Американський стартап створив м’ясо із м’якоті фруктів кеш’ю, що завжди йшла у відходи

Сімейний стартап Cajú Love створив нову екологічну та універсальну альтернативу м’ясу з фруктів кеш’ю.

Це перша компанія в США, яка перетворила волокна фрукта — саме ту частину, яка зазвичай викидається — у веганське, органічне, цільне рослинне м’ясо.

Фрукти кеш’ю багаті жирами, клітковиною, мінералами, дубильними речовинами та вітаміном С, допомагають боротися із запаленням та підтримувати здоровий рівень цукру в крові.

М’ясисті плоди мають кисло-солодкий пікантний смак.

Як побічний продукт виробництва горіхів та соку кеш’ю, відпрацьована клітковина не потребує додаткової води чи землі для виробництва, що робить її одним з найбільш стійких варіантів рослинного м’яса.

Щоб отримати м’ясо з клітковини, її достатньо лише приготувати

Тобто, рослинна альтернатива Cajú Love складається лише з одного поживного інгредієнта. Не містить ГМО, глютену та консервантів.

Його так само легко готувати, як фарш із курки, свинини чи тунця, пояснюють виробники.

«М’ясо плодів кеш’ю — надзвичайно поживна їжа та один з найбільш екологічних варіантів харчування. З кожною придбаною упаковкою споживачі допомагають зменшити кількість харчових відходів», — заявила Алана Ліма, співзасновниця Cajú Love.

Рослинне м’ясо з одного інгредієнта можна придбати на сайті компанії

А тим часом, китайці розробили курятину з арахісу, яка за смаком, зі слів виробників, більше не нагадує тофу.

Джерело: PR Newswire

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Засновник соцмережі поїтиме корів пивом, щоб виростити найсмачнішу яловичину

Цукерберг, чиї статки становлять $126,5 млрд, з 2014 року скуповував сотні акрів на острові Кауаї, і зараз володіє 1400...

Французи створили риб’ячий жир з мікроводоростей, який входитиме у спортивне харчування

Водоростева олія містить менше 3% насичених жирних кислот Клінічні випробування показують, що Omegavie знаходиться у формі тригліцеридів, яка є природною...

NEWFOOD.UA та експерти обрали найкращі інноваційні харчові компанії

Редколегією першого українського видання про фудтек — NEWFOOD.UA — було складено long-list компаній-номінантів. Усього в список потрапило 140 українських...

Інноваційний портативный генератор газує воду одним натисканням

Новий спосіб насолодитися газованою водою передбачає можливість зробити її прямо вдома. Пристрій під назвою "Terra", що означає "Земля", є відображенням...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

Новий підсолоджувач не містить калорій та у 300 разів солодший за цукор

Підсолоджувач містить антиоксиданти з понад 20 фруктів, які легко...

Чіпскоїн. Pringles продає віртуальні чіпси за криптовалюту

Свою пропозицію компанія називає CryptoCrisp. Об’єм випуску серії з...

Сировина для рослинних крабів, м’яса та пластику: як стартапи використовують найменших жителів океану

Різноманітна група фотосинтезувальних організмів стала основою для виготовлення барвників,...

Українці відтворюють рецепти зі стародавнім суперфудом

Зокрема, житомирський майстер народної творчості Олег Земнухов під час...

Вибір редактора
В продовження теми