Понеділок, 2 Грудня, 2024
інше

    З мікроводоростей створили веганський чеддер. Він тягнеться, як сир та містить багато В12

    Сінгапурська компанія Sophie's BioNutrients спільно з американським гігантом інгредієнтів Ingredion створили новий безмолочний сир з мікроводоростей.

    Сир не тільки має гострий смак і тягнеться, як справжній, але й багатий вітаміном В12.

    Одна 28-грамова порція сиру містить подвійну щоденну рекомендовану норму споживання В12

    Його виготовили на основі альтернативного молока Sophie’s BioNutrients, створеного з мікроводоростей, які вирощують у власних біореакторах.

    У якості поживного середовища для росту мікроводоростей біореактори сінгапурського стартапу використовують місцеві харчові відходи.

    Частіше всього це окара — побічний продукт виробництва тофу, патока з цукрових заводів і відпрацьоване зерно пивоварень.

    Після збирання мікроводоростей їх перетворюють на білкове борошно нейтрального кольору, з якого потім виготовляють альтернативні молочні і м’ясні продукти.

    Останню розробку представили у двох варіантах. Перший — імітує напівтвердий чеддер, який можна різати чи терти, він гарно плавиться. Другий — веганська сирна паста.

    «На сьогодні більшість рослинних сирів роблять на основі горіхів або сої, що робить їх використання обмеженим чи неможливим для людей, які страждають алергією», — пояснює Юджин Ванг, генеральний директор Sophie’s BioNutrients.

    Сир з мікроводоростей не містить алергенів та має вищий вміст білка, ніж більшість доступних безмолочних альтернатив, додав він.

     

    А тим часом, індонезійський стартап Green Rebel презентував веганський чеддер з картоплі та рису.

    Джерело: Green Queen

    НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

    введіть свій коментар!
    введіть тут своє ім'я

    Схожі теми

    New Food Summit 2023 вперше обʼєднає корпорації, продуктові мережі, інвесторів та Food tech-стартапи

    За тиждень на ключовій події для розвитку українського Agri-Food-сектору — New Food Summit — 21–22 листопада в Києві експерти...

    Nestlé в Україні представила корм, що зменшує рівень алергенів у котів

    Pro Plan® LiveClear® - це спеціально розроблений раціон, який зменшує кількість алергену Fel d1, що дозволяє людям з алергічною...

    Британці створили пюре із баобаба, яке замінює пребіотики і може стати дитячим харчуванням

    Пюре містить більший вміст харчових волокон, ніж інші існуючі на ринку фруктові пюре.Клітковина широко застосовується у функціональних продуктах харчування...

    Перший у світі годинник з кави — на Kickstarter збирають фінансування

    Чотири версії Годинника Кави вже доступні для передзамовлення у першому обмеженому тиражі лише на Kickstarter. Поставка цього тиражу запланована...

    Чорна піца та рожевий багет: як «Сільпо» додає кольору Чорній п’ятниці

    Мережа супермаркетів «Сільпо» вирішила додати фарб Чорній п’ятниці та запропонувати альтернативу традиційному шопінг-хаосу. З 23 по 30 листопада «Сільпо»...

    Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

    5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2024. Цього року на конкурсі...

    Може вас зацікавити

    Жуй кунжут. Штучний інтелект вирощує «смарт-кунжут» з підвищеним вмістом білку

    «Ми розпочали селекцію «смарт-кунжуту» в 2014 році, а вже...

    Закарпатські ресторатори варять вареники з чорнилами каракатиці та маринують у меді сир

    Таким чином вони прагнуть, щоб відвідувачі поверталися знову і...

    Вибір редактора
    В продовження теми