Ізраїльтяни створили закуски з ультразвуком замість цукру

Ізраїльський стартап Torr Foodtech замінив у своїх закусках цукрозв’язуючі інгредієнти на технологію механічного тиску з ультразвуком.

У печиві або батончиках мюслі для поєднання різних натуральних компонентів разом часто використовують цукор як зв’язуючу речовину, щоб виріб тримав форму.

Проте доданий цукор маскує природні смаки інгредієнтів, робить кінцевий продукт більш калорійним та «зменшує» користь для здоров’я.

Стартап пропонує усунути доданий цукор із закусок завдяки власній запатентованій технології iWeld, подібно до «зварювання» компонентів — тільки для їжі.

Ця технологія поєднує механічний тиск та ультразвукову енергію для створення мінімально оброблених закусок без використання цукру.

«Так, ми зварюємо їжу», — заявив Рой Нааман, генеральний директор Torr Foodtech

«Зварювання» дозволяє створити унікальні смакові профілі та текстури улюблених закусок, пояснюють виробники.

Стартап вже розробив власний Torr Barr, мінімально оброблений рослинний батончик, без глютену, штучних ароматизаторів, барвників, консервантів і, звісно, доданого цукру.

Наразі Torr Foodtech співпрацює з Dirt Kitchen Mondelez International у США, де тестує свою технологію iWeld для виробництва продукту з мульти-текстурою та унікальним смаковим профілем.

Новий продукт буде доступний у 50 магазинах, де партнери вивчатимуть оцінку нової закуски споживачами.

Після отриманих інвестицій від Mondelez, стартап планує вийти на інші ринки, включаючи Ізраїль, протягом найближчих двох років.

Нагадаємо, Mondelez International створив для британців веганський молочний шоколад.

Джерело: Bakery and Snacks

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Суші з риби трирічної витримки: в Японії відродили 400-річний рецепт

У невеликому автентичному магазинчику з власним виробництвом протягом 18 поколінь виготовляють унікальну рибну закуску нарезуші — ферментовані суші.Загальновживані нарезуші...

З рослини зі спаржевих виготовили лінійку слабоалкогольних столових вин

AgaVida — тонко-солодке, злегка шипуче вино, виготовлене з агави преміум-класу, доповнене натуральними фруктовими смаками.Напій роблять із 100% нектару блакитної...

Американці випустили продукт з коноплі, що прибирає 15 см з талії за три місяці

Зі слів продавця, інноваційний продукт підкріплений «першим у своєму роді» клінічним дослідженням на людях, яке показало, що основний компонент...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Йогуртові соуси від Молокія у шорт-листі глобальної нагороди World Food Innovation Awards 2025

Йогуртові соуси від Молокія потрапили до шорт-листа в категорії «Найкращий молочний продукт». Молокія змагатиметься за першість із одними з...

Може вас зацікавити

Юкрейніан «Табаско». Гастрономічний стартапер з Закарпаття виготовляє чилі з чорнобривцями

Засновник гастрономічного стартапу Михайло Штефаньо розповідає, що ідея виникла...

Стартап виростив жир без тварин та збирає $24 млн на його виробництво

Серед інвесторів компанії — Lever VC, Gullspang Re: Food,...

Французький стартап створив надпоживне веганське молоко з водоростей

Очолюваний жінками стартап мав на меті запропонувати споживачам альтернативний...

Проект веганського яйця, яке виготовляється за допомогою штучного інтелекту, зібрав мільйони інвестицій

Компанія орієнтована на створення екологічно чистих і здорових харчових...

Зефір з сидром та активованим вугіллям — на Kickstarter шукають інвесторів проєкту

Станом на 7 вересня проєкт зібрав понад $2 тис....

Вибір редактора
В продовження теми