Nestlé створила кашу з побічних відходів своєї фабрики, щоб нагодувати бідні сім’ї

Nestlé розробила кашу на основі сорго та побічних продуктів одного зі своїх заводів, щоб зробити її достатньо поживною та доступною для небагатих сімей.

Сорго змішують із злаками, такими як пшениця та кукурудза

Зараз кашу тестують у Кот-д’Івуарі під брендом Golden Morn перед повноцінним регіональним запуском у 2022 році.

«Нашим пріоритетом є дати кожному можливість насолоджуватися доступною, поживною їжею», — говорить Тесфалідет Хайле, керівник науково-дослідного центру Nestlé в Кот-д’Івуарі.

Під час виробництва солоду на фабриці в Нігерії компанія отримує чимало побічного продукту, який зазвичай викидається

Використання його у рецептурі каш допомагає знизити вартість інгредієнтів і отримати варіант поживного сніданку, який можуть собі дозволити сім’ї з низьким рівнем доходу.

Таким чином, компанія отримує доступне джерело білка та клітковини, одночасно зменшуючи харчові відходи та втрати поживних речовин, пояснює Хайле.

До слова, протягом останніх місяців Nestlé випустила широкий спектр продуктів з використанням побічних потоків виробництва у різних категоріях – починаючи від сухих сніданків і кондитерських виробів, до кави та кормів для домашніх тварин.

Каша з сорго розроблена в науково-дослідному центрі Nestlé з використанням науково підтвердженої концепції харчування під назвою GrainSmart Balance. Вона передбачає досягнення правильного балансу вуглеводів і клітковини, що  підтримував би імунну систему.

«Нещодавно ми також запустили доступне сухе молоко Lactogen, кашу Cerevita у Східній Африці та збагачене сухе молоко Bear Brand на Філіппінах», – додав речник Nestlé.

Нагадаємо, раніше компанія інвестувала $0,2 млрд у нові лінії виробництва «безвідходної» кави.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Інновації в харчовій промисловості: здобутки та перспективи майбутнього

Новий сорт гороху з високим вмістом білка, морозиво, вирощене в лабораторії, та підсолоджувачі без калорій — усі ці харчові...

Камон, хамон. Індичий мініхамон приваблює «зелених» туристів в українські села

Крафтовий продукт має унікальну рецептуру. Зокрема, його обвалюють у суміші дев'яти видів трав, які збирають на схилах Бакотської затоки.Екосадиба...

Компанія, яка вирощуватиме м’ясо качок у космосі, отримала $13 млн гранту

Отримувачами грантів стали стартапи Umami United і IntegriCulture Umami United виробляє яєчні продукти рослинного походження, використовуючи борошно конжаку, гірчак і...

Найбільша пекарня в світі підмішає у тісто солодкі мікробні білки, які не викликають ожиріння

Bimbo Bakeries представлена у 33 країнах світу. Зараз компанія хоче ввести у рецептуру хлібобулочних виробів надсолодкі протеїни, виготовлені Oobli...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

У США відтворили вівсяне молоко за старовинним рецептом та зробили його органічним

Сестри  Крістіна Дорр Дрейк та Олена Дорр Зієнда відтворили...

Дев’ять перспективних фудтех-напрямків з точки зору інвесторів

Згідно з доповіддю Five Season Venture і dealroom.co за...

Сакральна компанія з Одеси створює «живі» пасти з українського мигдалю та конопель

В основі унікальної технології — обсмажування горіхів у потоці...

Найменший у світі овоч може стати наступним суперфудом для схуднення

Про це заявили Ефі Еяль, генеральний директор Mankai та...

Прикарпатський фермер створив хамон із баранини. Рецепту — сотні років

Василь Стефурак очолює ГО «Асоціація вівчарів» та має великі...

Вибір редактора
В продовження теми