Грудне молоко цінується за його імуностимулюючі властивості, протизапальну, зміцнюючу та лікувальну дію.
Стартап встановив, що в грудному молоці міститься понад 1500 біологічно активних білків.
Використовуючи власний алгоритм, компанія порівняла білковий склад грудного молока та коров’ячого молозива і встановила, що вони містять понад 400 подібних білків.
Це робить їх біологічно схожими між собою на 95%
На основі власних досліджень, Maolac створив свій перший продукт з сертифікованого молозива корів.
З понад 250 млн дійних корів на планеті, щороку викидається 5 млрд л молозива.
Ізраїльтяни використовують ці потенційні відходи для створення свого нового інгредієнта. Він включає в себе активний білок зі специфічними показниками та унікальну систему поглинання.
Для вилучення імунологічних фракцій з молозива, котрі покращують імунну систему людей, Maolac використовує штучний інтелект та обчислювальну біологію.
За словами стартапу, його лабораторному експерименту вдалося збагатити свій продукт, передбачений для зменшення запалення та покращення часу відновлення у спортсменів, ключовими протизапальними білками, з високою гомологією (близько 95%) з білками грудного молока.
Нагадаємо, нью-йоркський стартап Helaina працює над розробкою білкового компонента грудного молока, створеного методом точного бродіння.
Джерело: Food Navigator