Ізраїльський стартап виготовлятиме спортивне харчування на основі білків грудного молока

Maolac планує створити функціональні харчові продукти на основі білків грудного молока, що будуть впливати на здоров’я та самопочуття споживачів.

Грудне молоко цінується за його імуностимулюючі властивості, протизапальну, зміцнюючу та лікувальну дію.

Стартап встановив, що в грудному молоці міститься понад 1500 біологічно активних білків.

Використовуючи власний алгоритм, компанія порівняла білковий склад грудного молока та коров’ячого молозива і встановила, що вони містять понад 400 подібних білків.

Це робить їх біологічно схожими між собою на 95%

На основі власних досліджень, Maolac створив свій перший продукт з сертифікованого молозива корів.

З понад 250 млн дійних корів на планеті, щороку викидається 5 млрд л молозива.

Ізраїльтяни використовують ці потенційні відходи для створення свого нового інгредієнта. Він включає в себе активний білок зі специфічними показниками та унікальну систему поглинання.

Для вилучення імунологічних фракцій з молозива, котрі покращують імунну систему людей, Maolac використовує штучний інтелект та обчислювальну біологію.

За словами стартапу, його лабораторному експерименту вдалося збагатити свій продукт, передбачений для зменшення запалення та покращення часу відновлення у спортсменів, ключовими протизапальними білками, з високою гомологією (близько 95%) з білками грудного молока.

Нагадаємо, нью-йоркський стартап Helaina працює над розробкою білкового компонента грудного молока, створеного методом точного бродіння.

Джерело: Food Navigator

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

М’ясний гігант побудує завод з переробки комах на білки та жири

Tyson Foods купує міноритарну частку в компанії. Фінансові деталі угоди не розголошуються.Разом з Protix м’ясний гігант побудує в США...

Чіпскоїн. Pringles продає віртуальні чіпси за криптовалюту

Свою пропозицію компанія називає CryptoCrisp. Об’єм випуску серії з новим ароматом — лише 50 банок. Всі вони існують лише...

Із японського сорго створили стейк, «кращий за м’ясо». Розповідаємо, чим

Основою продукту стало японське сорго (такібі), що вирощується в Токусімі  Однією з головних продуктів лінійки є Nikugoe Hamburg Steak, який,...

Фіни тестують пиво та горілку з вуглекислого газу. Виробництво — з наступного року

Зараз Aircohol разом із фінською алкогольною компанією Brukett розробляються плани промислового виробництва «найбільш екологічно чистого алкоголю у світі» у...

У Франції почали шити люксові сумки зі шкіри, вирощеної із клітин

Шляхом нового фінансування компанія планує збільшити команду та розробити обладнання для масштабування виробництва.Faircraft базується в Парижі й вже працює...

Чорна піца та рожевий багет: як «Сільпо» додає кольору Чорній п’ятниці

Мережа супермаркетів «Сільпо» вирішила додати фарб Чорній п’ятниці та запропонувати альтернативу традиційному шопінг-хаосу. З 23 по 30 листопада «Сільпо»...

Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2024. Цього року на конкурсі...

Тренди у споживанні м’яса в Україні: виклики та перспективи

У сучасному світі м’ясна індустрія зазнає значних змін під впливом соціальних, економічних і технологічних факторів. Споживчі вподобання змінюються разом...

Може вас зацікавити

Інвестор шукає 10 стартапів для запуску молочного лабораторного інкубатора

Pascual Innoventures має на меті стати інвестором на початковій...

Зона комфорту з Amazon. Рітейлер відкрив перший в Європі безконтактний супермаркет

Можливість скупитися продуктами з використанням інноваційних технологій отримали британці....

Рослинне м’ясо для собак — штучний інтелект створив принципово новий продукт

Компанія використає частину фінансування, щоб відкрити уже друге виробниче...

Технології харчування: як новітні розробки та інновації в їжі змінюють наш раціон

Технології проникають у всі сфери життя, не оминувши й...

Не якась там торба. Німецькі студенти створили еко-сумки із фруктових шкірок

Sonnet155 являють собою невеликі пакети з ручками, позиціонуються більше...

Вибір редактора
В продовження теми