Астронавт відкрив у канадських преріях найбільший завод з виробництва горохового протеїну

Компанія Roquette нарешті відкрила у Канаді найбільший у світі завод з виробництва горохового протеїну.

Церемонія офіційного відкриття пройшла онлайн — її провів відомий астронавт Кріс Хедфілд, який виконав на гітарі «Космічну Одіссею» Девіда Боуї, а також провів екскурсію віртуально змодельованим заводом.

«Я виріс на фермі, де ми самі створювали продукти, — зауважив Хедфілд. — І, на мій погляд, якщо взяти фундаментальні ідеї сільського господарства, всю його тисячолітню історію, і подивитися на нові вимоги світу з чисельністю населення, яка наближається до 8 млрд, стає зрозуміло: ми більше не можемо працювати за моделями минулого».

«Прийміть протеїнові таблетки і одягніть шоломи», — порадив Хедфілд, стартуючи церемонію відкриття

Завод розташований неподалік Вінніпега, в канадських преріях. Саме тут виготовляється більше гороху, ніж де-небудь у світі.

Вся сировина – не більш як в одному дні їзди від об’єкту, що буде займатися переробкою.

Підприємство має площу в 200 тис. кв. футів та потужність в 125 тис. т жовтого гороху на рік. Загальні потужності переробки гороху Roquette разом з заводом у Франції складають 250 тис. т.

«Цей завод — диво техніки. Ми виходимо на новий рівень якості та ефективності — зі 100% гідроенергією та оптимізованим процесом управлінням водою», — додав Домінік Бауманн, керуючий директор Roquette в Канаді.

Нагадаємо, гороховий білок є основним інгредієнтом рослинного м’яса Beyond Meat.


Окрім м’ясних альтернатив, протеїн Nutralys від Roquette ідеально підходить для харчових батончиків, рослинного печива, кавових вершків, кормів для домашніх тварин та напоїв.

Джерела: Roquette, FoodIngredientsFirst

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Схожі теми

Лазери друкують на продуктах їстівні голограми із солодкого крохмалю

Дослідники звітності в Американському хімічному товаристві ACS Nano пропонують друкувати лазером наноструктуровані голограми на висушених плівках кукурудзяного сиропу. Їх...

Вода у кубі. Британці створили напої в мікрокубиках

Microdrink являють собою крихітні кубики без цукру на основі екстрактів рослин і фруктів та мають натуральний смак.Крихітні кубики багаті...

Nestlé об’єдналася з Future Meat Technologies для розробки продуктів з лабораторного м’яса

Компанія Future Meat Technologies базується в Ізраїлі, минулого місяця вона запустила свій перший завод з виробництва культивованого м'яса.У письмовій...

Спілки харчових компаній можуть отримати до 5,5 млн грн на експорт

Експортним альянсом організатори програми називають об’єднання не менше як 5 підприємств для спільного просування та збуту своєї продукції на...

Дві третини м’яса та молока до 2050 року замінять альтернативні продукти — дослідження

Згідно з дослідженням британської екологічної благодійної організації та аналітичного центру Green Alliance, альтернативна білкова промисловість може стати ключем до...

Найбільша інвестиція в альтернативне м’ясо — $0,4 млрд отримали стейки з грибів

Загальна сума інвестицій у стартап з моменту заснування сім років тому складає $365 млн “Ми використаємо фінансування для різноманітних цілей,...

Може вас зацікавити

Британці розробили воду, яка укріплює кістки та робить шкіру пружною

Напій без цукру та містить 20 г білка колагену...

Сінгапурська компанія розробила автоматизовані біореактори для вирощування лабораторного м’яса

Сінгапурська SingCell, заснована у 2020 році, розробила повністю автоматизовані...

Вибір редактора
В продовження теми