Швейцарський роздрібний гігант взяв на “тест-драйв” морепродукти, створені мікробами

Чиказький стартап Aqua Cultured Foods, що розробляє цільні морепродукти за допомогою мікробної ферментації, виходить на полиці Migros – швейцарського гіганта роздрібної торгівлі.

У рамках співпраці Migros оцінюватиме сприйняття споживачами нових альтернатив тунця та сига, а також їх потенціал зробити революцію на ринку морепродуктів у Європі.

Aqua Cultured Foods представила перший у світі аналог цільних морепродуктів, розроблений за допомогою мікробної ферментації, на початку цього року.

Технологічна компанія «вирощує» свої альтернативи за допомогою технології бродіння, яка дозволяє створювати реалістичне філе.

Завдяки цьому її продукти виділяються серед інших альтернатив риби та морепродуктів, що є на ринку. Останні, як правило, випускаються у вигляді подрібненого тунця або шматочків у паніровці.

Інвестори зацікавлені в тому, щоб Aqua заповнила «білий простір» в категорії цільних морепродуктів. Нещодавно вони вклали в стартап понад $2 млн посівного фінансування.

На сьогодні це є одним із найбільших раундів у сфері біоферментації

Першими продуктами, які Aqua планує вивести на ринок, є філе тунця та сига високої якості для суші, а також альтернативи креветкам і кальмарам.

«Ми готові познайомити швейцарський ринок з майбутнім альтернативних білків», – сказав Деніел Кох, старший менеджер проєкту від Migros

До речі, партнерство Aqua Cultured Foods з Migros зародилось зі швейцарського інкубатора Kickstart 2021.

Саме після участі в ньому стартап отримав шанс попрацювати з великими європейськими харчовими рітейл-компаніями, такими як Migros і Coop.

Джерела: FoodIngredientsFirst, Aqua Cultured Foods

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Німці створили платформу, яка дозволить створювати нові види рослинного молока та м’яса за два тижні

Платформа дозволяє ідеям нових продуктів перейти від концепції до прототипу всього за два тижні.Користувач обирає ряд опцій, щоб налаштувати...

Із конопель та соняшнику — українці створили нові енергетики для військових

Солодощі та протеїн виготовляють із насіння індустріальних конопель, тобто без тетрагідроканабінолу. Коноплі унікальні тим, що на переробку пускати можна всю...

Замінники м’яса: ТОП-13 продуктів з високим вмістом білка

Яйця В одному яйці може бути від 5 до 8 г протеїну. Корисні речовини, які є в яйцях, засвоюються людським...

На Тижні моди в Парижі покажуть унікальну куртку, яка працює від пива

У тропічну спеку куртка буде охолоджувати її власника, що є досить унікальним рішенням у такому кліматі. Куртка здатна охолоджувати людське...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Йогуртові соуси від Молокія у шорт-листі глобальної нагороди World Food Innovation Awards 2025

Йогуртові соуси від Молокія потрапили до шорт-листа в категорії «Найкращий молочний продукт». Молокія змагатиметься за першість із одними з...

Може вас зацікавити

Одна з найстаріших агрокомпаній США інвестує у сировину для рослинного м’яса

Заснована в 1977 році, сьогодні компанія Sojaprotein має торгові...

Американці створили порошкові натуральні соки, які поліпшують травлення

Американська MCB випустила на ринок FiberJuice — лінійку порошків...

Mitsubishi вклала мільйони у японські «диво-чіпси» з пророщеної сої

Інвестиційний раунд очолили Mitsubishi UFJ Capital, Roquette, Miyoshi Oil...

Попереджає рак та діабет: ринковий гігант заробить більше мільярда на інноваційній рослинній їжі

Одна з найбільших у світі харчових компаній опирається на...

Інвестори вкладаються у ферментований білок. Кількість угод зросла на 40%

Водночас зниження середнього розміру угоди контрастує зі зростанням кількості...

Вибір редактора
В продовження теми