Швейцарський стартап виводить на полички веганське м’ясо з відходів виробництва тофу

Стартап Luya Foods, що перетворює окару — побічний продукт виробництва тофу та соєвого молока на веганське м'ясо, зібрав початкове фінансування для виходу на ринок роздрібної торгівлі.

Раунд очолив Redalpine Venture Partners — технологічний інвестор-початківець із Цюриха. Деталі фінансування поки не розголошуються.

Заснована цього року, компанія Luya перетворює окару на рослинні замінники білка.

Стартап використовує запатентовану технологію ферментації

Компанія вже дебютувала в деяких ресторанах Швейцарії на початку липня зі своїми Luya Okara Chunks і Luya Okara Burgers.

Обидва продукти з рослинного м’яса не містять високооброблених ізолятів білка, штучних добавок та ароматизаторів.

Luya Foods заявили, що нове фінансування допоможе їм не лише розширити виробництво перед запланованим виходом на роздрібний ринок у 2022 році, а й подвоїти потужності та обсяги досліджень і розробок, включаючи розширення асортименту.

Компанія має амбіції стати провідним гравцем у секторі рослинного м’яса по всьому світу.

Після запуску роздрібної торгівлі в Швейцарії, у планах Luya вивести своє веганське м’ясо з окари на міжнародний ринок. У цьому стартап може мати свої переваги завдяки “чистій етикетці” та боротьбі з харчовими відходами.

Серед компаній, що орієнтуються на екологічність, слід відзначити сімейний стартап Cajú Love, котрі створили м’ясо з відходів виробництва кеш’ю.

Джерело: Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Інноваційна кавоварка працює на WI-FI та варить каву з повітря

Натомість Kara Pod використовує технологію, яка перетворює на питну воду вологість із повітря. Інноваційна кавоварка може виробляти майже галон (3,2...

Експерти знайшли унікальне джерело протеїну, його продажі вже обійшли сою та горох

Секрет Chocho полягає в тому, що його отримують із люпину під назвою чочо. Вирощений в Андах на висоті від 11...

Тернопільський бренд створює “живу” пасту з чорнилами каракатиці

Для виробництва пасти підприємство використовує фермерські яйця та борошно грубого помолу Semola di grano duro. Його структура нагадує манку,...

Лідер виробництва лабораторного жиру випустить свої перші гібридні сосиски

Ковбаски Mission Chorizo ​​є гібридним продуктом, виготовленим з нерозкритих рослинних білків і культивованого свинячого жиру Mission Barns.Mission Barns культивує...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Тунець, який ніколи не плавав. Американці скоро спробують рибу з пробірки

Компанія BlueNalu Inc. зібрала $60 млн для запуску стартапу...

Coca‑Cola змішає популярний напій з горілкою зі шведської пшениці

Коктейль дебютує на початку 2024 р. в деяких європейських...

Китайський уряд інвестує у розробку альтернативного м’яса на фоні чуми свиней

Попередні одержувачі подібних фінансових асигнувань у Китаї включали розробників...

Виробники інноваційної їжі можуть отримати до 1 млн грн гранту

Сума кожного гранту складе  до 25 000 євро (приблизно...

Не заважають: ринок замінників яєць активно зростає, але гравців все ще мало

Розвитку сегменту сприяють активний попит на рослинні інгредієнти, а...

Вибір редактора
В продовження теми