Вперше в галузі рослинного м’яса компанія запустила унікальний інгредієнт, який дозволяє відтворити соковитість та смак стейку, подібно до жиру в м’ясі тварин.
В альтернативних м’ясних продуктах зазвичай використовують жир з рослинних олій, переважно кокосової та рапсової, кажуть у компанії.
Проте вони швидко тануть під час приготування, і мають менш насичений смак порівняно з тваринним аналогом.
«Суть у тому, що аромат тваринного жиру виділяється під час приготування, впливаючи на смак кінцевої страви», — пояснює Пауло Тейшера, директор з інновацій Mycorena.
Використовуючи власну запатентовану технологію, компанія розробила абсолютно новий інгредієнт на основі грибів, що імітує властивості тваринного жиру під час приготування та вживання в їжу.
Розробники вже почали використовувати новий інгредієнт у своїх поточних харчових продуктах, включаючи гамбургери, курятину та цільне м’ясо на основі мікопротеїну.
«Ми раді вивести гриби за межі мікопротеїну і хочемо якнайшвидше інтегрувати наших клієнтів у програму бета-тестування, де вони зможуть куштувати абсолютно нове рослинне м’ясо протягом кількох місяців», — додав Пауло Тейшера.
Нагадаємо, чиказький стартап Aqua Cultured Food створив перші у світі креветки та кальмари з мікопротеїну.
Джерело: Vegconomist, Mycorena