Крихітні комахи з горіховим смаком: у ресторанах Данії з’явилися бургери з фаршем із жуків

Данський виробник білкових закусок Hey Planet розробив альтернативне м’ясо, що має аналогічний харчовий профіль та менший вуглецевий слід, ніж традиційний варіант.

Продукт у вигляді фаршу виготовляється з горохового білка та сушених, подрібнених в порошок жуків буйволів.

Це крихітна їстівна комаха з горіховим смаком, високим вмістом білка, заліза, В12 та інших вітамінів.

Для вирощування таких комах потрібно дуже мало місця та зовсім незначна кількість ресурсів, порівняно з іншими джерелами протеїну, кажуть розробники.

Завдяки процесу текстурування горохового протеїну та порошку жука Hey Planet отримали продукт, який за смаком схожий на фарш з яловичини та свинини.

За даними компанії, на кожен кілограм яловичини, замінений альтернативою з жуків буйволів, вдається уникнути близько 3,165 кг викидів вуглекислого газу.

На сьогодні значна кількість альтернативного м’яса має мало схожу структуру до тваринного аналога або інакший смаковий профіль.

«Ми створили продукт, який максимально відтворює смакові властивості традиційного фаршу з мінімальною шкодою для навколишнього середовища», — пояснюють розробники.

Нову котлету з жуків можна спробувати в ресторані Sanchez в Копенгагені та деяких кафе, орієнтованих на бургери, тако і пельмені.

Нагадаємо, що підприємець Адил Гапаров відкрив першу у Киргизстані цвіркунову ферму. Комах смажать та мелють на борошно, яке продають по $82 за кілограм.

Джерело: Food Manufacture

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Елітний тунець із пробірки з’явиться в ресторанах через 2 роки

“Те, що ми робимо, — це різноманітне філе культивованої риби”, – розповідає Дафна Геффетц, генеральний директор і співзасновник Wanda...

Вівсяне молоко відвойовує ринок у мигдального, а соєве втратило продажів майже на $1 млрд

Як свідчать результати аналізу за останні 52 тижні, що закінчилися 12 червня 2022 року, на мигдальне молоко доводиться більш...

Зірка «Форсажу» створив енергетик з амазонських ягід та отримав на них мільйони

«Це — надзвичайно інноваційна компанія, яка продовжує рости», — сказала Дженніфер Палмер, генеральний директор Gerber Finance.ZOA Energy, створена колишнім...

Стартап створив олію, яку можна нагрівати до інопланетних градусів за Цельсієм

Заявлена як перша у своєму роді мікроводорослева олія на ринку США, ця розробка не лише є екологічно стійкою альтернативою,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

Український виробник чаю, яким смакував Байден, міксує для пасажирів унікальні сорти

В компанії розповідають, що авторські чаї Molfar стали доступними...

До 2025 року ринок альтернативного м’яса зросте на 14% — до $ 8,3 млрд

Про це йдеться в звіті MarketsandMarkets. Локомотивом такого зростання...

За птахою удачі. В єрусалимській лабораторії виростять курячу грудку за 6 євро

Future Meat Technologies, що базується в Єрусалимі, заявляє, що...

Світовий бренд створив інноваційні суміші для насичення організму водою

Продукт доступний  у трьох смаках: лимон-лайм, зелений виноград і...

Вибір редактора
В продовження теми