Пюре містить більший вміст харчових волокон, ніж інші існуючі на ринку фруктові пюре.
Клітковина широко застосовується у функціональних продуктах харчування для стимуляції росту пребіотичних бактерій, що у свою чергу покращує роботу кишечника.
Новий продукт містить у 3,4 рази більше харчових волокон, ніж пюре з чорносливу і у 4,3 разів більше, ніж бананове.
Баобаб має цитрусовий смак з нотками грейпфрута та карамелі, що дозволяє виробникам збагатити свої продукти харчування клітковиною з приємним смаком.
Дослідження, проведене Гентським університетом, Бельгія, показало, що клітковина плоду баобаба є таким же потужним пребіотиком, як половина дози інуліну.
У природному середовищі плоди баобаба зневоднюються і тверднуть. Цей процес зневоднення природним чином концентрує поживні речовини в плодах.
Проте, щоб застосовувати в промислових масштабах природну порошкоподібну форму, необхідне спеціальне обладнання.
Натомість, перетворивши порошок у пюре, Blue Sky Botanics усуває вищезазначені проблеми, що робить продукт простим у використанні.
Фруктове пюре баобаба має термін придатності шість місяців при кімнатній температурі, 12 місяців — в охолодженому вигляді або 18 місяців у замороженому.
Воно багате вітаміном С, кальцієм та калієм і може застосовуватись в різних сферах, від дитячого харчування, до кондитерських виробів чи напоїв.
Нагадаємо, німецька компанія Taiyo спільно з датською Asiros розробляють нову лінійку фруктових порошків з високим вмістом клітковини для соків.
Джерело: Nutrition Insight