На Kickstarter збирають фінансування на черевики, з яких виростають яблуні

Канадець Люк Хоул створив екологічні черевики, які біологічно розкладаються та, більш того, можуть вирости у справжню яблуню.

Концепт кросівок від північноамериканського бренду Houle зовні нічим не відрізняється від звичної пари черевиків, але по закінченню терміну експлуатації їх можна компостувати.

Наразі, канадський дизайнер запустив кампанію на Kickstarter та збирає фінансування на свою унікальну розробку.

Це перше у світі взуття, яке виростає у дерево

Черевики Johnny виготовлені із 100% біорозкладних і сертифікованих матеріалів Fair Trade.

Водонепроникні кросівки добре амортизуються, забезпечуючи тим самим комфорт та легкість. Доступні у двох кольорах: чорний або білий, обидва з червоною шнурівкою.

У разі успішної кампанії, пару екологічних кросівок можна буде придбати за $109, які покупець отримає вже наступного літа в упаковці, яка також піддається переробці.

Незвичним доповненням унікального взуття є те, що помістивши пару зношених черевиків у грунт, з них можна виростити яблуню.

Кожен черевик у підошві з натурального каучуку містить вкрите добривом насіння яблуні.

«Кросівки, які біологічно розкладаються, виростають у дерево. Тим самим ми не лише допомагаємо усунути пластик, а й компенсувати вуглецевий слід людей», — заявив Люк Хоул, розробник унікального взуття.

До цього часу виробники перетворювали харчові відходи у взуття, як от черевики з кавової гущі, цукрової тростини та коноплі чи кукурудзи, винограду та кактусів.

Джерело: Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Стартап створив перший ростер, який обсмажує каву радіохвилями

Кошти підуть на комерціалізацію розробки на ринку Північної Америки. CoffeeTech відкриває нову еру в кавовій індустрії з оборотом в $300...

Китайці створили 3D-м’ясо за допомогою какао, грибів та злаків

Сонгбай Лю і Шаньшань Ван, дослідники з Університету Чжецзян в Китаї, розробили рецептуру альтернативного м’яса із «тіста», яке включає...

Дегустація допомогла шанхайському стартапу зібрати мільйони на просування лабораторної свинини

Раунд очолив ZhenFund, створений китайськими технологічними гігантами (на ранніх термінах фонд також підтримував Apple, Google та Instagram). Серед інших...

Британський сніданок: Клітинні сосиски з’являться у ресторанах через два роки

Засновники компанії — доктор Русс Такер та професор Кеті Є — вихідці з Оксфордського університету. Вони зустрілися на кафедрі...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

Голландці на 3D-принтері друкують солодощі зі сміття

У всьому світі третина їжі йде у харчові відходи,...

Зняв вершки. Найбільший у світі виробник вівсяного молока розпочав IPO

Цей крок відбувається на тлі зростаючої популярності «молока без...

13 українських сирів визнані найкращими у світі: з бюряком, кавою та митою скоринкою

Цього року на міжнародному конкурсі, який завершився 28 жовтня,...

Жінки можуть отримати 40 тис. грн на створення нового бізнесу

Грантова програма організована завдяки проєкту «Посилення ґендерного реагування та...

Австралійці створили дитячу суміш із кокоса. Майже як материнське молоко

Співпраця з Університетом Квінсленду, батьками та медичними фахівцями дозволила...

Вибір редактора
В продовження теми