Starbucks почав додавати у каву інноваційне молоко на основі грибів

Кавовий гігант Starbucks додав ідентичне тваринному альтернативне молоко Perfect Day на основі грибів до кави у своїх двох ресторанах у Сіетлі.

Молоко без корів Perfect Day виготовляється на основі тих самих білків, що містяться в тваринному молоці, вирощених шляхом ферментації мікробіоти.

Відповідні штами грибів закодовують бичачою ДНК, яка створює сироватковий білок, та «годують» цукром. Вирощені білки висушують у порошок, з якого потім виготовляють молочні продукти.

Таке молоко технічно є веганським, оскільки для його створення не використовували тварин, проте, його з обережністю слід вживати людям, що мають алергію на молочні продукти.

Безтваринне молоко від Perfect Day вже успішно пройшло випробування у складі морозива та суміші для випічки тортів від Brave Robot.

Очікується, що нове партнерство зі Starbucks допоможе Perfect Day просунутися на ринку альтернативних молочних продуктів.

Це відбувається після того, як Starbucks виділив $10 млн консорціуму Next Gen, що спрямований на озеленення упаковки для закладів харчування, та тестував відмову від одноразових чашок у рамках своїх постійних зусиль щодо сталого розвитку.

Кавовий гігант вже додав вівсяне молоко Oatly до свого меню та зробив його «за замовчуванням» у деяких регіонах Каліфорнії.

Наступним кроком стало молоко без тварин Perfect Day, яке буде доступне в двох закладах Starbucks у Сіетлі протягом обмеженого часу.

Джерело: Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Інноваційні технології у сфері ресторанного бізнесу

Кілька років тому найбільш вдалими інноваціями в ресторанному бізнесі вважалися бронювання столиків телефоном та виклик таксі до входу. Потім...

Запорізький виробник варить із кизилу дропси та фарширує ягоди анчоусами

Кизилові дропси виготовляють з кизилового та яблучного пюре з додаванням меду та йогурту.  Солодощі не містять цукру, але багаті на...

Спадковий джелатер’є робить у Львові морозиво до картоплі фрі

Морозиво Ice Cream Shop постачають у понад 70 закладів, розповідає джелатер'є та співзасновник підприємства Захарій Назар. А унікальні кулбокси...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Сумчани варять для ЗСУ сири у благородній плісняві та загортають у екологічну упаковку

“Ми знайшли однодумців, які дають сировину. Це молоко екстра-ґатунку,...

Стартап придумав веганське тісто з фініків, яке можна не випікати

Засновниця стартапу — Мелісса Бартоу, 24-річна американка, яка вперше...

Світовий виробник кормів для тварин допомагає реабілітуватися тисячам ветеранів та ВПО

Каністерапія — це метод терапії із залученням спеціально навчених...

Вчені надрукували кальмарів з водоростей та відходів виробництва локшини

Отримані кільця кальмара вирізняються своїм вмістом білка. Їх можна...

Вибір редактора
В продовження теми