Starbucks почав додавати у каву інноваційне молоко на основі грибів

Кавовий гігант Starbucks додав ідентичне тваринному альтернативне молоко Perfect Day на основі грибів до кави у своїх двох ресторанах у Сіетлі.

Молоко без корів Perfect Day виготовляється на основі тих самих білків, що містяться в тваринному молоці, вирощених шляхом ферментації мікробіоти.

Відповідні штами грибів закодовують бичачою ДНК, яка створює сироватковий білок, та «годують» цукром. Вирощені білки висушують у порошок, з якого потім виготовляють молочні продукти.

Таке молоко технічно є веганським, оскільки для його створення не використовували тварин, проте, його з обережністю слід вживати людям, що мають алергію на молочні продукти.

Безтваринне молоко від Perfect Day вже успішно пройшло випробування у складі морозива та суміші для випічки тортів від Brave Robot.

Очікується, що нове партнерство зі Starbucks допоможе Perfect Day просунутися на ринку альтернативних молочних продуктів.

Це відбувається після того, як Starbucks виділив $10 млн консорціуму Next Gen, що спрямований на озеленення упаковки для закладів харчування, та тестував відмову від одноразових чашок у рамках своїх постійних зусиль щодо сталого розвитку.

Кавовий гігант вже додав вівсяне молоко Oatly до свого меню та зробив його «за замовчуванням» у деяких регіонах Каліфорнії.

Наступним кроком стало молоко без тварин Perfect Day, яке буде доступне в двох закладах Starbucks у Сіетлі протягом обмеженого часу.

Джерело: Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Із вівса та водоростей: ринок рослинного молока подвоїться до 2030 року

На сьогодні ринок рослинної молочної продукції оцінюється в $12,6 млрд, і за прогнозами, він зростатиме зі швидкістю майже 11%...

Львів’яни створили унікальний сухий борщ та богач. 24 тисячі порцій відправили військовим

4000 пакетів сухих наборів – це 24 000 порцій або 14 000 літрів готової страви Серед наборів – борщі, горохові...

Нектар із щавля: колишній айтішник чавить на Прикарпатті сік із мікрозелені

Переїхавши з початком повномасштабного вторгнення на Прикарпаття, Володимир заснував сіті-ферму «Micro Green Прикарпаття». Спочатку це було приміщення на 70 квадратних...

Oxford Economics: на вирощуванні лабораторного м’яса можна заробити майже $3 млрд

Дослідження, проведене на замовлення виробника харчових клітинних продуктів Ivy Farm, підраховує, що при правильній підтримці держави м’ясо на основі...

Пиво та сидр займають понад 90% обсягу на ринку слабоалкогольних напоїв в Україні – дослідження

Моніторинг ринку слабоалкогольних напоїв в Україні свідчить про значні зміни у сфері, що зумовлені як глобальними тенденціями, так і...

Кондитерська мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи

Власна кондитерська» мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи у пакованні, дизайн якого створили українські ілюстраторки —...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Може вас зацікавити

Японці розробили спосіб як адаптували гранолу до мікробіому споживача. Тест можна зробити вдома.

Рецептура проста — багаторазове запікання цілих злаків та їх...

Стартап з Бельгії створив перший у світі молекулярний пивний принтер

У якості «розхідників» One Tap використовує спеціальні «пивні картриджі»...

Майже Силіконова: В Дубай з’явиться Долина харчових технологій

Проєкт має на меті створення цілісного сучасного містечка, що...

Велика цукрова компанія створила соковите рослинне м’ясо із жому

Fidesse – це інгредієнт, який має надати ідеальної текстури...

Тренди foodtech: екологія, персоналізація та конопля

У топ угод за обсягом інвестицій все частіше потрапляють...

Вибір редактора
В продовження теми