Замовлення веганської їжі зросли удвічі, а на Різдво кожен п’ятий не їстиме м’яса

Deliveroo, британська компанія з доставки їжі, повідомила про зростання кількості веганських замовлень за останній рік на 105%, тобто більш ніж у два рази.

Особливо помітний стрибок спостерігався після Всесвітнього місяця веганів у листопаді 2020 року.

«Це фантастично бачити, що попит на веганську їжу продовжує зростати з кожним роком. В основному – завдяки неймовірному асортименту рослинних страв, доступних у нашому ресторані та продуктовому меню», – сказала Олена Девіс, керівник категорії веганів у Deliveroo.

Незалежно від того, робить замовлення вегетаріанець, чи веган, чи флексітаріанець, який просто хоче їсти більше рослинної їжі, Deliveroo прагне стати платформою для всіх споживачів.

Рослинна їжа стала найбільш швидкозростаючою категорією

Девіс акцентує, що саме «веганський» зараз є одним із найпопулярніших пошукових термінів у додатку Deliveroo. За останній рік 15% замовлень у найбільш продаваних категоріях (гамбургери та піца) були саме веганськими.

Ще більше рослинних страв споживатимуть британці за різдвяним столом, очікують у Deliveroo. Зокрема, згідно опитування, кожен п’ятий замовить до свята вегетаріанську чи веганську їжу.

Цього року більше британців, ніж будь-коли, відмовляться від традиційного м’яса.

Основними причинами вони називають здоров’я, потребу у різноманітності та благополуччя тварин.

Зараз Deliveroo працює майже в 800 містах по всьому світу. Послуга дозволяє клієнтам отримати доступ до понад 140 тис. ресторанів і закладів на винос із замовленнями. У додатку доступні понад 14 тис. веганських ресторанів.

Нагадаємо, нещодавно Deliveroo почала доставляти пончики, що смажать під пучком пари.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Український бренд створює шоколад із інгредієнту для бальзамування мумій

Керобові плитки – це здорова альтернатива традиційному шоколаду, говорять у компанії.Такий смаколик не містить кофеїну, глютену, має низький вміст...

Відхідна молитва: Fancypants Baking запустила лінійку печива з відходів

Печиво випускається у трьох смаках: окара з шоколадною стружкою, подвійне шоколадне з кавовою вишнею, та ванільне вівсяне. За даними Upcycled...

Хоум хорека: через пандемію 44% ресторанів «на виніс» відкривається прямо вдома

Повна картина стане чіткішою у квітні, коли всі місцеві органи влади повідомлять зведені дані за фінансовий рік. Проте навіть...

Рослинні кальмари із «диявольського язика» стануть їжею майбутнього

Новий асортимент складається з тунця, лосося та кальмара та не містить жодних інгредієнтів тваринного походження.Наявність вибору альтернативних морепродуктів має...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Компанія-виробник рослинного м’яса, яку підтримує Гейтс, готується до IPO за $7 млрд

Таке повідомлення з’явилися після того, як засновник і генеральний...

“Залізна людина” вкладається в ферму хробаків, з яких будуть виробляти корми для худоби та риби

Венчурні інвестори стоять у черзі, щоб вкластися у компанію...

На Львівщині підприємці труть варення із троянд та акацієвого меду

Соломія Братах, яка заснувала бренд зі своїм чоловіком Ігорем...

Сонячна паляниця: нідерландська пекарня розробила хліб з вітаміном D

Проте це не є відповіддю на ажіотажний попит споживачів...

Литовці пакуватимуть їжу в нанокоробки, які поглинатимуть зайвий жир

На заміну картонним харчовим контейнерам, вкритим поліетиленовою плівкою, прийшла...

Вибір редактора
В продовження теми