«Ковбойський» стартап хоче повторити процес поїдання коровою трави за допомогою мікробів та перевинайти сир

Бельгійський стартап «Ті самі вегани-ковбої» («Those Vegan Cowboys») зайнявся створенням молока без корів, щоб перевинайти заново всі сорти сиру, виробництво яких працюватиме на благо планети.

Засновники стартапу — підприємці Яап Кортевег і Ніко Коффеман. Вони звернули увагу на сегмент веганського молока після того, як у 2018 році продали свій бренд рослинного м’яса «The Vegetarian Butcher» («De Vegetarische Slager»).

Кортевег говорить, що для тих, хто вирішив дотримуватися рослинного способу життя, найважче — це відмовитися від сиру.

«Хороших веганських сирів не існує», — сказав він в недавньому інтерв’ю Bloomberg.

Вирішивши змінити це, разом з Коффеманом він почав досліджувати можливість створення казеїну — основного білка в коров’ячому молоці — за допомогою альтернативних технологій.

Зараз «Those Vegan Cowboys» робить це за допомогою ферментації та зрощення генів.

Команда стартапу прагне повторити природний процес поїдання коровою трави, яка ферментується мікробами в їх організмі і має на виході молочний білок. Для цього вони додають до ДНК грибів або дріжджів копію ДНК корови, і поміщають їх у сталеві резервуари.

Там дріжджі реагують з органічними матеріалами і виробляють казеїн. Далі казеїн змішується з жирами для отримання молочної рідини.

«Корова є буфером між травою та сиром, — пояснив Кортевег. — Отже, гриби — це корова в нашій технології».

Нагадаємо, раніше венчурні інвестори вклалися у створення молекулярного сиру.

Джерела: Those Vegan Cowboys, Рlantbasednews

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Упаковка з олією тасманійського перцю значно подовжує зберігання продуктів

Упаковка створюється з використанням протимікробних препаратів рослинного походження, щоб допомогти знищити бактерії та грибки, які ростуть на харчових продуктах.  Харчові...

Чіпскоїн. Pringles продає віртуальні чіпси за криптовалюту

Свою пропозицію компанія називає CryptoCrisp. Об’єм випуску серії з новим ароматом — лише 50 банок. Всі вони існують лише...

Першій компанії у світі дозволили вирощувати лабораторне м’ясо для домашніх тварин

Це стало новою віхою в зростаючому секторі культивованих кормів для домашніх тварин, де розвиваються нові технології, з’являються нові бренди...

Українських виробників навчать торгувати на Amazon та eBay

Навчання електронній комерції дозволить українським підприємцям налагодити зв’язки з ринками ЄС, зареєструватися та продавати свою продукцію на міжнародних торгових...

Захоплені кулінарією сестри створили замінник ікри з чіа та водоростей

Засновниці бренду – сестри Люсіль та Емілі Баттафарано, які захоплюються гастрономією. Для створення нового продукту вони застосували свої ремісничі...

Сіль із яєць динозавра за 6 тисяч: сімейна компанія відроджує забуте ремесло

Назва зумовлена унікальною формою та методом виробництва цієї солі, яку вирощують із застосуванням технік, що сягають доіспанських часів.Процес виробництва...

Може вас зацікавити

IncrEdible Spoon – їстівні ложки замість пластика

Одноразові пластикові прилади - невід'ємна частина великої кількості бізнесів,...

Вибір редактора
В продовження теми