На заводі у Великобританії Danone “надоїть” вдвічі більше веганського молока, ніж в Україні — тваринного

Знаковий бренд веганського молока Alpro, що належить компанії Danone, подвоїв виробництво на заводі у Великобританії, інвестувавши у нову високошвидкісну виробничу лінію $23 млн.

Завод, що працює з 2000 р., виготовлятиме 300 млн літрів молока на рік

Для порівняння, на всіх потужностях в Україні компанія Danone переробляє тваринного молока в обсягах приблизно 150 млн літрів, тобто вдвічі менше.

У Danone говорять, що поточні інвестиції є частиною намагань не відставати від споживчого попиту на рослинне молоко.

Високошвидкісна лінія на британському заводі розрахована на соєве, вівсяне, мигдальне молоко, кокосове, фундукове та молоко з кеш’ю.

До 2022 р. її потужності зростуть ще більше — до 400 млн л на рік.

У рамках модернізації компанія встановила на заводі й інше обладнання — комбінований блок охолодження, блок для генерування теплової енергії та електроенергії. Це допомагає зменшити споживання ресурсів на заводі, який, до речі, працює на 100% відновлюваних джерелах.

Тут же встановлено водоочисні споруди для зменшення обсягів стічних вод. Відтепер щотижня завод використовуватиме повторно більше води, ніж вмістилося б у олімпійському басейні.

«Зміни, які ми впроваджуємо, не тільки прискорять обсяг виробництва, але й дозволять працювати на випередження та продовжувати бути брендом, який стимулює зростання категорії та підживлює апетит нації до смачних і корисних продуктів рослинного походження», — зазначила генеральний менеджер Alpro Сью Гарфітт.

Нагадаємо, раніше Danone оголосила про розширення партнерства з технологічним новатором Brightseed. Це дозволить гігантові молочного ринку використовувати платформу штучного інтелекту Brightseed Forager для пошуків нових інгредієнтів рослинного походження.

Джерела: Alpro, Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Точна ферментація: створили солодкий протеїн, що замінить цукор

Інноваційний «солодкий протеїн» виготовляють з тропічних рослин Малайзії, Китаю та Африки. Раніше такі білки практично не застосовувались через особливості...

Чи є майбутнє в їжі майбутнього? Про перспективи функціональної та корисної їжі в Україні

Через повномасштабну війну сегмент корисної їжі та напоїв в Україні почав розвиватися швидше — візьмемо, до прикладу, одне з...

Компанія-виробник рослинного м’яса, яку підтримує Гейтс, готується до IPO за $7 млрд

Таке повідомлення з’явилися після того, як засновник і генеральний директор харчової технології з Кремнієвої долини Пет Браун чітко заявив...

Один з найбільш епатажних брендів у світі створив кросівки із бананової шкіри

Взуття є екологічною версією популярних кросівок від Balenciaga Triple S, які мають характерну масивну форму. Тепер вони доступні у звичайних...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

Повернення вина в пакетах. ТОП-6 свіжих трендів на ринку напоїв

Чим і як тамуватимемо спрагу в 2021 році? Без...

Молоко, м’ясо, яйця та морепродукти з пробірки: в США будують конвеєр для їжі майбутнього

Великий завод планується запустити у 2025 році. Він буде...

Nestlé об’єдналася з Future Meat Technologies для розробки продуктів з лабораторного м’яса

Компанія Future Meat Technologies базується в Ізраїлі, минулого місяця...

Італієць та українка роблять їстівні троянди із середньовічного продукту

У 100 грамів троянд стільки ж вітамінів та мікроелементів,...

Хіміки винайшли каву з лушпиння соняшнику. Вона має смак і містить кофеїн

Над розробкою команда вчених та хіміків на чолі з...

Вибір редактора
В продовження теми