Швейцарський стартап виводить на полички веганське м’ясо з відходів виробництва тофу

Стартап Luya Foods, що перетворює окару — побічний продукт виробництва тофу та соєвого молока на веганське м'ясо, зібрав початкове фінансування для виходу на ринок роздрібної торгівлі.

Раунд очолив Redalpine Venture Partners — технологічний інвестор-початківець із Цюриха. Деталі фінансування поки не розголошуються.

Заснована цього року, компанія Luya перетворює окару на рослинні замінники білка.

Стартап використовує запатентовану технологію ферментації

Компанія вже дебютувала в деяких ресторанах Швейцарії на початку липня зі своїми Luya Okara Chunks і Luya Okara Burgers.

Обидва продукти з рослинного м’яса не містять високооброблених ізолятів білка, штучних добавок та ароматизаторів.

Luya Foods заявили, що нове фінансування допоможе їм не лише розширити виробництво перед запланованим виходом на роздрібний ринок у 2022 році, а й подвоїти потужності та обсяги досліджень і розробок, включаючи розширення асортименту.

Компанія має амбіції стати провідним гравцем у секторі рослинного м’яса по всьому світу.

Після запуску роздрібної торгівлі в Швейцарії, у планах Luya вивести своє веганське м’ясо з окари на міжнародний ринок. У цьому стартап може мати свої переваги завдяки “чистій етикетці” та боротьбі з харчовими відходами.

Серед компаній, що орієнтуються на екологічність, слід відзначити сімейний стартап Cajú Love, котрі створили м’ясо з відходів виробництва кеш’ю.

Джерело: Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Німці будуватимуть біореактори для вирощування лабораторного м’яса у національних масштабах

Компанія стверджує, що закрила найбільший раунд початкового фінансування в індустрії клітинного сільського господарства в Європі. The Cultivated B. виходить із...

Ринковий гігант знайшов «проривний» спосіб скоротити вміст цукру у їжі на 30%

Інноваційна технологія базується на процесах ферментації. Компанія називає її справжнім “проривом”. Технологія дозволила скоротити вміст цукру у солоді, молоці та...

Заморіть черв’ячка. Попит на їжу з комах драйвитимуть пенсіонери та вегани

Такими очікуваннями поділився Седрік Ауріол, співзасновник французької біотехнологічної компанії Agronutris.Нещодавно Agronutris отримала дозвіл на продаж комах та продукції з...

Японці створили рослинні версії трьох найпопулярніших делікатесів у світі

На заході вони представили стійкі версії трьох найпопулярніших делікатесів у світі: веганські фуа-гра, ікру та трюфельне масло.FoodNiche Summit, який...

Кількість відвідувачів McDonald’s Україна у 2024 році зросла на 16%

Компанія поступово повертається до довоєнного рівня відвідуваності: у 2021 році кількість клієнтів становила 125 млн. Завдяки чіткій стратегії розвитку та...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Євген Черняк інвестує $1,3 млн у виробництво канадського віскі

Частину виготовленої продукції планують залишати на місцевому ринку, а решту — експортувати до кількох країн світу, зокрема в Україну.У...

Може вас зацікавити

Попит на рослинне м’ясо настільки виріс, що основний інгредієнт подорожчав у 2 рази

Для порівняння, традиційне м’ясо свиней та ВРХ у США...

Льодяний борщ. Український сервіс iceFood заморожує готові страви за унікальною технологією

iceFood — це сервіс заморожених ready-to-eat корисних страв, на...

“Морозиво майбутнього” створили за технологією корму для тварин. Зараз його продають по 70 млн порцій на рік

Окрім розважальних закладів, спортивних заходів, парків розваг “морозиво майбутнього”,...

Якщо припече. Створена самонагрівальна банка для кави

Щоб активувати процес нагрівання, необхідно покрутити дно банки і...

Французьке гібридне молоко відкрило нову категорію на ринку молочних продуктів

Сучасні споживачі прагнуть збагачення асортименту продуктів харчування, що відрізнятимуться...

Вибір редактора
В продовження теми