Компанія-виробник рослинного м’яса, яку підтримує Гейтс, готується до IPO за $7 млрд

Impossible Foods збирається залучити $500 млн у новому раунді фінансування, що дозволить довести оцінку компанії до $7 млрд.

Таке повідомлення з’явилися після того, як засновник і генеральний директор харчової технології з Кремнієвої долини Пет Браун чітко заявив про наміри публічного розміщення, назвавши IPO Impossible Foods «неминучим».

Пет Браун, засновник Impossible Foods

Умови нового раунду залучення інвестицій поки що невідомі.

Але якщо все складеться, Impossible Foods обійде за оцінкою капіталу свого конкурента Beyond Meat

Станом на початок листопада ринкова вартість Beyond становила близько $6,2 млрд, а остання оцінка Impossible — близько $4 млрд у 2020 році.

«У якийсь момент ми станемо публічними, — говорить Браун. — Є кілька передумов того, що це неминуче відбудеться. Ми матимемо легший доступ до капіталу для підтримки зростання. Але важливішим є те, що є мільйони немільярдерів, які дуже підтримують нашу місію, поки що не мають шансу розділити цей успіх».

На думку засновника Impossible Foods, звичайні інвестори теж хотіли б підтримати майбутнє своєї планети та нащадків. Але поки вони не можуть долучитися до місії Impossible Foods. «Мені це не подобається», — сказав він.

На даний час Impossible Foods підтримується такими великими акціонерами як Horizon Ventures мільярдера Лі Ка-Шинга, Біллом Гейтсом тощо.

«Я хочу, щоб наші акції були доступні широкому загалу. Це станеться», – підтвердив Браун, але не вказав жодних подробиць щодо дати офіційного оголошення.

Як говорять поінформовані джерела, ймовірно, це буде кінець 2021 або початок 2022 року.

До слова, раніше повідомлення про ймовірне IPO Impossible Foods з’являлися у квітні цього року. Тоді йшлося про оцінку компанії в $10 млрд або навіть більше. Це могло бути досягнуто за допомогою SPAC-угоди.

Джерела: Impossible Foods, Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Конструктори для шеф-кухарів: стартап доставляє до дверей прості набори для випічки складних десертів

Just Bake пропонує набори для випічки простих та якісних кондитерських виробів, які доставляє прямо до дверей. Всі інгредієнти виміряні...

Nestlé модернізує центр, де експерти дегустуватимуть інноваційну їжу для Азії

R&D-центр в Сінгапурі має стратегічне значення для компанії. Саме тут всі розробки продуктів та технологій адаптуються під смакові уподобання...

Французи створили кросівки із кукурудзи, винограду та кактусів. Їсти не можна

Як вихідний матеріал для виготовлення шкіри компанія використовує залишки виноградної м’якоті з італійської виноробної промисловості, листя кактуса опунції, не...

Австралійці створили першу у світі веганську суміш для немовлят

Sprout Organic стверджує, що після п’яти років розробки високоякісних органічних інгредієнтів вони створили першу у світі суміш для немовлят,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

Алекс Коваленко

Український підприємець-новатор у сфері foodtech. Ідеолог та драйвер створення...

Компанія, яка познайомила українців з моцарелою, створила унікальний сир

Компанія не зупинила діяльність з початку повномасштабного вторгнення, і...

Британський стартап створив заміну соєвим соусам з морських водоростей

Sozyë запустила три рослинні альтернативи рибному, соєвому та устричному...

Швейцарський роздрібний гігант взяв на “тест-драйв” морепродукти, створені мікробами

У рамках співпраці Migros оцінюватиме сприйняття споживачами нових альтернатив...

На орбітальних станціях з’являться біоректори для вирощування лабораторного м’яса

За словами співзасновника та головного операційного директора Micro Meat...

Вибір редактора
В продовження теми