Тонни лабораторного м’яса щороку — один з піонерів ринку завершив будівництво заводу

Американська компанія UPSIDE Foods, одна з найперших у сфері вирощування м’яса, завершила будівництво заводу з виробництва культивованого м’яса та морепродуктів.

Новий виробничий комплекс, що розташовується в Емервіллі, штат Каліфорнія, буде також відкритий для споживчих екскурсій з метою «демістифікації культивованого м’яса» для пересічного громадянина.

Завод розрахований на «виробництво будь-яких видів м’яса, птиці та морепродуктів» у подрібненому або цільному вигляді.

UPSIDE Foods має на об’єкті виготовлені на замовлення запатентовані культиватори, які здатні виробляти «понад 22,6 т готової продукції» з майбутньою потужністю близько 2 тис. т (понад 400 тис. фунтів) на рік.

Як і інші компанії, що займаються вирощуванням м’яса, UPSIDE використовує клітини тварин для культивування у біореакторах.

Проте основна увага наразі зосереджена на розробці курячого аналога з використанням клітин курей, які збираються без фактичного забою птахів.

Компанія використовуватиме виробничі потужності для подальшого розширення бізнесу, включаючи розробку нових продуктів і процесів.

Поки що UPSIDE Foods зосереджена на ринку США та очікує дозвіл регуляторних органів на продаж свого культивованого м’яса, втім, сподівається його отримати вже до кінця року.

А тим часом інші виробники лабораторного м’яса не пасуть задніх і розширюють своє виробництво. Так, каліфорнійці New Age Meats закрили раунд фінансування у розмірі $25 млн, які планують пустити на будівництво пілотного заводу.

Джерело: Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Легендарний виробник фастфуду випустив парфуми з запахом смаженої курки

Парфуми доступні клієнтам в Іспанії й продаються як додатковий товар у закладах швидкого харчування. Назва парфумів Eau D'uardo – це...

Nestlé починає продажі в Україні продуктів з рослинного м’яса

Лінійка продуктів Garden Gourmet представлена ​​в Україні рослинними котлетами для бургера Sensational Burger, рослинними сосисками Sensational Sausage, рослинними фрикадельками...

Власник бренду Фрекен БОК запускає унікальне виробництво чаю вартістю $20 млн

Згідно з повідомленням Міністерства економіки, вартість проєкту оцінюється в $20 млн. Частково для його фінансування компанія скористалася державною кредитною...

Danone створила спеціальне молоко для дітей із суміші вівса та гороху

Випуск нового продукту відображає зростальний попит на рослинні напої для дітей, говорять у компанії. майже три з чотирьох батьків, які...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

Німці розробили низькокалорійні яйця з люпину, що імітують структуру курячих

Новий продукт має такі ж функціональні властивості, як звичайне...

Переселенці відкрили у Хмельницькому пекарню, де печуть «маріупольські слойки» з в’яленими томатами

Пекарню відкрили влітку 2023-го. До цього, розповідає Олексій Сапаров, півтора...

Продовольчий гігант Bunge інвестує у їжу майбутнього – продукти з комах

Nutrition Technologies використовує личинки чорної солдатської мухи для біологічного...

Чотири роки роботи для українців: як розвивається мережа магазинів «М’ясомаркет»

Магазини «М’ясомаркет» зʼявилися на ринку України у 2020 році....

Вибір редактора
В продовження теми