Heinz виготовить справжній космічний кетчуп з марсіанських помідорів

Світовий бренд №1 серед кетчупу Heinz разом з командою астробіологів успішно виростив помідори в космічних умовах та приготує з них соус.

Версія томатів Marz, вирощена умовах температури, води та грунту, аналогічним планеті Марс.

Команда Heinz та 14 астробіологів Космічного інституту Олдріна в технічному університеті Флориди, США, протягом дев’яти місяців змоделювали та виростили помідори на Червоній планеті.

Ендрю Палмер

«Раніше більшість зусиль в змодельованих до Марсу умовах була спрямована на вивчення способів вирощування рослин», — пояснює Ендрю Палмер, керівник експерименту.

Отримати «результат мрії» — врожай високої якості, вдалося вперше, додав він.

Загалом весь експеримент тривав два роки та включав в себе збір «правильного» насіння та підбір найбільш продуктивних агротехнічних прийомів.

«Робота з «майстрами томатів» дозволила нам побачити, які є можливості для довгострокового виробництва їжі за межами Землі», — сказав Ендрю Палмер.

Майк Массіміно

Пробна партія Heinz Tomato ketchup Marz Edition вже була представлена у штаб-квартирі компанії в Пітсбурзі, США.

Соус уже готовий дебютувати цього тижня, проте, перед розливом у пляшки він пройде ретельне тестування.

Амбасадором «космічного» кетчупу стане Майк Массіміно — перший астронавт, який твітнув з космосу, ветеран двох космічних польотів та чотирьох виходів у відкритий космос.

А тим часом більш «земні», але не менш екстравагантні крафтові соуси пропонує Вінницька компанія «Hell Daddy». Найпопулярніший — «Смерть ворогам».

Джерело: Food Ingredients First

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

На найбільший конкурс у світі Україна повезе витримані сири з кавою та трюфелем

Цього року конкурс проходитиме 27-28 жовтня у м. Тронгейм (Норвегія).  Українські сировари братимуть участь у WCA другий рік поспіль У 2022-му...

Український бренд консервує унікальні мініовочі та пече крекери з капустою

Засновник господарства Ян Островський почав цю діяльність у 2014 році з волонтерства, готуючи консервацію для бійців у сімейному ресторані....

Пластикову упаковку замінить папір, покритий білками та БАДами

Нова упаковка не містить жодного пластику. Більше того, вона подовжує термін зберігання продуктів.У рамках проекту «BioActiveMaterials» група дослідників вирішила...

Український виробник чаю, яким смакував Байден, міксує для пасажирів унікальні сорти

В компанії розповідають, що авторські чаї Molfar стали доступними у потягах з грудня минулого року.“Коли до нас звернулась Укрзалізниця...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

З апельсином, вершками та коноплею — нові напої захоплюють ринок США

На відміну від конкурентів, Jones Soda використовує у виробництві...

Штучний інтелект вперше розробив енергетичний напій зі «срібним абрикосом»

Штучний інтелект розробляв рецептуру, а також нюхав і навіть...

Перші морепродукти, вирощені в лабораторії, готуються до продажу в Сінгапурі

Німецький стартап Bluu Seafood цими днями представив рибні палички...

Повернення вина в пакетах. ТОП-6 свіжих трендів на ринку напоїв

Чим і як тамуватимемо спрагу в 2021 році? Без...

Вибір редактора
В продовження теми