Флагманські закуски Zenko виготовляються з «стародавніх зерен»: сорго та махани — насіння квітки водяної лілії.
Махану збирають, сушать на сонці і смажать, використовуючи мінімум додаткових інгредієнтів.
Оригінальний смак закуски містить лише насіння та оливкову олію, інші — доповнені натуральними ароматизаторами.
Снеки не містять ГМО, глютену та є низькокалорійними
Крім того, закуски з махани покращують психічне самопочуття, підходять для діабетиків, допомагають при лактації та є природним афродизіаком.
«Ми не робимо більш корисні закуски з тих самих інгредієнтів, ми працюємо над новими інгредієнтами з мінімальною обробкою», — заявляє Воутер Дайк, співзасновник і генеральний директор Zenko.
Наразі першочергово компанія планує вийти на ринок Австралії, після — в Південно-Східну Азію, де незвичайними смаколиками вже зацікавились Малайзія, В’єтнам, Філіппіни та Індія.
Перш за все варто дослідити ринок кожної країни, щоб зробити закуски «купівельно доступними для середнього класу», коментує Дайк.
Серед довгострокових цілей передбачається вихід і на європейський ринок.
«Ми бачимо тут великий потенціал, але це займе трохи більше часу, оскільки тут ще потрібно популяризувати ринок здорових снеків», — коментує Воутер Дайк.
А тим часом чикагский стартап Blake’s Seed Based розробив снеки, які не містять жодного алергену.
Джерело: Bakery and Snacks, Zenko Superfoods