Американський стартап створив м’ясо із м’якоті фруктів кеш’ю, що завжди йшла у відходи

Сімейний стартап Cajú Love створив нову екологічну та універсальну альтернативу м’ясу з фруктів кеш’ю.

Це перша компанія в США, яка перетворила волокна фрукта — саме ту частину, яка зазвичай викидається — у веганське, органічне, цільне рослинне м’ясо.

Фрукти кеш’ю багаті жирами, клітковиною, мінералами, дубильними речовинами та вітаміном С, допомагають боротися із запаленням та підтримувати здоровий рівень цукру в крові.

М’ясисті плоди мають кисло-солодкий пікантний смак.

Як побічний продукт виробництва горіхів та соку кеш’ю, відпрацьована клітковина не потребує додаткової води чи землі для виробництва, що робить її одним з найбільш стійких варіантів рослинного м’яса.

Щоб отримати м’ясо з клітковини, її достатньо лише приготувати

Тобто, рослинна альтернатива Cajú Love складається лише з одного поживного інгредієнта. Не містить ГМО, глютену та консервантів.

Його так само легко готувати, як фарш із курки, свинини чи тунця, пояснюють виробники.

«М’ясо плодів кеш’ю — надзвичайно поживна їжа та один з найбільш екологічних варіантів харчування. З кожною придбаною упаковкою споживачі допомагають зменшити кількість харчових відходів», — заявила Алана Ліма, співзасновниця Cajú Love.

Рослинне м’ясо з одного інгредієнта можна придбати на сайті компанії

А тим часом, китайці розробили курятину з арахісу, яка за смаком, зі слів виробників, більше не нагадує тофу.

Джерело: PR Newswire

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Інноваційний сир із картоплі добре плавиться у піці і тягнеться, як справжній

«Ми були жителями Нью-Йорка довше, ніж веганами, – пояснює Кобі Регев, співзасновник і генеральний директор Pleese Foods. – Коли...

Латте вже не те. З грибів та конопель розробили ідеальне рослинне молоко для кави

Обидва варіанти рослинного молока пройшли успішні тести серед баристів, та можуть використовуватися до кави замість вершків чи звичайного тваринного...

PepsiCo знизить вміст цукру в напоях на 50% та “оздоровить” чипси

Очікується, що здорові закуски стануть найбільш швидкозростаючою продовольчою категорією компанії протягом наступних чотирьох років. До 2030 р. вона розшириться...

Шістсотрічна українська солеварня випустила сирну сіль та шукає нового інвестора

Склад сирної солі включає різні сири, як от "Світанок", "Монастирський", сир із трюфелем, "Торба", "Годз", "Магура", "Верде" та "Чорна...

IDS Ukraine за підсумками 2024 року встановила новий рекорд зі сплати податків

Компанія IDS Ukraine, провідний український виробник бутильованої води ТМ «Моршинська», «Миргородська» та інших відомих брендів напоїв, підбила підсумки 2024...

Кількість відвідувачів McDonald’s Україна у 2024 році зросла на 16%

Компанія поступово повертається до довоєнного рівня відвідуваності: у 2021 році кількість клієнтів становила 125 млн. Завдяки чіткій стратегії розвитку та...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Може вас зацікавити

Вода у кубі. Британці створили напої в мікрокубиках

Microdrink являють собою крихітні кубики без цукру на основі...

Pepsi вперше випустила лімітовану серію фірмових пончиків

Бокс включає в себе унікальний пончик Pepsi ColaCream Donut...

Створювати м’ясо «з повітря» в 10 разів ефективніше, ніж вирощувати сою

За основу дослідження взяли техніку, подібно до тієї, що...

Європейські компанії об’єднуються, щоб здешевити вирощування морепродуктів в лабораторії

Здешевлення поживного середовища, яке займає основну частку собівартості альтернативного...

Господарство на Чернігівщині плавить шоколадну моцарелу та варить сир з шафраном

Засновник фермерського господарства та сироварні Григорій Ткаченко говорить, що...

Вибір редактора
В продовження теми