Пиво зварили не лише з ніжного хмелю, але й додавши під час гарячого етапу технологічного процесу чашку еспрессо.
Отриманий напій під назвою Leafkicker вважається єдиним у своєму роді в категорії безалкогольних.
Leafkicker — це бурштиновий ель з концентрацією кави 0,5% ABV
Для створення елю команда пивоварів використовувала сезонний еспресо Red Brick від Square Mile, який має солодкий, злегка фруктовий, текстурований та універсальний смак.
Його додають у майбутнє пиво під час перенесення рідини з нагрівного баку у ємність для ферментації. Такий варіант був вибраний, щоб забезпечити мінімальний ризик надмірного випаровування кави.
До слова, Big Drop був запущений лише 5 років тому. Його створив тодішній юрист Роб Фінк зі своїм шкільним другом, дизайнером та підприємцем Джеймсом Кіндредом. Для особливого аромату у процесі пивоваріння вони використовують не лише ячмінь, але й жито, пшеницю та овес.
Big Drop позиціонується як виробник «найсмачнішого безалкогольного пива у світі»
Як і всі сорти пива Big Drop, Leafkicker зварений до міцності, що дозволяє йому повністю ферментуватися, залишаючись на рівні незалкогольного напою протягом усього процесу.
В результаті виходить «смачне пиво з земляною тонкою та тонким ароматом ванілі».
Leafkicker містить 75 калорій на банку. Коштує 16 фунтів стерлінгів за 6 банок по 440 мл кожна.
Нагадаємо, раніше сінгапурські вчені створили пиво із кавових відходів.