Замовлення веганської їжі зросли удвічі, а на Різдво кожен п’ятий не їстиме м’яса

Deliveroo, британська компанія з доставки їжі, повідомила про зростання кількості веганських замовлень за останній рік на 105%, тобто більш ніж у два рази.

Особливо помітний стрибок спостерігався після Всесвітнього місяця веганів у листопаді 2020 року.

«Це фантастично бачити, що попит на веганську їжу продовжує зростати з кожним роком. В основному – завдяки неймовірному асортименту рослинних страв, доступних у нашому ресторані та продуктовому меню», – сказала Олена Девіс, керівник категорії веганів у Deliveroo.

Незалежно від того, робить замовлення вегетаріанець, чи веган, чи флексітаріанець, який просто хоче їсти більше рослинної їжі, Deliveroo прагне стати платформою для всіх споживачів.

Рослинна їжа стала найбільш швидкозростаючою категорією

Девіс акцентує, що саме «веганський» зараз є одним із найпопулярніших пошукових термінів у додатку Deliveroo. За останній рік 15% замовлень у найбільш продаваних категоріях (гамбургери та піца) були саме веганськими.

Ще більше рослинних страв споживатимуть британці за різдвяним столом, очікують у Deliveroo. Зокрема, згідно опитування, кожен п’ятий замовить до свята вегетаріанську чи веганську їжу.

Цього року більше британців, ніж будь-коли, відмовляться від традиційного м’яса.

Основними причинами вони називають здоров’я, потребу у різноманітності та благополуччя тварин.

Зараз Deliveroo працює майже в 800 містах по всьому світу. Послуга дозволяє клієнтам отримати доступ до понад 140 тис. ресторанів і закладів на винос із замовленнями. У додатку доступні понад 14 тис. веганських ресторанів.

Нагадаємо, нещодавно Deliveroo почала доставляти пончики, що смажать під пучком пари.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Напої з адаптогенними грибами — американці розробили пробіотичні шоти

Американська компанія So Good So You розробила органічні пробіотичні шоти на рослинній основі, кожен з яких створений для підтримки...

Один кролик – одна порція. Peeps і Green Giant продають зефір з цвітної капусти

Поряд із цукровою кукурудзою, «серцями розмов» та кремовими яйцями Cadbury, Peeps — одна з найбільш неоднозначних святкових цукерок з...

Сіль із яєць динозавра за 6 тисяч: сімейна компанія відроджує забуте ремесло

Назва зумовлена унікальною формою та методом виробництва цієї солі, яку вирощують із застосуванням технік, що сягають доіспанських часів.Процес виробництва...

Японці випустили чай та каву, що борються з вісцеральним жиром

Функціональні оздоровчі напої Healthya представлені готовим до вживання чаєм та порошкоподібними чаєм зі смаком чорних соєвих бобів та кавою.Ці...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Може вас зацікавити

23 млн грн на яблуках: український бренд переробляє фрукти на цукерки та чипси

Основний продукт компанії — фруктові цукерки, які приносять 80%...

Шоколадний гігант розробив інноваційну упаковку, яка контролюватиме розмір порцій продукту

Упаковка дозволить споживати її вміст невеликими порціями: з’ївши пів...

Hyperloop для бургерів: У майбутньому їжу доставлятимуть по підземним трубам

Реалізувати цю ідею взявся американський стартап Pipedream Labs. Інноватор на...

Німецька компанія створила ціле рослинне яйце: з білком, жовтком та шкарлупою

У 2022 році стартап зібрав на свою розробку 5...

Вибір редактора
В продовження теми