Швейцарський роздрібний гігант взяв на “тест-драйв” морепродукти, створені мікробами

Чиказький стартап Aqua Cultured Foods, що розробляє цільні морепродукти за допомогою мікробної ферментації, виходить на полиці Migros – швейцарського гіганта роздрібної торгівлі.

У рамках співпраці Migros оцінюватиме сприйняття споживачами нових альтернатив тунця та сига, а також їх потенціал зробити революцію на ринку морепродуктів у Європі.

Aqua Cultured Foods представила перший у світі аналог цільних морепродуктів, розроблений за допомогою мікробної ферментації, на початку цього року.

Технологічна компанія «вирощує» свої альтернативи за допомогою технології бродіння, яка дозволяє створювати реалістичне філе.

Завдяки цьому її продукти виділяються серед інших альтернатив риби та морепродуктів, що є на ринку. Останні, як правило, випускаються у вигляді подрібненого тунця або шматочків у паніровці.

Інвестори зацікавлені в тому, щоб Aqua заповнила «білий простір» в категорії цільних морепродуктів. Нещодавно вони вклали в стартап понад $2 млн посівного фінансування.

На сьогодні це є одним із найбільших раундів у сфері біоферментації

Першими продуктами, які Aqua планує вивести на ринок, є філе тунця та сига високої якості для суші, а також альтернативи креветкам і кальмарам.

«Ми готові познайомити швейцарський ринок з майбутнім альтернативних білків», – сказав Деніел Кох, старший менеджер проєкту від Migros

До речі, партнерство Aqua Cultured Foods з Migros зародилось зі швейцарського інкубатора Kickstart 2021.

Саме після участі в ньому стартап отримав шанс попрацювати з великими європейськими харчовими рітейл-компаніями, такими як Migros і Coop.

Джерела: FoodIngredientsFirst, Aqua Cultured Foods

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Кава проти ковіду: тепер її можна зварити прямо зі смартфону

Компанія Keurig Commercial придумала, як безпечно готувати каву для тих співробітників, яким необхідно відвідувати робочі місця під час пандемії...

Львів’яни варять кабачкові цукати, які схожі на банан та диню

“За нашою традицією, це повністю натуральний продукт. Навіть у якості барвника використовуємо смородину та червоний буряк”, – говорять у...

Французи виготовили харчову добавку для оздоровлення шкіри з дикої чорниці

Сепітон — це природний інгредієнт, отриманий з ферментованого екстракту дикої чорниці і являє собою суміш проантоціанідинів, які мають в...

Glovo планує працювати на ринку B2B Східної Європи

Сервіс доставки їжі Glovo розширює асортимент послуг і пропонує доставку для корпоративних клієнтів. Компанія представила спеціальний додаток Q-Commerce, за...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Проєкт Bake4Ukraine отримав грант на обладнання українським пекарням

Гуманітарний проєкт #Bake4Ukraine отримав грант, що передбачає надання обладнання (нового чи б/в) 50 українським пекарням, які знаходяться в зоні...

Може вас зацікавити

Інноваційна кава з білком та грибами містить 9 незамінних амінокислот — як м’ясо

Нова продукція, яка вийшла під брендом Fermy, включає два...

Помідори та манго вкриють невидимою їстівною плівкою — замість пластикової упаковки

Біорозкладна емульсія на водній основі складається з натуральних харчових...

Розумні ферми: як штучний інтелект змінює сільське господарство?

Як АІ трансформує агросектор? Сільське господарство перебуває на межі революційних...

Грибні омари, равіолі та бекон: стартап запозичив ідею з японською кухні

Замовлення продукту доступне на сайті компанії, і, за словами...

Зефір з сидром та активованим вугіллям — на Kickstarter шукають інвесторів проєкту

Станом на 7 вересня проєкт зібрав понад $2 тис....

Вибір редактора
В продовження теми