«Ковбойський» стартап хоче повторити процес поїдання коровою трави за допомогою мікробів та перевинайти сир

Бельгійський стартап «Ті самі вегани-ковбої» («Those Vegan Cowboys») зайнявся створенням молока без корів, щоб перевинайти заново всі сорти сиру, виробництво яких працюватиме на благо планети.

Засновники стартапу — підприємці Яап Кортевег і Ніко Коффеман. Вони звернули увагу на сегмент веганського молока після того, як у 2018 році продали свій бренд рослинного м’яса «The Vegetarian Butcher» («De Vegetarische Slager»).

Кортевег говорить, що для тих, хто вирішив дотримуватися рослинного способу життя, найважче — це відмовитися від сиру.

«Хороших веганських сирів не існує», — сказав він в недавньому інтерв’ю Bloomberg.

Вирішивши змінити це, разом з Коффеманом він почав досліджувати можливість створення казеїну — основного білка в коров’ячому молоці — за допомогою альтернативних технологій.

Зараз «Those Vegan Cowboys» робить це за допомогою ферментації та зрощення генів.

Команда стартапу прагне повторити природний процес поїдання коровою трави, яка ферментується мікробами в їх організмі і має на виході молочний білок. Для цього вони додають до ДНК грибів або дріжджів копію ДНК корови, і поміщають їх у сталеві резервуари.

Там дріжджі реагують з органічними матеріалами і виробляють казеїн. Далі казеїн змішується з жирами для отримання молочної рідини.

«Корова є буфером між травою та сиром, — пояснив Кортевег. — Отже, гриби — це корова в нашій технології».

Нагадаємо, раніше венчурні інвестори вклалися у створення молекулярного сиру.

Джерела: Those Vegan Cowboys, Рlantbasednews

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Ізраїльський стартап зібрав третину мільярда на розширення виробництва лабораторного м’яса

Ізраїльська компанія Future Meat Technologies зібрала найбільшу у світі суму інвестицій в секторі культивованого м’яса. Раунд серії B за...

З апельсином, вершками та коноплею — нові напої захоплюють ринок США

На відміну від конкурентів, Jones Soda використовує у виробництві не марихуану, а саме коноплі. Різниця полягає у вмісті психоактивних...

Зірки Мішлену за $1 млн створюватимуть реалістичне філе надрукованого в 3D лосося

Грант наданий Ізраїльським двонаціональним фондом промислових досліджень і розвитку або BIRD Foundation, який підтримує співпрацю між ізраїльськими та американськими...

Піонер ринку рослинного м’яса випустить стейк, який поверне компанії втрачені мільярди

Новий продукт матиме мінімальний перелік інгредієнтів із високим вмістом білка та низьким рівнем насичених жирів.Генеральний директор компанії Ітан Браун...

IDS Ukraine відновлює довоєнний рівень виторгу та демонструє зростання вартості активів у 2024 році

Згідно із прогнозами виторг компанії за рік становитиме 6,8 млрд грн, що відповідає довоєнному рівню. Це дозволить IDS Ukraine...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

Може вас зацікавити

Молекулярний веганський мед почнуть продавати в Європі з наступного року

Інноваційний продукт американського виробництва просуватиме на новому ринку виробник...

Nestlé об’єдналася з Future Meat Technologies для розробки продуктів з лабораторного м’яса

Компанія Future Meat Technologies базується в Ізраїлі, минулого місяця...

Курка та риба з грибів — глобальний інкубатор “пригрів” у себе нові стартапи

Серед новачків на платформі — виробники першого в світі...

IKEA створила свічку з ароматом тефтель. Її не можна купити — тільки виграти

«Ми продаємо більше фрикадельок, ніж будь-якого іншого продукту в...

Українська мануфактура створює унікальний сир з липою, трояндами та синім чаєм

Олексій Сінєльніков, засновник сироварні, говорить, що сир з липовим...

Вибір редактора
В продовження теми