Виробник культивованого грудного молока зібрав $20 млн на комерціалізацію свого першого продукту

Нью-йоркська компанія Helaina, що культивувала білки людського грудного молока, закрила раунд фінансування серії А у розмірі $20 млн.

Раунд проводили спільно з Spark Capital та Siam Capital із додатковими інвестиціями від Primary Venture Partners, Plum Alley Investments, Barrel Ventures та інших стратегічних партнерів.

Нове вливання коштів, яке доводить загальний залучений капітал до $24,6 млн, буде використано для початку процесу виробництва, комерціалізації та реалізації стратегії виходу на ринок першого продукту компанії — «гуманізованої» дитячої суміші.

Лаура Кац

В основі суміші будуть імуноеквівалентні людському грудному молоці культивовані білки. Helaina виготовляє їх методом ферментації на власній мікробній платформі.

Компанія розглядає свою технологію, як інструмент для покращення стану здоров’я немовлят, що перебувають на штучному вигодовуванні.

Передбачається, що суміш буде максимально адаптована до грудного молока та матиме такі ж функціональні властивості.

«З наявною інфраструктурою, здатність Helaina до масштабування є досить ефективною, що дозволить нашому кінцевому продукту бути конкурентоспроможним за вартістю та функціональністю», — заявила Лаура Кац, генеральний директор компанії.

У 2019 році обсяг ринку дитячих сумішей оцінювався в $50,5 млрд. За прогнозами, він досягне $109,1 млрд до 2027 року, пояснює Кац.

Ключовим аспектом майбутніх інновацій буде скорочення розриву між дитячою сумішшю і грудним молоком, додала вона.

Джерело: Nutrition Insight, PR Newswire

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

До 2025 року ринок альтернативного м’яса зросте на 14% — до $ 8,3 млрд

Про це йдеться в звіті MarketsandMarkets. Локомотивом такого зростання стане підвищення обізнаності покупців про користь для здоров'я рослинних аналогів...

Британці вироблятимуть ковбасу з культивованого м’яса: запущений найбільший біореактор в Європі

Завод площею 18 000 квадратних футів відкрила місцева компанія Ivy Farm.Тут вироблятимуть майже три тонни культивованого м’яса на рік. Європа...

Жіночі сімейні підприємства отримають до 1,3 млн грн на інновації та розширення

Грантова допомога спрямована на виробників товарів і надавачів послуг. Кошти надаватимуться на релокацію бізнесу, відкриття нового напрямку бізнесу, масштабування бізнесу...

Шкурне питання. Компанія Holy Cow робить поживні закуски з коров’ячих шкір

Заснована в 2021 році двома друзями з дитинства компанія бере натхнення з індонезійської кухні, де шкуру з яловичини їдять...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Може вас зацікавити

Американці створили преміум-каву з конопель, що не втрачає канабідіол при заварюванні

КБР (канабідіол) — це натуральна неп’янка сполука, що міститься...

Ветерани отримають відшкодування на власну справу. Профінансовано 160 заявок

Подавати заявки можуть ветерани, ветеранки, дружина, чоловік, батько, матір,...

Фіналіст GeekWire навчив свого робота-піцайоло місить тісто та складати сотні піц за годину. Тепер його може купити кожен

Компанія створила модульну систему, що використовує комп’ютерний зір та...

Родина військового пече на Сумщині бельгійські вафлі з українським салом

Кафе створив зі своєю родиною 45-річний військовослужбовець Дмитро Пасічнюк....

Після окупації українці створили експериментальний кизиловий соус до сиру та кизилове вино

Нове виробництво включає цех виготовлення  плодово-ягідної продукції площею 200...

Вибір редактора
В продовження теми