Смажені цвіркуни під соусом теріякі: споживчий психолог заохочує їсти комах

Споживчий психолог, викладач Оксфордського університету Індроніл Чаттерджі роками їсть комах, щоб на своєму прикладі показати, як можна врятувати планету.

Одні з небагатьох комах, які Чаттерджі звик їсти на обід, — це прямокрилі.

«Якщо їх підсмажити і додати трохи теріякі, вони справді дуже смачні», — говорить викладач Оксфордського університету.

Споживчий психолог за фахом, у своїй роботі він досліджує способи заохотити людей включати більше комах у свій раціон.

«Я роблю це вже сім років, — каже доктор Чаттерджі. — Можу дивитися на велику комаху і з’їсти її з задоволенням, незалежно від того, наскільки огидно вона виглядає».

Практики, відомої як ентомофагія, дотримуються понад 2 млрд людей у ​​всьому світі

За словами Чаттерджі, комахи — не тільки чудовий спосіб додати страві або закусці аромату. Вони також ліпші для навколишнього середовища.

«Тваринний білок є одним з найбільш нестабільним джерелом харчування через викиди парникових газів, вирубки лісів та використання енергії, пов’язаної з вирощуванням худоби», — говорить він.

Щоб отримати один кілограм білка від корови, потрібно 20 кг корму. А ось комахам потрібно всього 1,7 кг. 

«Швидкість розмноження цвіркунів — лише шість тижнів. Для корови весь цикл становить близько шести років», — додав він.

Що цікаво, цвіркуни містять більше білка, ніж яловичина на грам. Борошняні хробаки багатші Омега-3, ніж лосось. А домашні мухи містять більше вітаміну B2, ніж молоко.

Нагадаємо, нещодавно у ресторанах Данії з’явилися бургери з фаршем із жуків.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Hyperbite Energy створила жувальний енергетик. У складі — 7 суперпродуктів

Компанія поставила на меті здійснити революцію на ринку енернетиків, створивши швидкодіючий енергетичний продукт, який на відміну від існуючих рідин...

Фіни переробляють відходи: плавці, кістки та голови стануть новим рибним філе

Співпраця спрямована на підвищення стійкості в рибопереробній промисловості, враховуючи зростання попиту на різноманітні джерела білка, включно з морепродуктами.Технологія Hailia...

Рейтинг зернових: найкращі варіанти для поліпшення травлення

Щодня ми вживаємо різноманітні продукти, кожен з яких має свій вплив на наш організм. Окрім білків, жирів та вуглеводів...

Держава компенсує до 1 млн грн вартості обладнання для харчового бізнесу ветеранів

Ініціатива дає можливість учасникам та учасницям бойових дій, а також їх подружжям отримати фінансову підтримку для розвитку свого бізнесу...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Може вас зацікавити

Штучний інтелект створює унікальні рецепти для підписників ChatGPT Plus

Першими, хто зможе протестувати віртуального шеф-кухара, стали підписники платної...

IKEA створила свічку з ароматом тефтель. Її не можна купити — тільки виграти

«Ми продаємо більше фрикадельок, ніж будь-якого іншого продукту в...

Сінгапурський стартап перетворить відходи соєвого молока на рослинне м’ясо

Завдяки підтримці інвесторів та урядових агенцій, компанія наразі займається...

Щасливого польоту: в Ізраїлі доставку піци доручили дронам

Саме таку інновацію разом з Pizza Hut запустила в Ізраїлі...

Вчені розробили із кавової гущі на 30% міцніший бетон

Метод називається піроліз і спрямований на перенаправлення більшості відходів...

Вибір редактора
В продовження теми