«Ковбойський» стартап хоче повторити процес поїдання коровою трави за допомогою мікробів та перевинайти сир

Бельгійський стартап «Ті самі вегани-ковбої» («Those Vegan Cowboys») зайнявся створенням молока без корів, щоб перевинайти заново всі сорти сиру, виробництво яких працюватиме на благо планети.

Засновники стартапу — підприємці Яап Кортевег і Ніко Коффеман. Вони звернули увагу на сегмент веганського молока після того, як у 2018 році продали свій бренд рослинного м’яса «The Vegetarian Butcher» («De Vegetarische Slager»).

Кортевег говорить, що для тих, хто вирішив дотримуватися рослинного способу життя, найважче — це відмовитися від сиру.

«Хороших веганських сирів не існує», — сказав він в недавньому інтерв’ю Bloomberg.

Вирішивши змінити це, разом з Коффеманом він почав досліджувати можливість створення казеїну — основного білка в коров’ячому молоці — за допомогою альтернативних технологій.

Зараз «Those Vegan Cowboys» робить це за допомогою ферментації та зрощення генів.

Команда стартапу прагне повторити природний процес поїдання коровою трави, яка ферментується мікробами в їх організмі і має на виході молочний білок. Для цього вони додають до ДНК грибів або дріжджів копію ДНК корови, і поміщають їх у сталеві резервуари.

Там дріжджі реагують з органічними матеріалами і виробляють казеїн. Далі казеїн змішується з жирами для отримання молочної рідини.

«Корова є буфером між травою та сиром, — пояснив Кортевег. — Отже, гриби — це корова в нашій технології».

Нагадаємо, раніше венчурні інвестори вклалися у створення молекулярного сиру.

Джерела: Those Vegan Cowboys, Рlantbasednews

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Рослинне морозиво б’є рекорди — пандемія та параноя підштовхують попит

Категорія морозива традиційно характеризується ​​поблажливістю з боку споживачів. Тим не менш, наразі вона є осередком сплеску досі небачених пропозицій,...

Найвідоміший виробник вівсяного молока відкриває власні магазини морозива

Рослинні молочні ласощі продають у екологічних стаканах із картону без традиційного пластикового покриття. Ложки – теж паперові. Морозиво буде продаватися...

Верблюже молоко посуне позиції коров’ячого і навіть рослинного. Воно дуже корисне, хоча і дороге

Обсяг продажів молока на цей час оцінюється в $1,34 млрд. Очікується, що до 2032 року цей показник зростатиме на...

Французький виробник зібрав $10 млн на лабораторну фуа-гра

Фінансування очолили Point Nine спільно з Air Street Capital. В раунді взяти участь VC Heartcore та Partech. Окрім того,...

Кількість відвідувачів McDonald’s Україна у 2024 році зросла на 16%

Компанія поступово повертається до довоєнного рівня відвідуваності: у 2021 році кількість клієнтів становила 125 млн. Завдяки чіткій стратегії розвитку та...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Євген Черняк інвестує $1,3 млн у виробництво канадського віскі

Частину виготовленої продукції планують залишати на місцевому ринку, а решту — експортувати до кількох країн світу, зокрема в Україну.У...

Може вас зацікавити

Триатлоніст створив інноваційне пиво для відновлення м’язів після фітнесу

Такий напій розробив стартап Goxoa. Після досліджень компанія зварила...

Стартап, що вирощує молоко в лабораторії, зібрав десятки мільйонів інвестицій з усього світу

Раунд знаменує собою одне з найбільших капіталовкладень у секторі...

Сервіс Glovo розпочав співпрацю з АТБ. Допомогли американські технології

Щоб інтегрувати в додаток АТБ, компанії скористалися технологією Corezoid...

Тренди у споживанні м’яса в Україні: виклики та перспективи

У сучасному світі м’ясна індустрія зазнає значних змін під...

Ізраїльський стартап привіз у Європу 3D-стейки із картоплі та борошна

Досі стейк можна було скуштувати у ресторанах понад дев'яти...

Вибір редактора
В продовження теми