Засновники стартапу — підприємці Яап Кортевег і Ніко Коффеман. Вони звернули увагу на сегмент веганського молока після того, як у 2018 році продали свій бренд рослинного м’яса «The Vegetarian Butcher» («De Vegetarische Slager»).
Кортевег говорить, що для тих, хто вирішив дотримуватися рослинного способу життя, найважче — це відмовитися від сиру.
«Хороших веганських сирів не існує», — сказав він в недавньому інтерв’ю Bloomberg.
Вирішивши змінити це, разом з Коффеманом він почав досліджувати можливість створення казеїну — основного білка в коров’ячому молоці — за допомогою альтернативних технологій.
Зараз «Those Vegan Cowboys» робить це за допомогою ферментації та зрощення генів.
Команда стартапу прагне повторити природний процес поїдання коровою трави, яка ферментується мікробами в їх організмі і має на виході молочний білок. Для цього вони додають до ДНК грибів або дріжджів копію ДНК корови, і поміщають їх у сталеві резервуари.
Там дріжджі реагують з органічними матеріалами і виробляють казеїн. Далі казеїн змішується з жирами для отримання молочної рідини.
«Корова є буфером між травою та сиром, — пояснив Кортевег. — Отже, гриби — це корова в нашій технології».
Нагадаємо, раніше венчурні інвестори вклалися у створення молекулярного сиру.
Джерела: Those Vegan Cowboys, Рlantbasednews