...

Мармурова яловичина, вирощена в лабораторії, стала продуктом року на світовому конкурсі

AgTech Breakthrough Awards — це міжнародна премія, що присуджується компаніям, які впроваджують інноваційні рішення у виробництві їжі та сільському...

Німці створили сир із дріжджів, який продаватимуть супермаркети, які є і в Україні

Серед магазинів, що розпочали продаж, — мережі Rewe, Billa і Metro. Це унікальне досягнення стало можливим після успішного залучення компанією...

Може вас зацікавити

Британський новатор переробив залишки капусти у високобілкову харчову добавку

Компанія Nutrapharma, що базується в Лінкольні (Англія), навесні запропонує...

Стартап з Бельгії створив перший у світі молекулярний пивний принтер

У якості «розхідників» One Tap використовує спеціальні «пивні картриджі»...

Вибір редактора
В продовження теми