Упаковка з бамбуку та соломи розкладається за 84 дні і повністю замінює пластик

Піонер в області роботехніки ABB Robotics підписав угоду про співпрацю з американським розробником інноваційної упаковки Zume. Разом вони налагодять виробництво абсолютно нового продукту, який дозволить знизити залежність виробників їжі від пластику.

В рамках співпраці ABB поставить роботизовані елементи, які дозволять Zume виробляти екологічно чисту упаковку в глобальному масштабі.

Зокрема, протягом наступних 5 років ABB інтегрує та встановить понад 1000 осередків для виробництва упаковки з формованих волокон, включаючи до 2000 роботів на об’єктах клієнтів Zume по всьому світу.

Обсяг виробництва екологічної упаковки складатиме мільйони одиниць щороку

Фінансові деталі не розголошуються.

Пакувальний матеріал Zume виготовляється з екологічно зібраного рослинного матеріалу, який залишився від сільськогосподарського виробництва, включаючи бамбук, пшеницю та солому.

Така сировина у процесі виробництва потребує значно менше води та енергії й зменшує викиди CO₂ порівняно з виробництвом та утилізацією пластикової упаковки. Інноваційна упаковка розкладається менш ніж за 84 дні при компостуванні

А застосування роботів у виробництві зробить упаковку економічно життєздатною порівняно з пластиком.

«Завдяки Zume ми можемо вилучити зі світового ринку трильйони шматків пластику, зберігаючи дефіцитні ресурси», — сказав Самі Атія, президент ABB Robotics & Discrete Automation.

Нагадаємо, упаковка з авокадо подовжує термін зберігання продуктів.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Елітний тунець із пробірки з’явиться в ресторанах через 2 роки

“Те, що ми робимо, — це різноманітне філе культивованої риби”, – розповідає Дафна Геффетц, генеральний директор і співзасновник Wanda...

80% жителів мегаполісів замовляють їжу через доставку. В лідерах — Glovo

Як свідчать дані свіжого дослідження «Делойт», у трійці лідерів — Glovo (18%), власні служби доставки ресторанів (12%) та Raketa...

Ні риби, ні м’яса: поставки рослинної яловичини до ресторанів зросли на 80%

Про це свідчать дані американської The NPD Group, яка оцінювала динаміку у порівнянні з аналогічним місяцем 2020 року, коли...

«Сміливці, які працюють на перемогу»: переможці конкурсу «Роби своє з Kurator» презентували власні ініціативи

Десять переможців конкурсу «Роби своє з Kurator» із Київської, Дніпропетровської, Полтавської та Черкаської областей отримали свої нагороди та розповіли...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

З чистої етикетки. У виробників рослинних гамбургерів з’явився новий конкурент

Бургер unMEAT складається з інгредієнтів без ГМО, містить 230...

Стартап створив із апельсинової шкірки замінники олії та яєць

Мінімально оброблені інгредієнти забезпечують в'язкість, гелеутворення, емульгування та стабільність...

Акції Beyond Meat злетіли на 39% після оголошення про співпрацю з PepsiCo

Дві компанії об’єднуються заради створення спільного підприємства, яке займатиметься...

Філейні котлети з грибного міцелію розкупили менш ніж на добу

Міцелій, коренева структура грибів, ідеально підходить для приготування альтернативного...

Найкращим джерелом рослинного білка виявився чайот, який культивували ще інки

На поживні властивості чайоту звернув свою увагу еквадорець, спортсмен...

Вибір редактора
В продовження теми