Тонни лабораторного м’яса щороку — один з піонерів ринку завершив будівництво заводу

Американська компанія UPSIDE Foods, одна з найперших у сфері вирощування м’яса, завершила будівництво заводу з виробництва культивованого м’яса та морепродуктів.

Новий виробничий комплекс, що розташовується в Емервіллі, штат Каліфорнія, буде також відкритий для споживчих екскурсій з метою «демістифікації культивованого м’яса» для пересічного громадянина.

Завод розрахований на «виробництво будь-яких видів м’яса, птиці та морепродуктів» у подрібненому або цільному вигляді.

UPSIDE Foods має на об’єкті виготовлені на замовлення запатентовані культиватори, які здатні виробляти «понад 22,6 т готової продукції» з майбутньою потужністю близько 2 тис. т (понад 400 тис. фунтів) на рік.

Як і інші компанії, що займаються вирощуванням м’яса, UPSIDE використовує клітини тварин для культивування у біореакторах.

Проте основна увага наразі зосереджена на розробці курячого аналога з використанням клітин курей, які збираються без фактичного забою птахів.

Компанія використовуватиме виробничі потужності для подальшого розширення бізнесу, включаючи розробку нових продуктів і процесів.

Поки що UPSIDE Foods зосереджена на ринку США та очікує дозвіл регуляторних органів на продаж свого культивованого м’яса, втім, сподівається його отримати вже до кінця року.

А тим часом інші виробники лабораторного м’яса не пасуть задніх і розширюють своє виробництво. Так, каліфорнійці New Age Meats закрили раунд фінансування у розмірі $25 млн, які планують пустити на будівництво пілотного заводу.

Джерело: Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Крафтовим виробникам роздають гранти на автентичні продукти

Переможці конкурсу отримають мікрогрант у сумі 1500 грн на втілення автентичної ідеї.Якщо ідея виробу виявиться конкурентоспроможною та цікавою для...

Кава з насіння фініків — виробник альтернативної кави випустив свій новий продукт

Американський виробник альтернативної кави Atomo у першому кварталі 2022 року поповнить асортимент двома новими смаками, створеними з насіння фініків...

Канадський стартап створює морепродукти із грибів енокі та кореня чистотілу

Розробка Seed to Surf базується на дослідженні вподобань споживачів. У компанії говорять, що 71% людей готові платити більше за...

Стартап створив каву із “хвоста індички” та ще шести унікальних грибів

«Оживляючий» напій не містить кофеїну, але має у своєму складі потужний перелік функціональних грибів: левову гриву, шиітаке, “хвіст індички”,...

Дніпровська пивоварня MOVA випускає власну версію Ukrainian Golden Ale

Це перший сорт, представлений у межах нової мистецької лінійки MOVA ART."У нашої країни не існувало свого власного стилю пива...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

Може вас зацікавити

З жиром, безалкогольною горілкою та кавовою гущою: топ безвідходних коктейлів до Різдва

Оскільки третина їжі у всьому світі викидається на смітник,...

Вчений NASA створив робота, що пече 120 піц за годину

PZZA автоматизує нанесення соусу, додавання сиру і начинок, а...

На Львівщині підприємці труть варення із троянд та акацієвого меду

Соломія Братах, яка заснувала бренд зі своїм чоловіком Ігорем...

Стартап створив молекулярну курятину з води, квасолі, трав та овочів. Вона містить все, що є у м’ясі

Виробничий стартап Shandi Global розробив аналог м’яса рослинного походження...

Вибір редактора
В продовження теми