Шведи додали у веганське м’ясо перший у світі жир на основі грибів

Шведська компанія Mycorena, відома своїм мікопротеїном, розробила жир на основі грибів, щоб вивести альт-м'ясо на новий рівень.

spot_img

Вперше в галузі рослинного м’яса компанія запустила унікальний інгредієнт, який дозволяє відтворити соковитість та смак стейку, подібно до жиру в м’ясі тварин.

В альтернативних м’ясних продуктах зазвичай використовують жир з рослинних олій, переважно кокосової та рапсової, кажуть у компанії.

Проте вони швидко тануть під час приготування, і мають менш насичений смак порівняно з тваринним аналогом.

«Суть у тому, що аромат тваринного жиру виділяється під час приготування, впливаючи на смак кінцевої страви», — пояснює Пауло Тейшера, директор з інновацій Mycorena.

Використовуючи власну запатентовану технологію, компанія розробила абсолютно новий інгредієнт на основі грибів, що імітує властивості тваринного жиру під час приготування та вживання в їжу.

Розробники вже почали використовувати новий інгредієнт у своїх поточних харчових продуктах, включаючи гамбургери, курятину та цільне м’ясо на основі мікопротеїну.

«Ми раді вивести гриби за межі мікопротеїну і хочемо якнайшвидше інтегрувати наших клієнтів у програму бета-тестування, де вони зможуть куштувати абсолютно нове рослинне м’ясо протягом кількох місяців», — додав Пауло Тейшера.

Нагадаємо, чиказький стартап Aqua Cultured Food створив перші у світі креветки та кальмари з мікопротеїну.

Джерело: Vegconomist, Mycorena

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Смажений овес та дріжджі – стартап варить унікальний шоколад

За допомогою власної технології ферментації компанія створила шоколад – у 10 разів більш стійкий та на 20% дешевший за...

Унікальні високобілкові водорості стануть на третину м’ясом або рибою

Компанія збільшує обсяги виробництва після переходу від пілотного заводу в Хенгело до комерційного в Олденцалі (Нідерланди).Duplaco гарантує постійну якість...

Китайці навчилися друкувати фрикадельки з лабораторного м’яса у промислових масштабах

Вчені запевняють, що створили «клітинну фабрику», яка може виробляти лабораторно культивоване м’ясо у величезних масштабах. Основа «клітинної фабрики» – 3D-мікроносії...

На найбільший конкурс у світі Україна повезе витримані сири з кавою та трюфелем

Цього року конкурс проходитиме 27-28 жовтня у м. Тронгейм (Норвегія).  Українські сировари братимуть участь у WCA другий рік поспіль У 2022-му...

Сир із картоплі, замінник рису та текіла без алкоголю: що покаже найінноваційніша виставка в Парижі

Серед інноваційних рішень – безалкогольна текіла, холодний чай на основі африканського ройбушу, високопротеїнове пиво для спортсменів та навіть замінники...

Відкрили найбільшу у світі фабрику для 3D-друку м’яса та риби

Нова фабрика під назвою “TASTE FACTORY” використовує власну розроблену технологію 3D Structuring, що дозволяє створювати продукти з рослинних інгредієнтів...

Може вас зацікавити

Каліфорнійці створять середовище з біомолекул для вирощування дешевого м’яса

Цей крок має на меті значно знизити витрати на...

Технології харчування: як новітні розробки та інновації в їжі змінюють наш раціон

Технології проникають у всі сфери життя, не оминувши й...

Вибір редактора
В продовження теми