Starbucks почав додавати у каву інноваційне молоко на основі грибів

Кавовий гігант Starbucks додав ідентичне тваринному альтернативне молоко Perfect Day на основі грибів до кави у своїх двох ресторанах у Сіетлі.

Молоко без корів Perfect Day виготовляється на основі тих самих білків, що містяться в тваринному молоці, вирощених шляхом ферментації мікробіоти.

Відповідні штами грибів закодовують бичачою ДНК, яка створює сироватковий білок, та «годують» цукром. Вирощені білки висушують у порошок, з якого потім виготовляють молочні продукти.

Таке молоко технічно є веганським, оскільки для його створення не використовували тварин, проте, його з обережністю слід вживати людям, що мають алергію на молочні продукти.

Безтваринне молоко від Perfect Day вже успішно пройшло випробування у складі морозива та суміші для випічки тортів від Brave Robot.

Очікується, що нове партнерство зі Starbucks допоможе Perfect Day просунутися на ринку альтернативних молочних продуктів.

Це відбувається після того, як Starbucks виділив $10 млн консорціуму Next Gen, що спрямований на озеленення упаковки для закладів харчування, та тестував відмову від одноразових чашок у рамках своїх постійних зусиль щодо сталого розвитку.

Кавовий гігант вже додав вівсяне молоко Oatly до свого меню та зробив його «за замовчуванням» у деяких регіонах Каліфорнії.

Наступним кроком стало молоко без тварин Perfect Day, яке буде доступне в двох закладах Starbucks у Сіетлі протягом обмеженого часу.

Джерело: Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Хліб з морських водоростей протидіє гіпертонії та містить багато білку

Технологія біологічної випічки Sea & Flour розрахована на виготовлення хліба з високим вмістом білка та низьким вмістом натрію. Основним...

Інвестиції у foodtech: більше вливають у доставку, на черзі штучне молоко

Сума інвестицій збільшилася в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року з $2,49 млрд до $3,19 млрд, хоча кількість угод...

Чіпси зі смаком квашеної капусти та шоколад із манго — хіти китайського ринку фастфуду

Такими результатами аналізу ринку поділилася Dada Group, що керує китайською платформою доставки та роздрібної торгівлі JDDJ.Аналіз базується на наборі...

Почалися тести недорогого робота, який друкує персоналізовані торти

Нова машина Cake Writer дозволить споживачам створювати власне повідомлення та спостерігати, як воно за лічені хвилини з’являється на торті. Залежно...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

Український стартап створив додаток, який визначає шкідливі добавки в їжі

Щоб дізнатися склад продуктів харчування та оцінити сукупну користь...

Французьке гібридне молоко відкрило нову категорію на ринку молочних продуктів

Сучасні споживачі прагнуть збагачення асортименту продуктів харчування, що відрізнятимуться...

Виробництво цього горіха росте в геометричній прогресії. Ринок чекають нові суперпродукти

Згідно галузевого прогнозу, попит на горіхи макадамії зросте з...

Йогуртові соуси від Молокія у шорт-листі глобальної нагороди World Food Innovation Awards 2025

Йогуртові соуси від Молокія потрапили до шорт-листа в категорії...

Вибір редактора
В продовження теми