Українська мануфактура створює унікальний сир з липою, трояндами та синім чаєм

“Перечинська мануфактура” виготовляє у однойменному місті Перечин на Закарпатті незвичайні сири — з липовим цвітом, цвітом троянд, сушеною цибулею, чаєм, евкаліптом та гілочками лаванди.

Олексій Сінєльніков, засновник сироварні, говорить, що сир з липовим цвітом вони наважилися робити першими у світі. 

Він прагне, аби у Печерин приїжджали з різних міст та сіл спеціально за сиром. І говорить, що вже зараз сюди їдуть туристи, а сироварня включена в екскурсійні маршрути.

«Перечинська мануфактура» заснована у 2016 році. Під цим брендом підприємець варить сир з коров’ячого молока. А віднедавна завів і власних овець.

«Молоко на переробку ми отримуємо тільки з фермерських господарств Закарпаття. Перед варінням сиру обов’язково його пастеризуємо», — йдеться на сайті мануфактури.

Молоко нагрівають до 63 градусів, витримують 30 хвилин та потім охолоджують. Після цього додають закваску та починають процес створення сиру.

Окрім унікальних сирів з травами та чаєм тут виготовляють тверді, напівтверді та м’які сири, рікоту й сир для смаження.

Сир під однойменною назвою «Перечинський» має фруктовий, вершковий смак, який стає повнішим із часом дозрівання. Дозріває не менше одного місяця у спеціально облаштованому сховищі зі сталою температурою та вологістю. 

Його виготовляють класичним, з додаванням лаванди, зеленого молочного чаю або синього чаю Анчан. 

А «Полонинський» — зі зморшкуватою шкуринкою — радять для тих, хто дотримується дієти.

Джерела: Перечинська мануфактура, Шо Там

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Стартап змусив картоплю виробляти яйця. Підійдуть для випічки та морозива

PoLoPo прагне отримати регуляторне схвалення для технології, яка перетворює картоплю на “фабрики” з виробництва яєчних білків Очікується, що процес схвалення...

Фінський стартап будує першу у світі фабрику для виробництва білка з повітря

Нові виробничі потужності під назвою Factory 01 дозволить масштабувати та комерціалізувати протеїн Solein, який, як стверджує Solar Foods, є...

Барселонський стартап «надрукував» перший у світі блакитний стейк — з клітинним м’ясом, спіруліною та грибами

Це перша у світі альтернатива, яка містить всі п’ять класифікацій царства: клітини тварин, рослинні похідні, гриби, водорості та спіруліну.Синього...

Штучний інтелект допоможе скоротити харчові відходи та придумає рецепти із того, що є у холодильнику

Мета розробників – допомогти споживачам максимально використовувати придбані продукти та зменшити кількість відходів.“Відкрийте камеру, проскануйте свій холодильник, і ваш...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Новозелендці створили таблетку для схуднення із хмелю — на це пішли мільйони

Інноваційний продукт Amarasate у партнерстві з дослідницьким центром харчових...

Виробник м’яса для барбекю з вибракуваного зерна будує чи не найбільший завод в Азії

Zikooin виробляє рослинне м’ясо під назвою Unlimeat, створене з...

Не якась там торба. Німецькі студенти створили еко-сумки із фруктових шкірок

Sonnet155 являють собою невеликі пакети з ручками, позиціонуються більше...

Біореактори під Гаагою стали вирощувати лабораторну свинину удвічі швидше, ніж раніше

Тепер від клітини до свинячої ковбаски проходить всього 4...

Стартап, який залучив третину мільярда, запускає вже другий завод лабораторного м’яса

Після запуску на повну потужність підприємство вироблятиме щонайменше 10...

Вибір редактора
В продовження теми