Українська мануфактура створює унікальний сир з липою, трояндами та синім чаєм

“Перечинська мануфактура” виготовляє у однойменному місті Перечин на Закарпатті незвичайні сири — з липовим цвітом, цвітом троянд, сушеною цибулею, чаєм, евкаліптом та гілочками лаванди.

Олексій Сінєльніков, засновник сироварні, говорить, що сир з липовим цвітом вони наважилися робити першими у світі. 

Він прагне, аби у Печерин приїжджали з різних міст та сіл спеціально за сиром. І говорить, що вже зараз сюди їдуть туристи, а сироварня включена в екскурсійні маршрути.

«Перечинська мануфактура» заснована у 2016 році. Під цим брендом підприємець варить сир з коров’ячого молока. А віднедавна завів і власних овець.

«Молоко на переробку ми отримуємо тільки з фермерських господарств Закарпаття. Перед варінням сиру обов’язково його пастеризуємо», — йдеться на сайті мануфактури.

Молоко нагрівають до 63 градусів, витримують 30 хвилин та потім охолоджують. Після цього додають закваску та починають процес створення сиру.

Окрім унікальних сирів з травами та чаєм тут виготовляють тверді, напівтверді та м’які сири, рікоту й сир для смаження.

Сир під однойменною назвою «Перечинський» має фруктовий, вершковий смак, який стає повнішим із часом дозрівання. Дозріває не менше одного місяця у спеціально облаштованому сховищі зі сталою температурою та вологістю. 

Його виготовляють класичним, з додаванням лаванди, зеленого молочного чаю або синього чаю Анчан. 

А «Полонинський» — зі зморшкуватою шкуринкою — радять для тих, хто дотримується дієти.

Джерела: Перечинська мануфактура, Шо Там

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Інновації в харчовій промисловості: здобутки та перспективи майбутнього

Новий сорт гороху з високим вмістом білка, морозиво, вирощене в лабораторії, та підсолоджувачі без калорій — усі ці харчові...

Інноваційний продукт складе конкуренцію йогуртам найбільших молочних компаній

Skyr — це вершковий сорт йогурту традиційного ісладського походження. Зараз він набуває популярності в США завдяки тому ж молочному...

Вчені створили хліб з «невидимими волокнами», який покращує самопочуття

Так з’явився FiberX – функціональне волокно без смаку, яке можна додавати до продуктів з низьким вмістом клітковини, таких як...

Колишній фармацевт розробив спеціальні «антипохмільні» батончики — допомогли буремні вечірки

«Подумайте, перш ніж випити. Спочатку з’їжте SoBar», — йдеться на сайті виробника.SoBar виробляє три види батончиків — Макіато, Білий...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

На створення нових робочих місць можна отримати 5 млн грн від американської програми

У рамках програми передбачено близько 20 грантів на суму...

У пиво та шоти доливають кленовий сік: допомагає відновитися після спорту

Якщо у 2021 році обсяг ринку кленового соку становив...

Власник бренду Фрекен БОК запускає унікальне виробництво чаю вартістю $20 млн

Згідно з повідомленням Міністерства економіки, вартість проєкту оцінюється в...

Елітний тунець із пробірки з’явиться в ресторанах через 2 роки

“Те, що ми робимо, — це різноманітне філе культивованої...

Вибір редактора
В продовження теми