“Згущенка”, сметана та сир із буйволиного молока — українська ферма не встигає за попитом

Ферма «Карпатський буйвіл», якій у листопаді виповнюється 5 років, створює з буйволиного молока авторську моцарелу, качоту, адигейський сир та навіть згущене молоко.

На ферму можна сходити на екскурсію та поспілкуватися з справжнім буйволом. Їх тут — 74.

За словами Ірини Левдар, що управляє фермою, продукти з буйволиного молока дуже затребувані. 

Ірина Левдар

«Нещодавно всього за декілька днів вихідних у нас побувала майже 1000 гостей, — кажуть на фермі. — Ми справлялися, як могли. Знаємо, не всім вистачило сиру. Але його можна замовити онлайн»

З осінню «Карпатський буйвіл» відновив також відправку буйволиного молока та сметани.

Буйволине молоко смачне та солодкувате на присмак

Воно вважається дієтичним, адже містить високу кількість магнію, калію, фосфору, заліза, натрію, цинку, міді та марганцю. Є джерелом рибофлавіну, вітамінів В12, А та С, фолієвої та пантотенової кислоти. 

Вміст молочного жиру у такому молоці дуже високий — 8-10%, але воно легше засвоюється.

Окрім моцарели та качоти «Карпатський буйвіл» створює з молока будз з травами, бринзу, вершкове масло.

Нагадаємо, раніше newfood.ua повідомляв, що сироварня на Івано-Франківщині варить унікальні чорні сири.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Додайте жиру. Ривок на ринку альтернативної їжі пророкують гібридному м’ясу

Ідо Савір, співзасновник та головний виконавчий директор SuperMeat, виробник культивованої курки в Тель-Авіві, говорить, що існуючі сьогодні продукти потребують...

В Нідерландах збудують завод, де вироблятимуть унікальний білок за допомогою грибів

Очікується, що фабрика запрацює до 2022 року. Початкова потужність виробництва — 10 тис. т на рік, до 2027 р....

Стартап випускає блакитні напої з водоростями, якими харчуються астронавти

Напій, який випускається в бляшанках, багатий антиоксидантами та має природний блакитний колір саме завдяки спіруліні – справжньому «харчовому скарбу»,...

Не гудуть. ТОП-10 компаній, які планують нажитися на їстівних хробаках та цвіркунах

BUG смажить сушені цвіркуниПіонер у світі розробки рецептур продуктів із комах, Better Universal Grub, або BUG, хоче покласти на...

Лабораторію сенсорного аналізу МХП прийняли до Європейської мережі з сенсорного аналізу (ESN)

Лабораторія сенсорного аналізу Кулінарного центру МХП успішно пройшла процедуру вступу до Європейської мережі з сенсорного аналізу (ESN). Тож випробувальна...

Після 136 років виробництва м’яса ринковий гігант переходить на 100% рослинну їжу

Завершення виробництва м’ясної продукції відбудеться до кінця цього року, що відображає зростальний попит на більш екологічні та здорові харчові...

Може вас зацікавити

Штучний інтелект допоможе відновити рецепт з минулого століття

Коли досвідченому підприємцю та засновнику стартапу Ювалю Кляйну було...

У Данії створили екологічну рівноцінну заміну коров’ячому молоку — з сої, рису, вівса та мигдалю

Повністю веганська альтернатива містить такий же склад білка, кальцію,...

Вибір редактора
В продовження теми