Ізраїльтяни створили закуски з ультразвуком замість цукру

Ізраїльський стартап Torr Foodtech замінив у своїх закусках цукрозв’язуючі інгредієнти на технологію механічного тиску з ультразвуком.

У печиві або батончиках мюслі для поєднання різних натуральних компонентів разом часто використовують цукор як зв’язуючу речовину, щоб виріб тримав форму.

Проте доданий цукор маскує природні смаки інгредієнтів, робить кінцевий продукт більш калорійним та «зменшує» користь для здоров’я.

Стартап пропонує усунути доданий цукор із закусок завдяки власній запатентованій технології iWeld, подібно до «зварювання» компонентів — тільки для їжі.

Ця технологія поєднує механічний тиск та ультразвукову енергію для створення мінімально оброблених закусок без використання цукру.

«Так, ми зварюємо їжу», — заявив Рой Нааман, генеральний директор Torr Foodtech

«Зварювання» дозволяє створити унікальні смакові профілі та текстури улюблених закусок, пояснюють виробники.

Стартап вже розробив власний Torr Barr, мінімально оброблений рослинний батончик, без глютену, штучних ароматизаторів, барвників, консервантів і, звісно, доданого цукру.

Наразі Torr Foodtech співпрацює з Dirt Kitchen Mondelez International у США, де тестує свою технологію iWeld для виробництва продукту з мульти-текстурою та унікальним смаковим профілем.

Новий продукт буде доступний у 50 магазинах, де партнери вивчатимуть оцінку нової закуски споживачами.

Після отриманих інвестицій від Mondelez, стартап планує вийти на інші ринки, включаючи Ізраїль, протягом найближчих двох років.

Нагадаємо, Mondelez International створив для британців веганський молочний шоколад.

Джерело: Bakery and Snacks

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

18 лютого на форумі «Хлібопекарський бізнес – 2021» обговорять проблемні питання галузі

Цільова аудиторія: керівники хлібопекарських і кондитерських підприємств, директори з якості, начальники департаментів постачання, головні інженери, начальники виробництв, а також...

Вчені пропонують виготовляти рослинне м’ясо з арахісової шкаралупи

Це відкриття має потенціал змінити підходи до управління харчовими відходами та водночас сприяти підвищенню продовольчої безпеки, поліпшенню здоров'я людей...

Битва титанів: Nestlé запускає рослинне молоко та готується до протистояння з головним конкурентом

Замінник рослинного молока під брендом Wunda для початку з’явиться у Франції, Нідерландах та Португалії, а потім вийде на інші...

Не підсковзнись. В Нідерландах вироблятимуть підсолоджувачі з бананової шкірки

Компаній Fooditive і Frutco спільно будують завод з виробництва біодизельного палива на основі відходів та залишків харчової промисловості. Одним...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Українці питимуть на Новий рік пиво із шоколадом, який здобув світове золото

Для напою використали чорний шоколад із домініканської какаовели, а також ялівцеві ягоди та вишневий сік. У результаті вийшов молочний...

Майстриня із Закарпаття поєднала “дубайський шоколад” із начинкою з сала

Серед них — шоколад зі сливовим лекваром, що нагадує смак Закарпаття, а також шоколад із в'яленим м’ясом та салом...

Може вас зацікавити

Японці випустили чай та каву, що борються з вісцеральним жиром

Функціональні оздоровчі напої Healthya представлені готовим до вживання чаєм...

Вчений NASA створив робота, що пече 120 піц за годину

PZZA автоматизує нанесення соусу, додавання сиру і начинок, а...

Інвестор шукає 10 стартапів для запуску молочного лабораторного інкубатора

Pascual Innoventures має на меті стати інвестором на початковій...

Бренд «бісерного» морозива завдяки роботам виріс до $150 млн

Якщо у 2005 р. Mini Melts мала один кіоск...

Вибір редактора
В продовження теми