Британці створили пюре із баобаба, яке замінює пребіотики і може стати дитячим харчуванням

Британський виробник рослинних екстрактів Blue Sky Botanics створив новий біологічно активний інгредієнт — фруктове пюре баобаба.

Пюре містить більший вміст харчових волокон, ніж інші існуючі на ринку фруктові пюре.

Клітковина широко застосовується у функціональних продуктах харчування для стимуляції росту пребіотичних бактерій, що у свою чергу покращує роботу кишечника.

Новий продукт містить у 3,4 рази більше харчових волокон, ніж пюре з чорносливу і у 4,3 разів більше, ніж бананове.

Баобаб має цитрусовий смак з нотками грейпфрута та карамелі, що дозволяє виробникам збагатити свої продукти харчування клітковиною з приємним смаком.

Дослідження, проведене Гентським університетом, Бельгія, показало, що клітковина плоду баобаба є таким же потужним пребіотиком, як половина дози інуліну.

У природному середовищі плоди баобаба зневоднюються і тверднуть. Цей процес зневоднення природним чином концентрує поживні речовини в плодах.

Проте, щоб застосовувати в промислових масштабах природну порошкоподібну форму, необхідне спеціальне обладнання.

Натомість, перетворивши порошок у пюре, Blue Sky Botanics усуває вищезазначені проблеми, що робить продукт простим у використанні.

Фруктове пюре баобаба має термін придатності шість місяців при кімнатній температурі, 12 місяців — в охолодженому вигляді або 18 місяців у замороженому.

Воно багате вітаміном С, кальцієм та калієм і може застосовуватись в різних сферах, від дитячого харчування, до кондитерських виробів чи напоїв.

Нагадаємо, німецька компанія Taiyo спільно з датською Asiros розробляють нову лінійку фруктових порошків з високим вмістом клітковини для соків.

Джерело: Nutrition Insight

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Ізраїльський стартап вирощує кавові зерна з клітин дерева

Урожайність кавових плантацій падає через зміну клімату. Зі 124 відомих видів кави 75 (а це 60%) перебувають під загрозою...

Дві третини м’яса та молока до 2050 року замінять альтернативні продукти — дослідження

Згідно з дослідженням британської екологічної благодійної організації та аналітичного центру Green Alliance, альтернативна білкова промисловість може стати ключем до...

Естонський стартап створив перше у світі молоко із насіння соняшнику

Ця інновація відповідає вимогам сучасного ринку щодо екологічності та зниження впливу на довкілля, а також  пропонує унікальний продукт, який...

Британці розробили воду, яка укріплює кістки та робить шкіру пружною

Напій без цукру та містить 20 г білка колагену в кожній пляшці Вода має втамовувати від спраги в теплу пору...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

Британці створили рослине молоко третього покоління

Йоркширський бренд Mighty Drinks, найбільш відомий своїм веганським гороховим...

Датський виробник інгредієнтів створив нову культуру, яка підвищує солодкість молочних продуктів без цукру

«Діапазон Sweety є культурою термофільного стрептокока і лактобактерій, які...

Німці створили платформу, яка дозволить створювати нові види рослинного молока та м’яса за два тижні

Платформа дозволяє ідеям нових продуктів перейти від концепції до...

Виробники додають у рослинне м’ясо червоні водорості, щоб імітувати кров

Їхня спільна розробка — інгредієнт на основі червоних мікроводоростей...

Сінгапурський стартап винайшов машину для створення рослинних жовтків

Стартап запевняє, що яйця мають той самий смак і...

Вибір редактора
В продовження теми