З конопель, кешью та макадамії створили перший у світі концентрат «безмолочного молока»

Австралійська компанія Ulu Hye створила перші у світі баночки концентрованої молочної основи з горіхів та насіння для приготування «безмолочного молока» вдома.

Це дозволяє отримати екологічний продукт з довшим терміном зберігання та нижчими цінами за літр.

Mylk Bases мають декілька смаків: мигдаль, фундук, коноплі та горіховий — виготовлений з суміші кешью, макадамії і мигдалю.

До конопляної основи додають соняшникове насіння для збалансування смаку.

«Усі Mylk Bases не містять добавок, є несолодкими, проте мають у своєму складі незначну кількість макробіотичної морської солі», — зазначила Улу Хе Хайді Пеутен, співзасновниця компанії.

Концентрат продається в скляних баночках по 300 г, з якої можна приготувати 10 л горіхового чи насіннєвого молока, додавши воду і, за бажання, підсолоджувач.

Кожна баночка має термін придатності два роки, і після відкриття її можна використовувати протягом двох-трьох місяців при рекомендованих умовах зберігання.

Придбати Mylk Base можна за ціною в середньому $27. Проте, каже Пеутен, така ціна є зависокою для невеликих сімей чи одиноких споживачів. Тож у планах компанії — запустили менші банки, еквівалентні трьом літрам готового продукту.

Окрім скорочення харчових відходів та зниження цін, нова концепція концентрату «безмолочного молока» має потенціал для вирішення проблем з екологічною упаковкою, так як скляні баночки можна надалі використовувати у побуті.

Нагадаємо, веганське кунжутне молоко отримало найвищу нагороду за інноваційність.

Джерело: Food Navigator-Asia

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Схрумати хробака: вчені ЄС підтвердили безпечність білку з личинок комах

Європейське управління з безпеки харчових продуктів (EFSA — Далі) науково підтвердило безпеку білка, створеного з комах. Дослідники вивчили ступінь...

Автономний робот розвозить суп рамен по дзвінку з мобільного

Робот Yatai дебютував у кампусі Microsoft у Редмонді, штат Вашингтон, в рамках інноваційної події, організованої програмним гігантом.Вперше про мобільний...

З брокколі та чорниці створили перший коктейль, що стабілізує рівень цукру в крові

Це перший у своєму роді напій, розроблений для забезпечення повноцінного рослинного харчування людей з цукровим діабетом.Було доведено, що він...

Вчені створили хліб з «невидимими волокнами», який покращує самопочуття

Так з’явився FiberX – функціональне волокно без смаку, яке можна додавати до продуктів з низьким вмістом клітковини, таких як...

Захоплені кулінарією сестри створили замінник ікри з чіа та водоростей

Засновниці бренду – сестри Люсіль та Емілі Баттафарано, які захоплюються гастрономією. Для створення нового продукту вони застосували свої ремісничі...

Сіль із яєць динозавра за 6 тисяч: сімейна компанія відроджує забуте ремесло

Назва зумовлена унікальною формою та методом виробництва цієї солі, яку вирощують із застосуванням технік, що сягають доіспанських часів.Процес виробництва...

Може вас зацікавити

Роботи-магазини “за викликом” запрацюють у 2025-му. Всі покупки – через смартфон

Автономний магазин Haven буде доступний для роздрібних партнерів, починаючи...

Mars наповнить свої найвідоміші цукерки смаком гірчиці

Гірчичні солодощі будуть доступні протягом обмеженого періоду часу. Їх...

Вибір редактора
В продовження теми