В Ізраїлі створили секретний інгредієнт, який покращить веганське м’ясо та яйця

Mush Foods, ізраїльська технологічна компанія, розробила інгредієнт із міцелію грибів, який може покращити веганські стейки, молоко, замінники яєць та інші рослинні продукти.

Для цього розташований у Тель-Авіві стартап використав ферментацію та штучний інтелект.

Mush Foods обіцяє зробити веганську їжу смачнішою, здоровішою та більш стійкою

Технологи говорять, що додавання міцелію може посилити смак, покращити текстуру, вартість і харчову цінність продуктів, що в кінцевому підсумку допоможе переконати споживачів відмовитися від «нежиттєздатних тваринних білків».

«Споживання м’яса тварин на душу населення все ще зростає. Це пов’язано з тим, що з точки зору смаку, текстури, поживності та ціни поточні рішення ще не задовольняють споживачів», – прокоментував Шалом Деніел, генеральний директор і засновник Mush Foods.

Він хоче продавати їстівний міцелій B2B-гравцям як у рослинній промисловості, так і у сфері гібридного м’яса.

Mush Foods працює за власним запатентованим процесом виробництва міцелію: штучний інтелект створює алгоритм, який найкраще визначає, скільки середовища для росту необхідно, та якими мають бути ідеальні умови для вирощування конкретного обсягу міцелію.

«Точна технологія дає змогу отримати економічно ефективний інгредієнт для продажу виробникам харчових продуктів», – говорить засновник Mush Foods.

Кінцевий продукт міцелію є повноцінним та веганським білком, не містить алергенів, діє як природний зв’язуючий засіб і може похвалитися «м’ясистою текстурою».

Зараз компанія отримує фінансування в розмірі $1 млн і збирається розробити перші прототипи до лютого 2022 року. Комерціалізація інгредієнту можлива до жовтня наступного року.

Нагадаємо, американці радять споживати гриби, щоб менше страждати від депресії.

Джерела: Green Queen, Mush Foods

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Японія готова увірватися у сегмент лабораторного м’яса та риби

Глобальна співпраця буде спрямована на прогресуючий розвиток клітинного виробництва в Японії та Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.Завдяки угоді японська JACA матиме розширений...

Курячі нагетси обсмажують на повітрі, щоб знизити вміст жиру на 75%

Сьогодні споживачі шукають кращі варіанти комфортної їжі. Зважаючи на це, провідний американський виробник курятини створив популярну закуску з більш...

Pizza Hut запустила перший робот-ресторан, який пече півсотні страв за годину

«Ресторан у коробці» базується на технології Hyper-Robotics, ізраїльського стартапу у сфері харчової робототехніки.Інноваційний ресторан Pizza Hut запрацював на автостоянці...

Німці навчилися робити вино із листя. Воно дієтичне та без алкоголю

Для створення безалкогольного вина дослідники використовують листя нових сортів винограду, адаптованих до зміни клімату.«Ми використовуємо листя винограду та лозу,...

IDS Ukraine відновлює довоєнний рівень виторгу та демонструє зростання вартості активів у 2024 році

Згідно із прогнозами виторг компанії за рік становитиме 6,8 млрд грн, що відповідає довоєнному рівню. Це дозволить IDS Ukraine...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

Може вас зацікавити

Вторинна переробка відходів: вплив на економіку та екологію сьогодні та у майбутньому

Майже всі види господарської діяльності людини пов'язані з утворенням...

Ізраїльтяни розробили «м’ясний» горох, і прагнуть підкорити ринок рослинної їжі

Зокрема, підрозділ інгредієнтів компанії Meatless Farm буде співпрацювати Equinom...

Супермаркети вперше почнуть продавати рибу із 3D-принтера

Це буде цільне філе лосося на основі мікропротеїну, розроблене...

Луддити на марші: влада Нідерландів штучно стримує попит на рослинне молоко

Wakker Dier провела аналіз розвитку середніх цін на літр...

На Житомирщині варять авторський сир з бузиною, медом та аджикою

Крафтове виробництво у селі Великий Браталів Любарської громади заснував...

Вибір редактора
В продовження теми