Сучасні споживачі прагнуть збагачення асортименту продуктів харчування, що відрізнятимуться чудовим смаковим та здоровим харчовим профілем.
Компанія Triballat Noyal пропонує потенційне рішення попиту сучасного споживача — гібридне молоко.
Новий бренд Paquerette&Compagnie представлений молочними напоями зі смаком вівса, мигдалю та лісового горіха.
Коров’яче молоко для виготовлення інноваційного продукту збирають з французького регіону Бретань, тим самим підтримуючи місцевих фермерів.
Замінюючи половину тваринного молока рослинним, вдається отримати напій з меншим вмістом цукру, відмінним смаковим профілем, високим вмістом кальцію та білка.
На смак гібридне молоко більше схоже на традиційне, проте містить «трохи смаку рослинного продукту».
«Це як ароматизоване молоко, але зроблене шляхом природного поєднання з рослинними інгредієнтами», — пояснюють виробники.
З точки зору функціональності, тваринний і рослинний інгредієнти добре поєднуються між собою, проте перед вживанням рекомендується струсити напій, подібно до рослинного молока.
Нова лінійка не містить ароматизаторів чи сторонніх добавок, може похвалитися «чистою етикеткою» та має нижчий вміст лактози відповідно.
Paquerette&Compagnie наразі доступна у Франції та ймовірно, невдовзі розшириться на зовнішні ринки, кажуть виробники.
А поки що найвищу нагороду за інноваційність отримало веганське кунжутне молоко зі смаком лісового горіха.
Джерело: Food Navigator