Британський уряд та ресторатори шукають веганську заміну фуа-гра. Вона буде з грибів та горіхів

Уряд Великобританії просить веганських кухарів та рестораторів приєднатися до дискусії з розробки рослинної фуа-гра.

spot_img

Це стає особливо актуальним напередодні майбутньої заборони на делікатес, виготовлений з жирної печінки качок і гусей, яких примусово догодовують.

Урядові чиновники консультуватимуться з фахівцями у сегменті з харчових продуктів, щоб заповнити прогалину на ринку високоякісного продукту, але цього разу – за рахунок екологічно чистих та веганських інгредієнтів, які б не надавали рослинній фуа-гра зайвої жорстокості.

У самій Великобританії виробництво фуа-гра уже заборонено. Проте безліч розкішних ресторанів продовжують імпортувати цей продукт з тієї ж Франції. 

Зараз кухарі разом з британським урядом шукатимуть шляхи, як відтворити фуа-гра з використанням веганських інгредієнтів, таких як горіхи та гриби.

Один з учасників програми – французький шеф-кухар Алексіс Готьє, який припинив подавати фуа-гра у двох своїх лондонських закладах після того, як усвідомив рівень жорстокого відношення до тварин у м’ясній та молочній промисловості. 

У ресторані Gauthier Soho шеф-кухар пропонує аналог страви з сочевиці, волоських горіхів, грибів і рослини конняку.

Саме цей рецепт зараз розглядається урядом Великобританії як потенційна заміна фуа-гра в ресторанній індустрії країни.

Нагадаємо, раніше французький виробник зібрав $10 млн на лабораторну фуа-гра.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

На впровадження штучного інтелекту у виробництво їжі можна отримати 4 млн грн

Мета USAID – підтримати інноваційну трансформацію та розвитку переробних підприємств.Гранти підтримуватимуть переробні компанії у виробництві інноваційних продуктів, модернізації, скороченні...

Стейк замість герані. У 2050 році вирощування клітинного м’яса вдома стане нормою

Окремі компанії, як то Shojin DIY Meat Community, взагалі націлені на пошук технологій, які будуть настільки доступними і простими,...

У супермаркетах з’явилися низькокалорійні стейки, створені мікробами

Стейк, отриманий без участі тварин, продаватимуть у Швейцарії в мережі Coop та в Німеччині в REWE. Ферментований стейк має неповторний...

Сінгапурські вчені друкують їжу із цвіркунів та моркви

Старіння населення призведе до зростання попиту на продукти, багаті білком. Потужним джерелом білку можуть стати комахи та водорості.Виробництво цих...

Українці варять у Таїланді шоколад зі смаком борщу. Без м’яса

Цей веганський шоколад, презентований у грудні 2023 року в серії "Inspired by Ukraine", став частиною лінійки продукції, натхненної культурами...

Виробник їжі з повітря розмістив акції на біржі та хоче закріпитися на світовому ринку

Цей стратегічний крок дозволить компанії розширити свою діяльність і просувати інноваційний білок Solein на світові ринки. Solein — це революційний...

Може вас зацікавити

Рейтинг продуктів без лактози й глютену: найкращі варіанти для людей з непереносимістю

Багато людей страждають на різні види харчової непереносимісті. Найвідоміші...

Кур’єр на батарейці. Доставка роботами та дронами зростатиме на 30% щороку

Обсяг глобального ринку роботів (включаючи дрони та автономні наземні...

Вибір редактора
В продовження теми