Британський уряд та ресторатори шукають веганську заміну фуа-гра. Вона буде з грибів та горіхів

Уряд Великобританії просить веганських кухарів та рестораторів приєднатися до дискусії з розробки рослинної фуа-гра.

Це стає особливо актуальним напередодні майбутньої заборони на делікатес, виготовлений з жирної печінки качок і гусей, яких примусово догодовують.

Урядові чиновники консультуватимуться з фахівцями у сегменті з харчових продуктів, щоб заповнити прогалину на ринку високоякісного продукту, але цього разу – за рахунок екологічно чистих та веганських інгредієнтів, які б не надавали рослинній фуа-гра зайвої жорстокості.

У самій Великобританії виробництво фуа-гра уже заборонено. Проте безліч розкішних ресторанів продовжують імпортувати цей продукт з тієї ж Франції. 

Зараз кухарі разом з британським урядом шукатимуть шляхи, як відтворити фуа-гра з використанням веганських інгредієнтів, таких як горіхи та гриби.

Один з учасників програми – французький шеф-кухар Алексіс Готьє, який припинив подавати фуа-гра у двох своїх лондонських закладах після того, як усвідомив рівень жорстокого відношення до тварин у м’ясній та молочній промисловості. 

У ресторані Gauthier Soho шеф-кухар пропонує аналог страви з сочевиці, волоських горіхів, грибів і рослини конняку.

Саме цей рецепт зараз розглядається урядом Великобританії як потенційна заміна фуа-гра в ресторанній індустрії країни.

Нагадаємо, раніше французький виробник зібрав $10 млн на лабораторну фуа-гра.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Мікроби ферментують із фруктових відходів жир, який замінить пальмову олію

Стартап використовує технологію точної ферментації, за якої мікроби живляться фруктовими відходами й продукують жир, який можна вживати у їжу.Прототип...

Перша публічна дегустація лабораторної яловичини: це дійсно смакує як м’ясо

Дегустація відбулася в Нідерландах, які на законодавчому рівні дозволили публічно куштувати м’ясо, вирощене в лабораторії.Захід став першою офіційною дегустацією...

Відома пивоварня з офісом в Україні замінила ячмінь на африканське зерно, якому п’ять тисяч років

Фоніо – це зерно з Західної Африки, яке культивується там понад 5000 років. Воно стійке до посухи та здатне...

Новини про альтернативний білок

Незважаючи на Covid-19, обсяги фінансування розробки та виробництва альтернативного білку в 2020 р. майже втричі перевищили показники 2019 р....

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Йогуртові соуси від Молокія у шорт-листі глобальної нагороди World Food Innovation Awards 2025

Йогуртові соуси від Молокія потрапили до шорт-листа в категорії «Найкращий молочний продукт». Молокія змагатиметься за першість із одними з...

Може вас зацікавити

Морозиво з рогів лося: литовські ресторатори шокують унікальними рецептами

Оскільки морозиво наповнене конопляною олією КБР, попит на пікантні...

TikTok стає драйвером продажів ресторанів: 36% замовляє їжу, побачивши її в додатку

Близько 55% користувачів TikTok відповіли, що хотіли б відвідувати...

Екоактивісти створили посуд із відходів цукрових буряків та шукають інвесторів на Kickstarter

Майк і Алекс, засновники стартапу, ставлять за мету зробити...

Німці друкують молоко у вигляді аркушів А4. Щоб випити, треба додати води

Продукт має вигляд квадратних аркушів карамельного відтінку. Вони мають...

Є щось? На Сумщині із конопель варять сир та виготовляють ікру

Фермерське господарство було засноване київським менеджером Юрієм Колесником у...

Вибір редактора
В продовження теми