Курячі крильця з рослинними кістками та шкірою отримали $4 млн й виходять у ресторани

Стартап Sundial Foods із Каліфорнії зібрав $4 млн інвестицій на масштабування виробництва рослинних крилець, ідентичних тваринним.

Посеред інших компаній у раунді взяла участь Nestle.

Sundial Foods розробляє альтернативу курячим крильцям, які містять шкіру, м’ясо та кістки рослинного походження.

За словами виробників, крила містять вісім впізнаваних інгредієнтів, серед яких вода, нут і соняшникова олія, соєві боби, харчові дріжджі без штучних ароматизаторів та синтетичних хімікатів.

Рослинні крильця мають 242 калорії на 100 гр продукту та містять більше клітковини і менше насичених жирів, ніж класична альтернатива. 

Кількість білка приблизно така ж сама, як і в традиційних курячих крильцях.

У 2020 році засновники стартапу взяли участь у Nestle R&D Accelerator, де відпрацювали рецептуру своїх крилець – від лабораторних досліджень до пілотного виробництва. 

В кінці того ж року, Стівен Денг та Джесіка Швабах об’єднали свій продукт з Nestle Garden Gourmet та запустили його успішне тестування в більш ніж 40 торгових точках Швейцарії.

Стартап використає фінансування на розширення команди та запуск виробництва і Центрі інновацій харчових продуктів Rutgers в Бриджтоні, штат Нью-Джерсі.

Sundial Foods планує запустити свій перший продукт у ресторанах США навесні 2022 року.

Нагадаємо, також Nestle запускає в Україні продаж лінійки рослинних продуктів Garden Gourmet, яка з’явиться на поличках торгових мереж в кінці року.

Джерело: Food Business News, Sundial Foods

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

МХП запускає проєкт з організації харчування для інших компаній

Як компанія з потужним кулінарним виробництвом, багаторічною експертизою у роботі з харчовими продуктами, високими стандартами якості МХП запускає новий...

Nestlé та Starbucks розлили каву у пляшки, щоб вийти на нові ринки

«Завдяки нашим планам розширення кави RTD, Nestlé продовжуватиме розвивати своє глобальне лідерство у галузі кави та отримуватиме користь від...

Ветеранська сокарня чавить сік, який можна зберігати рік без консервантів

Це сучасне виробництво працює за простим ефективним алгоритмом: спочатку фрукти миють та подрібнюють на спеціальному обладнанні, яке може обробляти...

Стартап створив «безвідходні» рослинні реберця з їстівними кістками

Раніше Juicy Marbles уже спробувала продавати обмежені партії реберець онлайн. Новий продукт має удосконалену рецептуру, яка змінена відповідно до відгуків...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Швейцарці створили першу в світі кавомашину зі штучним інтелектом, яка заварює гарячу та холодну каву

Виробники кавомашин JURA запропонували інноваційне рішення, що подвоює асортимент...

Морський біолог розробив спосіб вирощення устриць із клітин

Компанія, яка отримала початкове фінансування від Big Idea Ventures...

Львівські крафтярі сушать хрусткі бурякові чіпси, що покращують зір

Чіпси створюються шляхом сушіння тонко нарізаних кілець буряка за...

Вода у кубі. Британці створили напої в мікрокубиках

Microdrink являють собою крихітні кубики без цукру на основі...

«Міцний» сік з яєчним білком та грибами заспокоює нервову систему

BUILD – перший у світі “міцний” сік з підвищеним...

Вибір редактора
В продовження теми