В Ізраїлі створили секретний інгредієнт, який покращить веганське м’ясо та яйця

Mush Foods, ізраїльська технологічна компанія, розробила інгредієнт із міцелію грибів, який може покращити веганські стейки, молоко, замінники яєць та інші рослинні продукти.

Для цього розташований у Тель-Авіві стартап використав ферментацію та штучний інтелект.

Mush Foods обіцяє зробити веганську їжу смачнішою, здоровішою та більш стійкою

Технологи говорять, що додавання міцелію може посилити смак, покращити текстуру, вартість і харчову цінність продуктів, що в кінцевому підсумку допоможе переконати споживачів відмовитися від «нежиттєздатних тваринних білків».

«Споживання м’яса тварин на душу населення все ще зростає. Це пов’язано з тим, що з точки зору смаку, текстури, поживності та ціни поточні рішення ще не задовольняють споживачів», – прокоментував Шалом Деніел, генеральний директор і засновник Mush Foods.

Він хоче продавати їстівний міцелій B2B-гравцям як у рослинній промисловості, так і у сфері гібридного м’яса.

Mush Foods працює за власним запатентованим процесом виробництва міцелію: штучний інтелект створює алгоритм, який найкраще визначає, скільки середовища для росту необхідно, та якими мають бути ідеальні умови для вирощування конкретного обсягу міцелію.

«Точна технологія дає змогу отримати економічно ефективний інгредієнт для продажу виробникам харчових продуктів», – говорить засновник Mush Foods.

Кінцевий продукт міцелію є повноцінним та веганським білком, не містить алергенів, діє як природний зв’язуючий засіб і може похвалитися «м’ясистою текстурою».

Зараз компанія отримує фінансування в розмірі $1 млн і збирається розробити перші прототипи до лютого 2022 року. Комерціалізація інгредієнту можлива до жовтня наступного року.

Нагадаємо, американці радять споживати гриби, щоб менше страждати від депресії.

Джерела: Green Queen, Mush Foods

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Український виробник їстівного чаю націлився на ринки Данії та Швеції

Brancho почала виготовляти фруктові солодощі у 2018 році Чотири роки вони створюють солодощі без цукру та мінімально оброблені для максимального...

Розробник їстівної упаковки з водоростей зібрав $13 млн, щоб вивести її на ринок

Стартап із Великобританії Notpla зібрав 10 млн фунтів стерлінгів (приблизно $13,3 млн) у рамках серії А на комерціалізацію свого...

У 2021 році буде складено Глобальний індекс продовольства

Глобальний індекс харчових інновацій дозволить порівняти фактори, що сприяють інноваціям у харчовій, алкогольній та агропродовольчій галузях у 10 провідних...

Господарство на Чернігівщині плавить шоколадну моцарелу та варить сир з шафраном

Засновник фермерського господарства та сироварні Григорій Ткаченко говорить, що навесні 2022-го під час боїв він втратив більшу частину стада....

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Може вас зацікавити

Штучний інтелект винайшов харчову добавку, яка діє як грудне молоко

Інгредієнти будуть продаватися під торговою маркою Maolactin. Вони є...

Молока та яйця з власних відходів — найбільша у світі пивоварна компанія інвестує в інновації

Найбільша у світі пивоварна компанія Anheuser-Busch InBev, відома своєю...

Бокал для робота. Пошуком підробленного вина займеться штучний інтелект

Інноваційне рішення базується на основі двох різних технологій. Перша...

Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний...

Тернопільський виробник яблук сушить здорові снеки з фруктів та кабачків

ФГ “Гадз” має 670 га саду та вирощує щороку...

Вибір редактора
В продовження теми